madzikrze 21.04.05, 13:54 Nasz 9-cio miesięczny synek ma Natan na imie,jesteśmy bardzo zadowoleni z tego imienia, wszyscy " O, orginalnie",rodzice również.A Mały już w 4 miesiącu reagowal na swoje imię. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
driadea Re: Natan najpiękniejsze imię 21.04.05, 14:01 Mi się średnio podoba, o wiele bardziej Nataniel, ale i tak bym synka nie nazwała. No ale o gustach się nie dyskutuje, najważniejsze, to żeby zdrowy byl Pozdrawiam, mama Glorii Odpowiedz Link Zgłoś
reynevan_a Re: Natan najpiękniejsze imię 21.04.05, 14:22 Może i w 4 miesiącu pieknie reagował na swoje imie ( w tym wieku dzieci zwykle rozkosznie reagują - nie znam rodzica, który tak by nie mówił. Dziwnym jednak wydaje mi się wyobrażenie pana Natana w wieku 40 lat. Średnio pięknie, a nawet w ogóle nie pięknie moim zdaniem. Ale liczy się oryginalność (oryginalność rodziców dodajmy) prawda??? Odpowiedz Link Zgłoś
wij-drewniak Re: Natan najpiękniejsze imię 22.04.05, 10:27 Ja również sobie wyobrażam, jednak jak dla mnie to imię jest okropnie mdłe. Podobnie Adam, Kamil, Daniel. Co oczywiście nie oznacza, że potępiam rodziców nadających takie imiona Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Natan najpiękniejsze imię 21.04.05, 21:50 Najwodoczniej masz kiepską wyobraźnię Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Natan najpiękniejsze imię 21.04.05, 16:20 Moja Emma to miał być właśnie NatanBardzo mi się podoba to imię ! Odpowiedz Link Zgłoś
vivyan Re: Natan najpiękniejsze imię 21.04.05, 20:17 Mam znajomego, ktory sie nazywa Nathan i w zestawieniu z angielskim nazwiskiem bardzo mi sie to imię podoba. Polska wersja natomiast troche mniej. Podoba mi sie natomiast imie Nataniel ( pozdr. dla Driadei ) pozdr. V. Odpowiedz Link Zgłoś
itymonka Re: Natan najpiękniejsze imię 21.04.05, 21:58 Natan, Natanael i Nataniel bardzo bardzo mi się podobają ) Odpowiedz Link Zgłoś
marylkaa Re: Natan najpiękniejsze imię 22.04.05, 08:06 a coż mozna powiedzieć, jak nie "o, orYginalnie!" żeby niemiłym nie być? ))) Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Natan najpiękniejsze imię 22.04.05, 16:20 Cóż, o gustach się nie dyskutuje, więc się nie wypowiem... Odpowiedz Link Zgłoś
tineczka5 Re: Natan najpiękniejsze imię 22.04.05, 18:36 Mnie też się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
bea.334 Re: Natan najpiękniejsze imię 22.04.05, 19:14 brzydkie imię,czy nie mogłaś wybrać jakiegoś polskiego imienia?Coraz więcej pojawia się udziwnionych imion.Ja wolę normalne,polskie imiona.Beata Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Natan najpiękniejsze imię 22.04.05, 20:04 bea.334 napisała: > brzydkie imię,czy nie mogłaś wybrać jakiegoś polskiego imienia? Hmmm... Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Natan najpiękniejsze imię 22.04.05, 21:39 Tyle, że normalność dla każdego z nas oznacza co innego i tak dla mnie zupełnie "normalnym" imieniem jest Flora natomiast "udziwnionym" staropolskie Sieciesław (mniemam, że według Ciebie- skoro tak lubisz polskie imiona- jest to szczyt piękna). A co do tak zwanych udziwnień- to chwała Bogu Najwyższemu za to, że wokół wciąż pojawia się coś (a raczej ktoś) jeszcze obok Janków, Kubusiów, Julek i Ań Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja oryginalnie 26.09.05, 17:35 marylkaa napisała: > a coż mozna powiedzieć, jak nie "o, orYginalnie!" żeby niemiłym nie być? > ))) Co fakt, to fakt - komplement w stylu "o, oryginalnie" mówi się z reguły wtedy, kiedy nie można powiedzieć "o, jak ładnie" albo "o, jak ładnie i oryginalnie" Oczywiście nie komentuję w tym poście samego Natana. Odpowiedz Link Zgłoś
