andaba Re: Mariola Manfred 29.04.05, 10:35 Mariola odpada. Manfred mi sie podoba, ale nie w Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
itymonka Re: Mariola Manfred 29.04.05, 10:40 o nie te nie! ani Mariola ani Manfred! od Manfreda dużo bardziej wolę Freda Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Mariola Manfred 29.04.05, 11:02 Oba sa dla mnie nie do przyjecia. Mariola ze wzgledu na konotacje a Manfred nie podoba mi sie z brzmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Mariola Manfred 29.04.05, 12:19 O boszz... Mariola to jedno z tych imion, których nigdy przenigdy nie nadałabym dziecku. Kojarzy mi się z właścicielką podupadajacego warzywniaka Manfred natomiast... Hmmm no nie mój gust, aczkolwiek na pewno lepszy jest od Marioli. Odpowiedz Link Zgłoś
barcellona Re: Mariola Manfred 29.04.05, 13:05 Mariola jak powyżej- zdecydowanie nie. Manfred już lepiej, ale kojarzy mi sie z Mańkiem- mamutem z "Epoki Lodowcowej", którą oglądałam z moim synciem ponad 100 razy Więc dla mnie odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Mariola Manfred 29.04.05, 13:29 Mariola to jeden z moich antytypów ze ścisłej czołówki czarnej listy. Manfred może być, choć sama wybrałabym Mansweta albo Mamerta. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Mariola Manfred 06.09.06, 19:01 Poza tym z Manfredem mogłyby być problemy ze zdrabnianiem. Fredek? Fredzio? Hmmm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kami Mariola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 23:45 Mariola to najpiekniejsze imie na świecie i jak ktos mówi że jest brzydkie to tylko przez zazdrosc, ze sam takiego nie posiada Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Mariola 07.09.06, 17:45 Gość portalu: Kami napisał(a): > Mariola to najpiekniejsze imie na świecie i jak ktos mówi że jest brzydkie > to tylko przez zazdrosc, ze sam takiego nie posiada Interesująca hipoteza. Odpowiedz Link Zgłoś
polusiewka Re: Mariola Manfred 29.04.05, 13:31 Mariola - ble, a Manfred kojarzy mi się z Gorywodą , to raczej też nie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: Mariola Manfred 29.04.05, 14:46 A mnie Mariola kojarzy sie z taka przyglupia dziewczyna. Nie wiem czy ktos przypomina sobie polski serial "Ballada o Januszku", owy Januszek zapoznal sobie pewna Mariole i kiedy chcial przytulanka to wolal: "Myk, myk Mariolka!". Gdybym miala nazwac dziecko, to wolalabym juz Marie Jolante, ale na pewno nie mariolke. Co do Manfreda - hm...... imie calkiem ladne i jak slodko sie zdrabnia Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Mariola Manfred 09.04.06, 22:55 bonnie75 napisała: > A mnie Mariola kojarzy sie z taka przyglupia dziewczyna. A z Mariolą o kocim spojrzeniu? Odpowiedz Link Zgłoś
malina862 Re: Mariola Manfred 22.09.06, 23:19 bonnie75 napisała: > A mnie Mariola kojarzy sie z taka przyglupia dziewczyna. Nie wiem czy ktos > przypomina sobie polski serial "Ballada o Januszku", owy Januszek zapoznal > sobie pewna Mariole i kiedy chcial przytulanka to wolal: "Myk, myk Mariolka!". > Gdybym miala nazwac dziecko, to wolalabym juz Marie Jolante, ale na pewno nie > mariolke. > Co do Manfreda - hm...... imie calkiem ladne i jak slodko sie zdrabnia Mnie też się tak kojarzyImie okropne!!!! Mnie się kojarzy jeszcze z takim znanym serialem"Świat według kiepskich"Mariolka to była siostra Waldusia Odpowiedz Link Zgłoś
gunka2 Re: Mariola Manfred 29.04.05, 17:40 Wiesz, ze w pierwszym momencie z przrazeniem pomyslalam, ze masz na mysli zestaw imion dla dziewczynki w stylu "Jan Maria"? . Mariola - nie bardzo, ale moge zaakceptowac. R prze nastepujace I jest troche bardziej miekkie. Manfred natomiast jakos mniej. Mam z niemieckiego lekkie skojarzenie z przezwiskiem "Mann-Fresser" (ludojad), chyba tak jakiegos Manfreda dzieci tak przezywaly w mym otoczeniu. Juz sie tego skojarzenia chyba nie pozbede ;-/ Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja_mniam Re: Mariola Manfred 01.05.05, 08:21 Mariola kojarzy mi sie nieodmiennie z jedna taka, na ktora w dziecinstwie krzyczalam Mariolka-fasolka. Paniusia o cekinowym guscie. A Manfred ? czemu nie Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Mariola Manfred 01.05.05, 09:34 Manfred mi się podoba, natomiast Mariola nie Odpowiedz Link Zgłoś
marlena54 Re: Mariola Manfred 22.07.05, 23:07 Moim zdaniem oba te imiona sa okropne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Mariola Manfred 23.07.05, 19:27 Myslalam, ze chodzi o imie i nazwisko Mariola Manfred )))))) Pamietajcie o przecinkach... Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Mariola Manfred 25.07.05, 11:07 Obydwa mi sie nie podobają chć z Manfredem mam miłe skojarzenia z mamutem z Epoki Lodowcowej Odpowiedz Link Zgłoś