Gość: fgh [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 23:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
hazaja Re: Wasze imiona z bierzmowania 28.09.08, 15:58 Antonina, po świętym Antonim Odpowiedz Link Zgłoś
szukajacbociana Re: Wasze imiona z bierzmowania 23.10.08, 16:35 Wybrałam kobiecą wersję imienia mojego taty - Konstancja Odpowiedz Link Zgłoś
pattymatheson Cecylia 25.10.08, 22:16 Cecylia. Bo w miarę oryginalne i ładne. Sylwetkę świętej sobie przybliżyłam, aczkolwiek nie miała ona na mnie większego wpływu, gdyż jestem niewierząca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sahara77 Re: Cecylia IP: 195.205.24.* 13.11.08, 20:26 "Sylwetkę świętej sobie przybliżyłam, aczkolwiek nie miała ona na mnie większego wpływu, gdyż jestem niewierząca. " skoro jesteś niewierząca to po co przystępowałaś do tego sakramentu.. ? Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Cecylia 13.01.10, 22:12 Ja też Cecylia - bo po prostu mi się podobało. Przekonałam się całkiem, kiedy się okazało, że to patronka muzyki. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Jadwiga 13.11.08, 22:06 A był to rok 1997, w którym Jan Paweł II kanonizował św. Jadwigę Królowa. Imię podoba mi się średnio, ale wybierałam tylko i wyłącznie ze względu na postać patronki. Kurcze, to tylko 11 lat. A wydaje się, jakby całe światy minęły od tamtego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoneeczka Re: Wasze imiona z bierzmowania 17.11.08, 16:38 glista_ludzka napisała: > Ciekawa jestem, jakie imiona wybraliście sobie na bierzmowaniu i czym się > kierowaliście - sympatią dla tego imienia czy też dla świętego je noszącego? > A może czymś jeszcze innym? Czy gdybyście mieli jeszcze raz wybrać sobie imię > do bierzmowania, wybralibyście to samo co przed laty? > Ja wertowałam kalendarz w poszukiwaniu jakiegoś ładnego imienia i spodobały > mi się dwa: Brygida i Kinga. Padło na to drugie, tak więc kierowałam się tym, > żeby imię mi się podobało, postać świętej miała drugorzędne znaczenie. A w > ogóle to na początku chciałam wziąć sobie imię Larysa, ale siostra od religii > się nie zgodziła, bo nie było takiej świętej. A skąd pomysł na to imię? Otóż > tak miala na imię... klacz z klubu, w którym wówczas jeździłam konno. A że to > także imię żeńskie, no to wiecie > Niestety dziś ani Kinga, ani tym bardziej Brygida specjalnie mi się nie > podoba... Z pewnoscia nie spotklas sie z imieniem jakie ja wybralam a naprawde sliczne WERIDIANA Odpowiedz Link Zgłoś
mawta Re: Wasze imiona z bierzmowania 01.12.08, 15:31 Siostra się myliła - jest św. Larysa. Niezwykle ważna święta w cerkwii greko-katolickiej (to znaczy to samo wyznanie co rzymo- katolickie, tylko inny obrządek - wschodni). No ale to już po ptokach Odpowiedz Link Zgłoś
whyata Re: Wasze imiona z bierzmowania 02.12.08, 11:39 Ja jako Maria(nie znosiłam tego imienia) Kinga(tego też) wybrałam sobie Klara, oczywiście po świętej Klarze, ale zastanawiałam się na Św. Jadwigą Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Wasze imiona z bierzmowania 27.04.09, 19:09 Wpisywałam się jako gość Paula i nie powtórzyłam się potem: Paula Teresa Judyta. Czytajcie i się zachwycajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
alicja-15 Re: Wasze imiona z bierzmowania 27.04.09, 20:10 imię, które wybrałam to Weronika.Na pewno przy wyborze imienia miała wówaczas znaczenie historia świętej,ale mając 15 lat pewnie bardziej skupiałam się na tym czy imię jest ładne czy też nie.Imię do tej pory uważam za jedno z ładniejszych i pomimo 9-ciu lat ,które upłynęły od mojego Bierzmowania dokonałabym takiego samego wyboru.Lubię swoje 1 i 3 imięm,2 za to nie znosze i je najchetniej bym zmeinila (Kornelia,Agnieszka,Weronika) Odpowiedz Link Zgłoś
