Dodaj do ulubionych

Sanatorium Słoneczko w Kołobrzegu

24.11.11, 10:59
Witam, wlasnie przebywam z synkiem na turnusie w sanatorium sloneczko. Tzn moj syn jest w sanatorium ja na kwaterze obok.. Jesli ktos jest zainteresowany opiniami i przydatnymi informacjami chetnie pomoge.. przed wyjazdem szukalam takich info i niewiele znalazlam wiec moze ja teraz pomoge innym mamomwink mamy tez zdjecia sanatorium w srodku.. moge wyslac na maila.. ogolnie sanatorium sprawia mile wrazenie.. mile panie pielegniarki i opiekunki.. dzieci mieszkaja w salach 8 osobowych gdzie maja lozka i malutka szafeczke. na dole jest garderoba, kazdy tam ma szafke i pani z garderoby pomaga wziac zmiane ubran na nastepny dzien.. rodzice moga przebywac teoretycznie z dziecmi od 14.30 do 18.00 choc mozna zostac troche dluzej.. problem jest ze starszymi dziecmi, powyzej 3 klasy, wtedy dzieci maja przerwe od 11 do 13 wtedy mozna je wziac.. przyporwadzic na 13, jedza obiad i dopiero maja szkole do 18, mozna do nich wrocic na ta godzinke po 18 ale nie mozna juz ich wtedy zabierac z sanatorium. moj syn jest zachwycony a strasznie sie obawialam bo nigdy nie byl w sanatorium.. moze warunki nie sa super.. to nie nowoczesne spa.. ale jest czysto i przemila zaloga pan pielegniarek i opiekunek a dla nas bylo to wazniejsze.

jesli ktos ma pytanka chetnie odpowiemwink
Obserwuj wątek
    • marcia1979-1 Re: Sanatorium Słoneczko w Kołobrzegu 13.12.11, 17:49
      Witam
      Prosze o kontakt na maila marta.buczkowska1@vp.pl w sprawie tego uzdrowiska. Jade tam z dwojka dzieci i jestem przerazona tym co czytam na forach i w opiniach, dzieci sa male i z tego powodu moj strach siega zenitu.
      Bede wdzieczna za szybki kontakt.
      Przerazona mama sad(((
    • przeciwcialo Re: Sanatorium Słoneczko w Kołobrzegu 14.12.11, 20:46
      Podaj mi na poczte gazetowa namiary na tę kwaterę. Niewykluczone że dostanie sie dzieciom Słoneczko.
      • kajluna84 Re: Sanatorium Słoneczko w Kołobrzegu 14.12.11, 21:32
        Byłam u Pani Ewy Boćko na ul. Kopernika, doslownie 5 minut spacerkiem od sanatorium, tel to 600-917-306
        • przeciwcialo Re: Sanatorium Słoneczko w Kołobrzegu 14.12.11, 21:45
          A jakie warunki i jaka cena za nocleg?
          • kajluna84 Re: Sanatorium Słoneczko w Kołobrzegu 15.12.11, 08:40
            Ja mialam 35 zl za dobe.. moze przy dluzszym pobycie daloby sie troche zejsc z tej ceny ja bylam 10 dni.. a warunki to tak.. jest to domek na parterze mieszka pani na gorze sa 3 pokoje i wspolna lazienka, w kazdym pokoju telewizor z cyfra, na korytarzu lodowka, mikrofala, czajnik, zelazko, naczynia i sztucce.. na moj pobyt akurat przypadl remont w lazience wiec wszedzie bylo mnostwo kurzu i pylu... (robili nowa kabine prysznicowa) ale gdyby nie to to by bylo spoko... jak wyjezdzalam to juz konczyli wiec teraz powinno juz byc czysto..
            • katka761 Re: Sanatorium Słoneczko w Kołobrzegu 06.01.12, 18:05
              a jak samo sanatorium oceniasz?
