abiela 04.07.05, 15:08 Odkrylam to imie wsrod absolwentow. Rymut podaje tylko 2 Przemily w Polsce!! Co sadzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Przemiła 04.07.05, 23:49 Przemiła to takie sympatyczne imię, i historyczne, bo są dawne zapisy imienia Przemił. Szkoda, że noszą je tylko dwie osoby - a przecież nie jest mniej wymawialne, niż np. Przemysław... Odpowiedz Link Zgłoś
gunka2 Re: Przemiła 05.07.05, 17:39 I troche dziwne, ze kiedy Miły, Mile i Mileny sie pojawiaja, to Przemila taka zapomniania. Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Przemila 11.07.05, 13:31 A gdyby Przemiła była wyjątkowo niemiła? Z takimi imionami trzeba ostrożnie Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Przemila 11.07.05, 13:58 A co sądzicie o innym, podobnym imieniu - Bratumiła? Mnie się bardzo podoba Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Przemila 11.07.05, 14:24 theodorka napisała: > A co sądzicie o innym, podobnym imieniu - Bratumiła? > > Mnie się bardzo podoba Ja poznalam kiedys pania Bracislawe - Rymut jednak nie rejestruje tego imienia, wiec nie wiem czy cos pokrecilam? Mowilo sie na nia w kazdym razie "Bratka". A od Bratumily jednak wole Przemile Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Przemila 11.07.05, 15:43 abiela napisała: > Ja poznalam kiedys pania Bracislawe - Rymut jednak nie rejestruje tego imienia, > > wiec nie wiem czy cos pokrecilam? Mowilo sie na nia w kazdym razie "Bratka". > A od Bratumily jednak wole Przemile Bratka to wyjątkowo wdzięczne zdrobnienie Siostra powinna się nazywać Maciejka Bratumiła bardzo mi się podoba, choć nadawanie tego imienia ma sens dopiero, gdy są chłopcy w rodzinie, choćby bracia cioteczni Może ta Bracisława była Bratysławą? Bratysławy w Polsce są... Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Przemila 11.07.05, 16:45 gaudencja napisała: > Bratumiła bardzo mi się podoba, choć nadawanie tego imienia ma sens dopiero, > gdy są chłopcy w rodzinie, choćby bracia cioteczni > Eee tam, wszyscy ludzie na Ziemi są ze sobą w jakiś sposób spokrewnieni Dla mnie też Bratumiła się podoba, ale zawsze (jak pisała Cysia) istnieje ryzyko, że osoba o tym imieniu będzie kimś wyjątkowo niesympatycznym i nie będzie to do niej pasować. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Bratumiła 11.07.05, 17:13 theodorka napisała: > Dla mnie też Bratumiła się podoba, ale zawsze (jak pisała Cysia) istnieje > ryzyko, że osoba o tym imieniu będzie kimś wyjątkowo niesympatycznym i nie > będzie to do niej pasować. ...kiedy Bratumiła ma być miła "bratu" a nie wszystkim. Wszystkim moze być miła - oprócz Przemiły - Wszemiła Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Bratumiła 11.07.05, 17:26 gaudencja napisała: > theodorka napisała: > > > Dla mnie też Bratumiła się podoba, ale zawsze (jak pisała Cysia) istnieje > > > ryzyko, że osoba o tym imieniu będzie kimś wyjątkowo niesympatycznym i ni > e > > będzie to do niej pasować. > > ...kiedy Bratumiła ma być miła "bratu" a nie wszystkim. Wszystkim moze być > miła - oprócz Przemiły - Wszemiła Ale to i tak stawia wysoko poprzeczkę właścicielce - rodzeństwo nie zawsze współpracuje ze sobą zgodnie i harmonijnie, w większości wypadków często zdarzają się kłótnie Jaka więc Bratumiła, jeśli będzie się bić z własnym bratem ? A Wszemiła zawsze kojarzyła mi