alicja-15 Re: Wasze imiona z bierzmowania 28.04.09, 19:33 moje bierzmowanie było dosc dawno,bo 9 lat temu,ale imie,które wybrałam do dzis uwielbiam (Weronika)i uważam za je jedno z ładniejszych.Na pewno dzis wybrałabym tak samo.Na mój wybór z pewnoscia duzy wplyw miała historia Świętej,ale sadze ze majac wowczas 15 lat wieksza wage jednak przywiazywalam do tego czy imie jest ładne.Lubie swoje 1 i 3 imie,2 za to nie znosze.Kornelia,Agnieszka,Weronika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola;))) Re: Wasze imiona z bierzmowania IP: *.uznam.net.pl 26.07.09, 01:51 moje imię to Brygida xD Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Wasze imiona z bierzmowania 28.07.09, 14:59 A ja jestem Józefiną i muszę sie przyznać, że imie wybrałam po prostu z sympatii, a nie z powodu patrona Kiedy Biskup imie usłyszał padło "Co ?! Ale jak ?!" Pośród dziesiątek Łucji, Weronik, Nadziej i Magdalen, byłam jedyną Józefiną Odpowiedz Link Zgłoś
szczur.w.sosie Re: Wasze imiona z bierzmowania 28.07.09, 15:56 Dominika. Ale to było tak dawno, że to było dość popularne imię. Odpowiedz Link Zgłoś
pazdana Re: Wasze imiona z bierzmowania 28.07.09, 21:19 Kinga. Czemu??? Bo mi się podobało i byłam oryginalna (wtedy była moda na Weroniki i Karoliny) Chciałam Kornelie ale miałam problem z patronką ( brak odpowieniego sprzetu typu internet). Nie wiem czy bym go teraz zmieniła. Jakoś nie ma ono dla mnie żadnego znaczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dylematowa Scholastyka! IP: 80.50.56.* 30.07.09, 14:33 Moje 3 imię z b. to Scholastyka. Podczas b. poznałam jeszcze 2 dziewczyny o tym imieniu z b. i do dziś jesteśmy najblizszymi przyjaciólkami. Piekne! Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: Wasze imiona z bierzmowania 30.07.09, 14:57 Długie lata nie pamiętałam swojego imienia z bierzmowania (w roku 1994 się odbyło), wiedziałam tylko że przez przekorę było maksymalnie "zwyczajne" - dziewczyny szalały za imionami typu Damiana czy Perpetua i że nie tyle sugerowałam się świętą osobą, co postacią historyczną. No i oświeciło mnie. Elżbieta! Odpowiedz Link Zgłoś
merytmillka2005 Re: Wasze imiona z bierzmowania 30.07.09, 21:41 Ja wybrałam ROZALIA po mojej prababci,teraz mało spotykane i wtedy w 1997 także mało spotykane:+)jestem dumna z tego imienia:+)) Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Wasze imiona z bierzmowania 13.01.10, 22:20 Moja koleżanka wzięła Mercedes - bo chłopak, który jej się wtedy podobał, jeździł mercedesem... Młody człowiek i głupi Odpowiedz Link Zgłoś
niwius Re: Wasze imiona z bierzmowania 27.12.13, 20:52 Wiktoria. Imię znalazłam w kalendarzu, będąc w głębokiej podstawówce (nie znałam wtedy żadnej Wiktorii) razem z Olimpią. Agnieszka, Olimpia i Wiktoria były wtedy moimi ulubionymi imionami. Przed bierzmowaniem zastanowiłam się jeszcze raz, powtarzałam różne imiona z tymi, które już mam i uznałam, że najlepiej komponuje się Anna i Wiktoria. Padło na Wiktorię, bo o wiele ładniejsza. Poczytałam o niej w żywotach Skargi i zdecydowałam ostatecznie, że to dobry wybór. Na szczęście (a może niestety) nie oglądałam wtedy "Tańca z gwiazdami" i nie wiedziałam, że tańczy tam tak samo nazywająca się Wałęsówna. Nie wpadłam na pomysł, żeby wybrać imię zaczynające się na tę samą literę, co pierwsze dwa. Swoje imię z bierzmowania nadal bardzo lubię. Większość innych dziewczyn wybrała Magdalenę. Zresztą mam wrażenie, że to było najpopularniejsze bierzmowane imię także we wcześniejszych rocznikach. Chłopcy najczęściej wybierali Maksymiliana, następnie Franciszka. Odpowiedz Link Zgłoś