    • mamawiktorad Re: Sanatorium Słoneczko w Kołobrzegu 22.04.12, 10:50
      gdzie można znaleść nocleg prosze o telefon
    • kt44 Re: Sanatorium Słoneczko w Kołobrzegu 05.06.12, 09:25
      Witaj kajluna84
      Wybieram sie z córką do Słoneczka i będziemy potrzebowali obok jakiejś kwatery, chętnie skorzystam z dobrego adresu (nie drogo, i niezbyt daleko od Szpitala),
    • nina250 Re: Sanatorium Słoneczko w Kołobrzegu 04.08.12, 07:34
      Witam. Moje dzieci też mają jechać do Słoneczka, więc troszkę mnie to interesuje. Prosiłabym, abyś przesłała mi zdjęcia na pocztę i troszkę opisała mi jak wyglądały zabiegi, jak ze spacerami no i jak ze szkolą. podaję maila i czekam na odpowiedź za co z góry dziękuję maciej.25010@wp.pl
    • iwona726 Re: Sanatorium Słoneczko w Kołobrzegu 19.10.12, 07:54
      Hej, mam pytanie do kajluna. Czy mogę jechać do Słoneczka z dzieckiem 7-letnim i zamieszkać tam razem z nim ( oczywiście za odpłatnością ) czy tak jak Ty muszę szukać miejsca osobno na kwaterze prywatnej?
    • iwona726 Re: Sanatorium Słoneczko w Kołobrzegu 19.10.12, 07:55
      Hej, mam pytanie do kajluna. Czy mogę jechać do Słoneczka z dzieckiem 7-letnim i zamieszkać tam razem z nim ( oczywiście za odpłatnością ) czy tak jak Ty muszę szukać miejsca osobno na kwaterze prywatnej? Mój email: iwona72@autograf.pl
      • kt44 Re: Sanatorium Słoneczko w Kołobrzegu 19.10.12, 09:18
        Witam byłam z córką w Słoneczku od 31VIII do 27IX Niestety nie ma możliwości zamieszkania z dzieckiem w sanatorium . Trzeba szukać kwatery prywatnej . My mieszkaliśmy przy ul Reymonta to blisko ale adresu nie podaje bo nie polecam ale w okolicy jest dużo różnych ofert.
        Sanatorium pozostawia wiele do życzenia. Mój adres to: traczk@tlen.pl mogę opowiedzieć więcej.
    • ed.05 Re: Sanatorium Słoneczko w Kołobrzegu 28.05.13, 12:16
      to chyba inne Słoneczko w Kołobrzegu, bo personel to prawie w całości miły i uczynny ale brud smród i głodowe porcje nawet ja dla 8 letniej dziewczynki to podstawa brak placu zabaw brak rozrywek wyjśc na plaże i basen to sanatorium to koszary wojskowe a nie nie szpital gdzie alergicy maja wracac do zdrowia
    • rostenia50 Re: Sanatorium Słoneczko w Kołobrzegu 20.06.13, 17:44
      Witam.
      Poszukuje kwatery blisko Uzdrowiska "Słoneczko" Jadę z wnuczkami które potrzebują bliskości rodziny.Proszę więcej napisać o tym sanatorium i przesłać mi kilka zdjęć.

Pozdrawiam

kajluna84 napisała:

> Witam, wlasnie przebywam z synkiem na turnusie w sanatorium sloneczko. Tzn moj
      > syn jest w sanatorium ja na kwaterze obok.. Jesli ktos jest zainteresowany opin
      > iami i przydatnymi informacjami chetnie pomoge.. przed wyjazdem szukalam takich
      > info i niewiele znalazlam wiec moze ja teraz pomoge innym mamomwink mamy tez zdj
      > ecia sanatorium w srodku.. moge wyslac na maila.. ogolnie sanatorium sprawia mi
      > le wrazenie.. mile panie pielegniarki i opiekunki.. dzieci mieszkaja w salach 8
      > osobowych gdzie maja lozka i malutka szafeczke. na dole jest garderoba, kazdy
      > tam ma szafke i pani z garderoby pomaga wziac zmiane ubran na nastepny dzien..