się... z wszą. Wiem, że to "wesz", a nie "wsza", ale jakoś tak już mam Ale imię nie licząc tego mojego głupiego skojarzenia bardzo ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Bratumiła 11.07.05, 17:55 theodorka napisała: > Ale to i tak stawia wysoko poprzeczkę właścicielce - rodzeństwo nie zawsze > współpracuje ze sobą zgodnie i harmonijnie, w większości wypadków często > zdarzają się kłótnie Jaka więc Bratumiła, jeśli będzie się bić z własnym > bratem ? Bo to takie życzeniowe - nie musi sie nie bić, ale rodzice by chcieli, żeby się nie była A wracając do poruszanej wczesniej kwestii, to oczywiście Bratumiła może nie mieć starszego brata, ale wtedy trzeba mieć pewnośc, ze urodzi się młodszy, no i ufnie przetrwać okres oczekiwania nań > A Wszemiła zawsze kojarzyła mi się... z wszą. Wiem, że to "wesz", a nie "wsza", > > ale jakoś tak już mam Ale imię nie licząc tego mojego głupiego skojarzenia > bardzo ładne. Otóż to, imię ładne, ale większości niestety będzie sie kojarzyć z wszą, więc lepiej o nim zapomnieć Taka szkoda! Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Bratumiła 12.07.05, 08:44 gaudencja napisała (na temat imienia Wszemiła): > Otóż to, imię ładne, ale większości niestety będzie sie kojarzyć z wszą, więc > lepiej o nim zapomnieć Taka szkoda! Nie twierdzę, że kojarzy się w ten sposób wszystkim, skoro u mnie występuje to skojarzenie Rzeczywiście szkoda tych wszystkich zapomnianych, nienadawanych imion, zresztą nie tylko Wszemiły... Hersylii też mi szkoda, chociaż wcale nie jest słowiańska ani staropolska. Odpowiedz Link Zgłoś
gunka2 Bratka i Maciejka 11.07.05, 17:10 > Bratka to wyjątkowo wdzięczne zdrobnienie Siostra powinna się nazywać > Maciejka Matea, Mateja, Macieja czy moze Matatia? > Bratumiła bardzo mi się podoba, choć nadawanie tego imienia ma sens dopiero, > gdy są chłopcy w rodzinie, choćby bracia cioteczni Tez tak sadze. Bez brata troche dziwnie... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Maciejka 11.07.05, 17:12 gunka2 napisała: > > Bratka to wyjątkowo wdzięczne zdrobnienie Siostra powinna się nazywać > > Maciejka > Matea, Mateja, Macieja czy moze Matatia? Macieja chyba Odpowiedz Link Zgłoś
pepperann Re: Maciejka 09.12.05, 12:12 Istniało (istnieje?) też śliczne imię męskie Siestrzemił. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Maciejka 08.05.06, 20:03 Może być też zeńska Siestrzemiła. Albo Dziadumiła Odpowiedz Link Zgłoś
epoche Re: Przemila 11.07.05, 13:48 przemiłe imię brzmi bardzo ładnie i dobrze się zdrabnia Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: Przemila 11.07.05, 17:22 Mam koleżankę Przemiłę. Byłam świadkiem sytuacji, gdy się komuś przedstawiała. Później ten ktos, lekko zdezorientowany - "a co ona tak się sama chwali"?! Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Przemila 12.07.05, 00:08 naturella napisała: > Mam koleżankę Przemiłę. Byłam świadkiem sytuacji, gdy się komuś przedstawiała. > Później ten ktos, lekko zdezorientowany - "a co ona tak się sama chwali"?! > > Oooo, a mozna zapytac gdzie owa Przemila mieszka? Bo chyba w takim razie zidentyfikowalysmy obie Przemily, zyjace w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Przemila 06.12.05, 19:27 I niestety nie wiemy, czy zostaly namierzone obie, czy jedna i ta sama. Tak czy inaczej, Przemił jest za malo Odpowiedz Link Zgłoś