gaudencja 29.09.05, 21:47 Myślałam o założeniu wątku o Rufusie jeszcze zanim moje dziecko tak się do niego entuzjastycznie odniosło. Myślałam sobie, że mógłby zyskać popularnosć, bo jest z jednej strony stosunkowo podobny do niepopularnego juz Rafała, nie brzmi obco, a pokolenia wychowane na Mikołajku będą uważać to imię za coraz bardziej normalne. A co Wy o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bea-sjf Re: Rufus 30.09.05, 00:16 Pierwsze wrażenie -super imię dla rudowłosego chłopaczka ( zwłaszcza drugie imię - jakby przydomek ).Jędrka jakiś już czas temu nazywać trzeba było Rufusem ,ale to nie pod wpływem Mikołajków ( jeszcze nie czuje tego klimatu ,do czasu jak sądzę ,zresztą poczekam na podsuwanie mu pomysłu z "fangą w nos" ) lecz zbieranych nakrętek z soków Kubuś , na których byli wojownicy ,a wśród nich należący do drużyny Artura Rufus właśnie . Dobre moim zdaniem imię międzynarodowe .Kojarzy mi się ze starożytnym Rzymem ( dlaczego? ) .Ale może się nie podobać ,bo a. "pasuje dla psa" ,b. zawiera sylaby "fu" i "fus" ,c.rymuje się z " tyfusem " .Stąd sądzę niska popularność w Polsce . Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Rufus 26.03.06, 12:12 Wczoraj oglądałam "Dogmę" (kto nie oglądał - polecam )), w której występuje bohater imienem Rufus. Ech, gdybyż filmy i "Mikołajek" przełożył się na nadawanie tego imienia! Odpowiedz Link Zgłoś