16.08.05, 01:02
Tak ma na imię nasza czwarta córka- czy znacie jej koleżankę o tym samym
imieniu?
Obserwuj wątek
    • smellson Re: Mia 18.08.05, 12:46
      piękne imię, bardzo mi się podoba!! bez problemu ją zarejestrowaliście- bo
      zastanawiałąm się, czy jest to w POlsce imię dopuszczalne. Żadnej Mii nie znam-
      chyba, nasza dziewczynka w październiku nią zostanie smile))
      • monaone Re: Mia 19.08.05, 11:19
        był problem oczywiście, przy pierwszym podejsciu poradzili aby pisac do rady
        jezyka polskiego, postanowiłam poszukac znajomości , co w zupełności wystarczy,
        bo tak naprawde musi sie zgodzić kierownik USc, lub jego zastepca.oni posiadaja
        wytyczne do nadawania imion i nie mozna od nich odstąpić,ale Mia spełnia te
        kryteria, więc mozna powalczyć. Juz znalazłam na forum kogos kto ma córke o tym
        imieniu i pisał podanie z uzasadnieniem-przeszło..i dostali zgodę.tak że
        powodzenia. jeszcze raz - wszystko zlaezy od kierownika..pozdrowienia mona
        • katrem Re: Mia 02.09.05, 19:12
          Ja sobie marzyłam, że jak będę miała bliźniaczki to będą Lea i Mia.
          Noszę w brzuszku jedno dzieciątko, dla chłopca imię wybrał mój mężuś - Wiktor,
          a nad dziewczynką cały czas myślimy.
          Chciałabym właśnie Leę, Mię albo Blankę, ale nikomu w rodzinie się nie podobają:
          (
          Chcieliby Weronikę lub Wiktorię. Fakt - ładne imiona, ale cholernie popularne!!!
          • gaudencja Re: Mia 03.09.05, 16:34
            Dodam tylko, że negatywna opinia USC o Mii oznacza, ze nie jest powiedziane, iż
            uda się zarejestrować to imię, nawet jeśli będzie się o to walczyć.
    • linna-altair Re: Mia 03.09.05, 12:41
      Oj nie.Wydaje mi sie,ze obecnie to imię nie jest jescze tak bardzo
      popularne.Mnie nawet się podoba,problem chyba tylko ze zdrobnieniem,prawda?
      • katrem Re: Mia 03.09.05, 13:19
        nie napisałam, że mia jest popularne (to dotyczyło weroniki i wiktorii);
        zdrobnień można tworzyć sporo: misia, maja, minia ....
        • monaone Re: Mia 01.10.05, 15:34
          Mijuśka jest ok, Mijka, Żmijka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.