cwiatooschec Re: Natan najpiękniejsze imię 23.04.05, 00:43 W ogóle mi się nie podoba, jest dla mnie tak samo bezdźwięczne i mdłe jak np. Tymon czy Alan. No, ale o gustach się nie dyskutuje. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Natan najpiękniejsze imię 26.04.05, 13:50 To piekne imie. Kojarzy mi sie przedewszystkim ze swietnym dramatem Lessinga "Natan Medrzec" i wywoluje tylko takie, pozytywne konotacje. Odpowiedz Link Zgłoś
bea.334 Re: Natan najpiękniejsze imię 26.04.05, 18:17 a mnie kojarzy się przzede wszystkim z wodą Nata. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Natan najpiękniejsze imię 23.02.06, 21:55 Bardzo jestem ciekawa, czy wejdzie w modę. Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Natan najpiękniejsze imię 25.02.06, 10:28 gaudencja napisała: > Bardzo jestem ciekawa, czy wejdzie w modę. > Moim zdaniem tak. Imie jest swietne, bardzo meskie, ale mnie niestety kojarzy sie z jednym slowem Odpowiedz Link Zgłoś
pepperann Re: Natan najpiękniejsze imię 26.02.06, 11:58 Moim zdaniem to imię (z różnymi obocznościami typu Natanael, Nataniel) już wchodzi modę. Sama znam dwóch małych Natanów, a na tym forum to imię stale się pojawia. Ostatnio, jadąc przez polskie drogie widziałam w małym miasteczku sklep "Natan", więc chyba imię się popularyzuje. Niestety, nie podzielam zdania założycielki wątku. Imię to bardzo mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Natan najpiękniejsze imię 29.04.05, 14:05 abiela napisała: > To piekne imie. Kojarzy mi sie przedewszystkim ze swietnym dramatem > Lessinga "Natan Medrzec" i wywoluje tylko takie, pozytywne konotacje. a bea ma skojarzenia z wodą mineralną..Hmm.I to jest właśnie ta subtelna różnica... Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Natan najpiękniejsze imię 29.04.05, 14:10 mamaemmy napisała: > abiela napisała: > > > To piekne imie. Kojarzy mi sie przedewszystkim ze swietnym dramatem > > Lessinga "Natan Medrzec" i wywoluje tylko takie, pozytywne konotacje. > > a bea ma skojarzenia z wodą mineralną..Hmm.I to jest właśnie ta subtelna różnic > a... Wiesz jakos odnosze wrazenie, ze Natan ze sztuka Lessinga ma szanse kojarzyc sie na calym swiecie (oczywiscie wsrod ludzi czytajacych dramaty) a z woda jedynie w Polsce i to nie wszystkim - ja w zyciu o takiej wodzie nie slyszalam, a jesli nawet to by mi sie z Natanem nie skojarzyla. Notabene, na moja znajoma mala Natalie czesto mowi sie Nata - tez woda? Pozdrawiam Cie mamoemmy! Ania Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Natan najpiękniejsze imię 29.04.05, 14:15 No cóż,tak to już jest,że są ludzie którzy interesują się dramatem Lessinga ale są i tacy,którzy markami wody mineralnej... Też Cię Aniu,pozdrawiam-to już prawie 12 tydzień,ale ten czas leci)) Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Natan najpiękniejsze imię 29.04.05, 14:33 mamaemmy napisała: > No cóż,tak to już jest,że są ludzie którzy interesują się dramatem Lessinga ale > są i tacy,którzy markami wody mineralnej... > Też Cię Aniu,pozdrawiam-to już prawie 12 tydzień,ale ten czas leci)) Dziekuje, wlasnie koncze 12 tydz Mam nadzieje, ze teraz bedzie juz tylko lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