      > rodzice moga przebywac teoretycznie z dziecmi od 14.30 do 18.00 choc mozna zost
      > ac troche dluzej.. problem jest ze starszymi dziecmi, powyzej 3 klasy, wtedy dz
      > ieci maja przerwe od 11 do 13 wtedy mozna je wziac.. przyporwadzic na 13, jedza
      > obiad i dopiero maja szkole do 18, mozna do nich wrocic na ta godzinke po 18 a
      > le nie mozna juz ich wtedy zabierac z sanatorium. moj syn jest zachwycony a str
      > asznie sie obawialam bo nigdy nie byl w sanatorium.. moze warunki nie sa super.
      > . to nie nowoczesne spa.. ale jest czysto i przemila zaloga pan pielegniarek i
      > opiekunek a dla nas bylo to wazniejsze.
      >
      > jesli ktos ma pytanka chetnie odpowiemwink
      • 3pik11 Re: Sanatorium Słoneczko w Kołobrzegu 21.01.16, 13:27
        witam serdecznie proszę o inf. dotyczące kwater w poblizu uzdrowiska mój syn jedzie w lutym mo 8 lat wiec musze z nim pojechac
    • agata9979 Re: Sanatorium Słoneczko w Kołobrzegu 09.08.13, 08:43
      witam
      poszukuje zarówno informacji o samym Szpitalu jak i kwatery w poblizu
      może ktoś coś polecić ?
      pozdrawiam
      agata
    • tena09 Re: Sanatorium Słoneczko w Kołobrzegu 15.09.13, 22:13
      WITAM.Czy mogłaby mi pani przesłać parę zdjęc ze sanatorium .Mój syn jedzie tam w listopadzie na 28dni,i trochę sie obawiam jak to będzie,bo niestety dwa tygodnie bedzie bez nas.Jakby mogła pani napisać jak to jest z tym znaczeniem odzieży,czy dziecko może mieć telefon przy sobie,i ogólnie wrażenia,czy jest tam rygor.POZDRAWIAM
      • agata9979 Re: Sanatorium Słoneczko w Kołobrzegu 22.09.13, 19:27
        Witam ponownie
        Ponieważ mało jest informacji w necie o sanatorium Słoneczko w Kołobrzegu postanowiłam coś napisać , szczególnie dla rodziców/opiekunów młodszych dzieci
        Była tam moja córka 24.08-20.09.2013 w pawilonie nr 4 - ja byłam zakwaterowana nie daleko
        Budynek jest starszy,nie powala-ale jest czysto. Sale od 4 do 10 osób
        Dzieci zostawiają ubrania w garderobie i szatni,mają ustalony plan dnia, 5 posiłków i zabiegi
        W czasie wolnym zajmują się dziećmi Panie Opiekunki,wychodzą na spacery,odrabiają lekcje itp. lub w tym czasie można dziecko zabrać
        Panie pielęgniarki miłe (z drobnymi wyjątkami) można się zwrócić o pomoc czy radę
        Dzieci mogą mieć telefony,tablety-na swoją odpowiedzialność
        To tak ogólnie-jeśli ktoś ma jakieś pytania-proszę pytać
        Pozdrawiam
        Agata
        • malgorzatamelka Re: Sanatorium Słoneczko w Kołobrzegu 17.03.14, 16:03
          prosze o podanie namiarów na noclegi blisko sanatorium sloneczko ul rafinskiego dzieci tam jadą 3 maja i niemam noclegów w miare blisko i tanio dziekuje
    • monii07 Re: Sanatorium Słoneczko w Kołobrzegu 18.12.13, 00:15
