szczekuszka 31.07.05, 09:04 Co sadzicie o tych imionach?! Jak dla mnie zbyt ciezkie na obecne czasy Zwlaszcza Romualda Mozna fajnie zdrabniac te imiona:Aldek, Alda . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Romuald, Romualda 31.07.05, 11:23 Mam bardzo pozytywne skojarzenia, bo mojemu ukochanemu nauczycielowi ze szkoły muzycznej było Romuald. Rzeczywiście nieco ciężkie, ale MSZ o wiele lepsze od Romana i Romany. Niemniej ogólnie nie przepadam za tak zaczynającymi sie imionami. Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Romuald, Romualda 01.08.05, 10:47 Imiona faktycznie zbyt ciezkie, bo na Forum, totalny brak odezwu))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
dolmadakia Re: Romuald, Romualda 01.08.05, 11:06 Hej! mój znajomy ma tak na imię,ale od małego mówią do niego Olaf To dopiero! Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Romuald, Romualda 10.08.05, 16:29 Tez je pakuje do jednego worka z Romanem. O ile jeszcze Romualda akceptuje, to Romualdy raczej nie. Odpowiedz Link Zgłoś
emi28 Re: Romuald, Romualda 10.08.05, 16:48 Mój dziadek miał na imię Romuald, zdrobniale mówiło się do niego Romek. Mam tez koleżankę Romanę, rocznik 77,. Mówimy do niej Roma, skojarzenia mam pozytywne, imię nawet dość mi się podoba. Romualda odpada zupełnie. Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Romuald, Romualda 12.08.05, 10:38 Sprawdzilam w Rymucie i imie wcale nie wymarlo. W sumie sporo bylo nadan w latach 80. i 90 jak na tak ciezkie imiona . A od 1991 do 1994 piec dziewczynek otrzymalo to imie, a chlopcow 27. Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Romuald, Romualda 16.08.05, 01:47 Mam kolezanka Romualde. Wszyscy mowia na nia Roma - i w tej formie podoba mi sie bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
lib Re: Romuald, Romualda 16.08.05, 01:58 Też znałam Romualda, podobnie jak ten Gaudencji uczył w szkole muzycznej. Gaudencjo, czy Twój Romuald uczył grać na gitarze i miał nazwisko na E? lib Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Romuald, Romualda 16.08.05, 02:04 Nie, lib, to nie ten Widocznie było ich przynajmniej dwóch Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: Romuald, Romualda 03.09.05, 18:33 Jakie takie za dugie.Nie podobają mi sie specjalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Romuald, Romualda 05.02.06, 14:17 szczekuszka napisała: > Mozna fajnie zdrabniac te imiona:Aldek, Alda . Świetne zdrobnienia! Odpowiedz Link Zgłoś