xdagmarax Re: Natan najpiękniejsze imię 23.02.06, 22:45 najbardziej kocham Natniela, ale Natan i Natanael są bardzo bardzo przepiękne gratuluje wspaniałego wybory, według mnie ) Odpowiedz Link Zgłoś
cataluna Re: Natan najpiękniejsze imię 24.02.06, 10:56 Ślicznie, a Nataniel jeszcze piekniej Gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Natan najpiękniejsze imię 24.02.06, 11:18 Wg mnie to imię jest brzydkie. Tak, brzydkie to idealne słowo. Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_7 Re: Natan najpiękniejsze imię 24.02.06, 11:50 A dla mnie jest super Zarówno dla małego chłopca jak i dla dorosłego mężczyzny... Odpowiedz Link Zgłoś
cataluna Re: Natan najpiękniejsze imię 24.02.06, 11:51 nastka_7 napisała: > A dla mnie jest super Zarówno dla małego chłopca jak i dla dorosłego > mężczyzny... Zgadzam sie. Natan- nastolatek, Natan- mezczyzna, Natan - dziadek. Brzmi pieknie. Wyobraźcie sobie,jak wnuki zwracają sie do dziadka - Dziadziusiu, Dziadku Natanie. Pieknie. Pa Cata Odpowiedz Link Zgłoś
marcik77 Re: Natan najpiękniejsze imię 24.02.06, 18:46 Rzeczywiście "oryginalne", brzmi jak kaftan Odpowiedz Link Zgłoś
ewka197 Re: Natan najpiękniejsze imię 25.02.06, 15:32 Przeczytałam wasze wszystkie wypowiedzi na temat tego imienia ale żadma nie napisała że to jest imie pochodzące z "Bibli"i w orginale znaczy"Bóg dał".Jestem w 36tyg iurodzę syna i dam mu tak na imię bo ono jest PIĘKNE!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kalissta Re: Natan najpiękniejsze imię 25.02.06, 21:53 Mi nie przypadlo do gustu.Brzmi jakos obco. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Natan najpiękniejsze imię 25.02.06, 22:31 cudnie - gratuluję i synka i wyboru imienia . Odpowiedz Link Zgłoś
miyoki Re: Natan najpiękniejsze imię 26.02.06, 10:02 Myślę, że negatywne opinie na temat imienia twojego synka i tak ostre wypowiedzi spowodował ton postu w jakim go napisałaś. Pewność, że nie ma piękniejszego i podkreślenie orginalności i jakieś taki zadufanie w sobie bijące z twoich słów złości. Sama od razu pomyślałam, że niapiszę iż mi się nie podoba i nie jest orgine a nawet nie zastanowiłam się przez chwile czy tak faktycznie jest. Nie mam zdania na temat imienia Natan, po porstu jest mi obojętne. Nie lubię Mileny nie cierpię Żanety i Anity te dwa ostatnie dla mnie są nawet gorszę od Oliwi i Nikoli. Uwielbiam Idalie, Konstancję, Antosia a o Natanie nie mam zdania mimo, ze blisa byłam napisania iż mi się nie podoba. Myślę, że gdybyś napisała czy podoba Wam się imię Natan dopowiedzi byłyby inne nieco i mniej ostre. Odpowiedz Link Zgłoś
martuszkaw Re: Natan najpiękniejsze imię 26.02.06, 22:13 Mnie się nie podoba, nawet bardzo. W najgorszym razie strawna jest forma Natanael. Dziecka bym tak nie nazwała. M. Odpowiedz Link Zgłoś