      Byłam od16.11.13 do 13.12.13 i nie byłam zachwycona.Warunki pozostawiają wiele do życzenia a wiem co mówię bo byłam w Rabce z dziećmi i tam było naprawdę na poziomie.Starsza córka 9 lat odnalazła się bez problemu lecz mimo że nie miała diety to 1,5 kg schudła bo na jedzenie dzieci narzekały i mamy bardzo często dokarmiały dzieci.Wychowawczynie super pomagały jedne radziły sobie lepiej(p.Marlenka ,p Ania) inne gorzej (p.Jola),panie garderobiane bardzo miłe natomiast panie pielęgniarki to z tym różnie bywało było sporo sytuacji gdy krew mi się gotowała widząc podejście do dzieci które wymagały dodatkowej opieki np.moja młodsza córcia była na pompie insulinowej(placówka niby specjalizuje się w prowadzeniu cukrzycy-tylko nie napisali że dzieci same muszą sobie radzić z przeliczaniem WW i WBT i obliczać dawki insuliny) na cały personel tylko jedna pielęgniarka nie budziła mi dziecka w nocy tylko jak zaszła taka potrzeba dzwoniła do mnie i po moich instrukcjach sama obsługiwała pompę a były sytuacje że dziecko budzili o 24 i 3 w nocy 6 rano.Zastrzeżenia mam do 2 pielęgniarek gdy miały dyżur to zawsze było coś nie tak po prostu nie kompetentne osoby reszta pań pielęgniarek wraz z oddziałową bywało różnie ale było widać że starały się pomagać dzieciom.Pani doktor zagubiona we własnym świecie.Przetrwałam i mam nadzieję że nigdy tam nie wrócę tz, moje dzieci.
      • malgorzatamelka Re: Sanatorium Słoneczko w Kołobrzegu 17.03.14, 16:05
        prosze o podanie namiarów na noclegi blisko sanatorium sloneczko ul rafinskiego dzieci tam jadą 3 maja 2014 na miesiąc musze tam przenocowac bo niemam odrazu powrotu pociagiem i czy to sanatorium jest blisko dworca pkp ?
      • matkapolka1978 Re: Sanatorium Słoneczko w Kołobrzegu 06.08.18, 11:54
        witam, Zgadzam się z Pani .odwiozłam w weekend córke do DS Słoneczko, jestem bardzo zmniesmaczona tym co zastałam.Budynek w remocie i dzieciaki upchane w pokoju bez łazienki gdzie na 1 dzicko przypada 1 półka w szafie i 1szafka nocna,a gdzie suszyc reczniki itp.?Samo przyjecie do sanatorium porazka, bałagan organizacyjny, rodzice nie wiedza gdzie isc do jakiej sali co załatwić , totalny chaos.W pokojach nie można przebywać w czasie wolnym,wyganiaja dzieci do świetlicy i niestety kadra wychowacza tez bez kultury osobistej. Żal było dziecko zostawić.
        • ggosia Re: Sanatorium Słoneczko w Kołobrzegu 19.08.18, 15:55
          Witam, czy mogłabym prosić o wiadomość prywatna na maila? Chciałabym się czegoś więcej dowiedzieć, mój syn najprawdopodobniej pojedzie tam pod koniec września, ma 7 lat i chyba będę musiała gdzieś blisko znaleźć noclegi bo strach będzie samego zostawić go tam. Mój mail: ggosia1979@wp.pl
    • malgorzatamelka Re: Sanatorium Słoneczko w Kołobrzegu 17.03.14, 16:07
      szukam taniego noclego ul rafinskiego sanatorium sloneczko od 3 maja 2014 na pare dni moze ktos ma namiar
    • teresaps44 Re: Sanatorium Słoneczko w Kołobrzegu 23.04.14, 00:01
      Prosiłabym o kilka wskazówek w jaki sposób najlepiej oznakować ubrania. Jeżeli ktoś dysponuje zdjęciami Słoneczka to byłabym wdzięczna za przesłanie ich na adres teresaps@wp.pl.
