aneta61 01.07.05, 11:54 Witam Bardzo podoba mi sie to imie i uwazam ze bardzo pasuje dla naszego delikatnego rudowlosego aniolka.Jednak maz jest innego zdania.Twierdzi ze imie jak z wenezuelskiej telenoweli,dosc "obciachowe".Probowalam z innej strony- moze Róża-bo to przeciez bliskoznaczne do Rozalci.Tez mu nie odpowiada. Prosze powiedzcie jak moznabyloby go przekonac? Mamusie malych Rozalii-czy mozna mowic do dziecka-i czy mowicie -Róża? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ajlii Re: Rozalia 01.07.05, 13:02 Mnie absolutnie nie kojarzy sie z telenowelą brazylijską... Rosa Maria, Rosalinda owszem... ale Rozalia wogóle Moim zdaniem Rozalia i Róża to bardzo ładne imiona Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Rozalia 01.07.05, 13:07 Rozalia jest przecież imieniem "babcinym", tradycyjnym, choć może nie byłoby dobrze przypominac mężowi Rozalkę, siostrę Antka, upieczoną w piecu w ramach zabiegów uzdrowicielskich. Moim zdaniem można mówić na Rozalkę Róża (i Rózia), choć jest to odrębne imię. O przekonywaniu mężów było kiedyś kilka wątków; w tej chwili byłam w stanie odnaleźć jeden - gorąco zachęcam do lektury: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=13700132&v=2&s=0 Trzymam kciuki za małą Rozalkę i koniecznie pisz, jak dalej Ci będą szły negocjacje z mężem. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkowamama Re: Rozalia 01.07.05, 13:08 Fantastyczne imię, naprawdę i wcale nie telenowelowe!!! A może ja kiedyś tak nazwę swoją córkę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zaino Re: Rozalia 01.07.05, 13:32 Mi osobiście nie podoba się to imię. Zawsze kojarzy mi się z kozą Rozalią... Z drugiej strony wołanie na Rozalie Róża uważam za totalną głupotę. Z dwojga imion zdecydowanie wolę Róże. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Rozalia 01.07.05, 13:36 Jestem bardzo za, to imie mojej babci. Uzywa zdrobnien Rozia, Roza. Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Rozalia 01.07.05, 21:46 W telenowelacj wystepuje imie- Rozalinda. Moze podobne, ale na pewno nie takie samo. Polecam ksiazke "Rozalka Olaboga", maz zobaczy, ze imie ma polskie tradycje ))) Bardzo polecam to imie, jest naprawde fantastyczne i moje ulubione. Odpowiedz Link Zgłoś
81ewcia Re: Rozalia 04.07.05, 11:53 Piękne imię!!Mi się bardzo podoba.Jak będe mieć córcię też chcę jej dać to imię, ale na razie jestem w 10 tc i niepredko sie dowiem czy bedzie Rozalka czy Patryk Pozdrawiam i zycze powodzenia w przekonaniu mężaMój nie mial nic do gadania sama postanowilam ze jak dziewczynka to Rozalia Odpowiedz Link Zgłoś
aneta61 Re: Rozalia 13.07.05, 10:51 Maz sie w koncu zgodzil. Mamy Rozalke!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Rozalia 13.07.05, 10:55 Moje bardzo serdeczne gratulacje! Z powodu córeczki i pięknego imienia Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Rozalia 19.07.05, 21:40 aneta61 napisała: > Maz sie w koncu zgodzil. > Mamy Rozalke!!! Super gratuluje. Coreczki i zgody meza, na pewno szybko sie w tym imieniu zakocha! Odpowiedz Link Zgłoś
miyoki Re: Rozalia 20.07.05, 00:38 ja powtarzam mężowi imię tak długo aż uzna że jest ładne przez osłuchanie ale wtetdy już mi się nie podoba także przez osłuchanie Odpowiedz Link Zgłoś