nataszaasza Re: Wasze imiona z bierzmowania 27.12.13, 22:33 Ja wybrałam Laurę. Nie znałam tego imienia,poznalam ja jakiś czas przed bierzmowaniem i tak mi się wtedy spodobało że odrzuciłam planowane wcześniej: Sarę i Ritę. (na samym początku chciała sobie nadać imię Natasza, ale nie było takiej swiętej i katechetka się nie zgodziła). Koleżanki w klasie z tego co pamietam wybierały głównie: Karolinę, Annę, Marię czy Julię Odpowiedz Link Zgłoś
eraz-lilipop Re: Wasze imiona z bierzmowania 27.12.13, 23:28 Marta. Na wakacjach poznalam Marte piekna dziewczyne ,ktora byla madra, miala osiagniecia w sporcie i tlum wielbicieli. .Imie mi sie podobalo i podoba sie nadal. Swieta Marta jest patronka gospodyn domowych i sprzataczek, kucharek Kolezanki w wiekszosci to Marie Magdaleny. Odpowiedz Link Zgłoś
vi0let Re: Wasze imiona z bierzmowania 03.06.14, 22:55 Raisa...niestety nie zwracałam uwagi na patronkę, czego teraz żałuję. Męskie bez wahania wzięłabym Pio, z żeńskim byłoby więcej namysłu, może Abigail, ale bez przekonania. W moim roczniku modna była Ita, pamiętam też Helenę i Agapę. Odpowiedz Link Zgłoś
aledziwok Re: Wasze imiona z bierzmowania 04.06.14, 03:06 Brygida. 7 lat temu kierowałam się przede wszystkim tym, by imię było oryginalne. Nie chciałam być kolejna Wiktoria, Julia, Weronika. Wtedy najwięcej koleżanek wybieralo te imiona. Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: Wasze imiona z bierzmowania 25.08.14, 16:12 Moje bierzmowanie było znacznie dawniej, a też wszystkie koleżanki wybierały Weronikę Więc ja poszłam pod prąd i wzięłam Urszula, zwłaszcza że św. Urszula Ledóchowska wydawała mi się sympatyczną postacią. Nadal lubię to imię. Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Wasze imiona z bierzmowania 04.06.14, 12:29 Ja kierowałam sie tylko tym, czy mi się imię podoba. A wtedy podobała mi się Karolina. Nieskromnie dodam, że do dziś mój zestaw imienniczy (dwa imiona + to z bierzmowania) uważam za udany Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Wasze imiona z bierzmowania 05.06.14, 08:49 Wiktoria.Kierowałam się tylko urodą imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
nowalij_ka0 Re: Wasze imiona z bierzmowania 24.08.14, 15:18 Weronika, ze względu że zwyczajnie mi się podobało jak również ze względu na patronkę. Do dziś lubię to imię Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Wasze imiona z bierzmowania 25.08.14, 18:34 Nie byłam u bierzmowania Ale jak miałam iść myśałam nad imieniam i wybrałam Obdulię - niewolnicę Allah'a Odpowiedz Link Zgłoś
remigia1 Re: Wasze imiona z bierzmowania 31.03.22, 14:36 Wybrałam imię Laura. Wcześniej rozważałam jeszcze Sarę, Emmę, Kornelię, Adelę i Marcelę (nie Marcelinę). Bardziej kierowałam się sympatią do tych imion. Dziś chyba wybrałabym coś rzadszego, bo Laura wskoczyła aż na 6. miejsce w rankingu najpopularniejszych imion żeńskich. Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Wasze imiona z bierzmowania 31.03.22, 18:15 Nie bylam bierzmowana, ale moja corka wybrala sobie Bernadette. Ciekawy wybor wedlug mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: Wasze imiona z bierzmowania 01.04.22, 11:00 Na bierzmowanie wzięłam imię Karolina Chciałam nim w sumie trochę uczcić moją siostrę, która jest dla mnie jedną z najważniejszych osób w moim życiu. Od zawsze mi się też podobało, co również miało wpływ na ten wybór Dodatkowo byłam bardzo zafascynowana biografią patronki tego imienia, z którą można nawet powiedzieć, że sama trochę się utożsamiam. Jednak to nie było tak, że od razu byłam pewna wyboru Karoliny - w sumie wahałam się też między Łucją, Laurą, Dominiką, Wiktorią i Rozalią Najwięcej argumentów "za" uzyskała Karolina, dlatego postawiłam na nią. W ogóle nie żałuję wyboru tego imienia i gdybym teraz miała też przystępować do bierzmowania byłabym skłonna wybrać je po raz drugi Miałam co prawda przez chwilę po bierzmowaniu żal, że jednak nie wybrałam Wiktorii, ale szybko mi przeszło😂 Odpowiedz Link Zgłoś