      • przeciwcialo Re: Sanatorium Słoneczko w Kołobrzegu 23.04.14, 07:01
        Podpisz ubrania po prostu markerem niezmywalnym. na metkach lub gdzies w miejscu niewidocznym ale takim aby dziecko rozpoznało. Moje dzieci tak woziły ubrania do sanatorium i na zielone szkoly i sprawdzało sie.
      • el.by Re: Sanatorium Słoneczko w Kołobrzegu 15.02.17, 18:40
        Witam mamy skierowanie do Słoneczka czy można tam wysłać dziecko 8 letnie
        Z góry dziękuje za odpowiedź el.by@wp.pl
    • jmmk2 Re: Sanatorium Słoneczko w Kołobrzegu 15.09.17, 12:42
      Właśnie moje dziecko wraca z turnusu odchudzającego w "SUPER" Słoneczku. To była jakaś masakra!!!!!! Jak zobaczyliśmy w pierwszy dzień budynek z zewnątrz i w środku to chcieliśmy zrezygnować ale gdy pielęgniarki to usłyszały to stwierdziły że jesteśmy niepoważni bo o miejsca w tym sanatorium to ludzie się biją(śmiech). Mniejsza z tym, stwierdziliśmy ok, może będzie fajnie. Zaczęło się drugiego lub trzeciego dnia a mianowicie znikające rzeczy osobiste dziewczyn w pokoju lub przełożone do torb innych koleżanek. Ale wiadomo na początku różne psikusy mogą sobie robić. Ale potem poszło na bogato. Dziecku zginęła koszulka, którą pakowałam osobiście. Potem u koleżanki znalazły się długopisy kupione na miejscu w Kołobrzegu, notesik który wygrała w konkursie i kilka innych rzeczy. Personel totalna olewka, mieli w d....ie wyjaśnianie skarg składanych przez córkę. Zostałam zapewniona przez pielęgniarkę że jeśli tak będzie dalej to dziecko ma zgłaszać po czym córka zgłosiła to pani stwierdziła że już nie chce o tym słyszeć i ma pilnować swoich rzeczy. Dodam że dziwnym trafem wszystko było u jednej koleżanki ale wiadomo za rękę nikt nie złapał. Daliśmy z mężem już spokój. Ale jak w ostatni dzień zginęła nowa bluza to już nam nerwy puściły i zagroziliśmy że jak się nie znajdzie to zgłaszamy na policję. No i się znalazła w ostatniej chwili, była spakowana przez MAMUSIĘ WIKTORII do torby z resztą ukradzionych rzeczy, która nie wie jakie ciuchy ma jej córka. A pan doktor wielce zdziwiony że takie rzeczy miały miejsce. PORAŻKA, DNO, ZŁODZIEJSTWO . Odradzam każdemu. Jestem strasznie rozczarowana podejściem i zachowaniem obsługi. MASAKRA, MASAKRA, MASAKRA
    • anna_marcelek38 Re: Sanatorium Słoneczko w Kołobrzegu 05.11.18, 11:18
      Jeśli ktoś szuka niedrogiego noclegu w trakcie pobytu malucha w Słoneczku to polecam z czystym sumieniem Pokoje u Pani Uli obok katedry z własnymi łazienkami: 668 225 528 Sprawdziłam-czysto, ciepło, miło i przytulnie smile

www.nocowanie.pl/noclegi/kolobrzeg/kwatery_i_pokoje/61348/
    • ulcia2326 Re: Sanatorium Słoneczko w Kołobrzegu 02.01.19, 21:08
      Dobry wieczór A chciałam się zapytać czy są takie pokoje że rodzić może z dzieckiem spać razem w pokoju.
    • ulcia2326 Re: Sanatorium Słoneczko w Kołobrzegu 02.01.19, 21:12
      Oczywiście spanie płatne
    • ulcia2326 Re: Sanatorium Słoneczko w Kołobrzegu 02.01.19, 21:17
      Dobry wieczór A ja chciałam się zapytać czy są w tym słoneczku pokoje że rodzić może spać z dzieckiem oczywiście odpłatnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka