andaba 07.09.05, 18:58 Będąc ostatnio w szpitalu z moim najmłodszym poznałam panią, która miała trzech synów i dwie malutkie córki - Elżbietę i Dorotę (bliźniaczki - rzadkie dziś imiona) i jednego z synów - właśnie Wacława. Imię dziś zupełnie niespotykne wśród młodszgo pokolenia, a przecież ładne! Może nie nadają... wiecie czemu... A szkoda! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
theodorka Re: Wacław 07.09.05, 19:01 Dorotka - ale śliiiczne imię... Wiem, jestem monotematyczna, ale w dalszym ciągu bardzo mi się podoba Elżbieta też bardzo ładnie Wacław również mi się podoba, bez względu na skojarzenia Taka Dorota czy Elżbieta u dziewczynki urodzonej w dzisiejszych czasach może brzmieć nawet intrygująco, a Wacław jeszcze bardziej Może dla niektórych ten zestaw może nie pasować, ale ja znałam kiedyś rodzeństwo Wacława i Dianę - byli moimi sąsiadami, więc się osłuchałam Odpowiedz Link Zgłoś
pijany_rumcajs Re: Wacław 07.09.05, 19:48 Zle mi sie to imie kojarzy, mianowicie z moim polonista cierpiacym na narcyzm!!!!! A tak poza tym- jak sie nazywa czeski gimnastyk artystyczny? Vaclav Zvisovy!!! Nie mowiac o okresleniu meskich narzadow plciowych......... Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: Wacław 07.09.05, 21:09 ładne??? moim zdaniem okropne. No ale w końcu o gustach sie nie dyskutuje. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Wacław 08.09.05, 16:52 Mnie sie Waclaw podoba, rowniez imiona blizniaczek. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Wacław 07.02.06, 18:58 lilarose napisała: > Wacek kojarzy sie jednoznacznie )) I wielka szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
cwiatooschec Re: Wacław 09.07.06, 15:17 lilarose napisała: > Wacek kojarzy sie jednoznacznie )) No własnie. I to jest odpowiedź na pytanie dlaczego nie jest dzis nadawane. Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Wacław 09.09.05, 15:54 Mi tez Wacław podoba sie tylke te skojarzenia...... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Wacław 09.09.05, 15:58 Otóz to. To piękne imię i z tradycjami, ale w tym wyjątkowym przypadku proponowałabym raczej Więcesława (to samo imię, tylko w wersji spolszczonej albo niesceszczonej). Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Wacław 07.07.06, 23:05 Odbieram je współcześnie (dużo bardziej, niż np. Czesława czy Wiesława), btw. Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: Wacław 09.07.06, 15:53 Mi sie podoba, ale obawiałabym sie go nadać dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Wacław 10.07.06, 13:01 Jednak za dużo osób ma skojarzenia, by dla dziecka bylo to korzystne. Odpowiedz Link Zgłoś
kata123 Re: Wacław 11.07.06, 13:48 zeby nie te skojarzenia... dlatego my zamiast Wcusia (oj...) mamy Wojtusia Odpowiedz Link Zgłoś
akve Re: Wacław 11.07.06, 16:37 Mam sąsiada o tym imieniu (ok.40-tki)strasznie niesympatycznego i gburowatego. Nazywamy go Waclaus Wiec skojarzenie jednoznaczne i imię odpada. p.s. Zaczynam namietnie czytac to forum ,bo znowu musze nadac imię i jak zwykle sa ogromne problemy z wyborem.Dobrze,ze zostało jeszcze trochę czasu... Odpowiedz Link Zgłoś