mrowkencja 12.06.05, 17:58 Czy istnieje takie imie Maglija? Wydaje mi sie, ze w dziecinstwie spotkalam dziewczynke o takim imieniu (Polke), ale nie wiem czy to nie pamiec zawodzi, albo zwykle dzieciece przekrecenie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Maglija 12.06.05, 19:20 Na "Mag" są zarejestrowane następujące imiona: Maga Magalie Magda Magdalena Magdi Magdolna Magdy Maged Mageta Magia Magid Magied Magielona Magilona Magira Magita Maglena Magna Magnolia Magnus Magnusa Magreta Magrid Magrit Magryta ....oczywiscie większość z nich to imiona, które wedle zaleceń RJP nie nadają sie do zarejestrowania. Częśc z nich noszą staruszki lub osoby w średnim wieku. Według słownika Ossolineum Magli to norweskie zdrobnienie od Magdaleny, może po prostu rozdice mówili w ten sposób zamiast "Magda"? Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Maglija 13.06.05, 13:54 Całkiem na marginesie: Magid to imię arabskie (męskie). Wymawia się Madżid, ale nie zawsze - w egipskim dialekcie to Magid. Bardzo mi sie podoba (ale nie aż tak, żeby je tu transplantować) Maged i Magied to mogą być jego warianty - przy transliteracji z innego alfabetu zawsze powstają rózne wersje. Odpowiedz Link Zgłoś