anka.k 21.10.05, 23:21 W poniedziałek rodzę. No i trzeba wybrać imię. Podpowiedzcie mi proszę, czy imię Karol jest w tej chwili bardzo popularne_. To mój faworyt w imionach. Podoba mi się i nieźle chyba pasuje do Skorpiona Z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Karol? 21.10.05, 23:43 Karol jst nadawany, ale raczej sporadycznie, na pewno nie bije rekordow popularnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
anka.k Re: Karol? 22.10.05, 00:08 dzięki za odpowiedź. Tylko zastanawiam się czy rzeczywiście, szczególnie w tym roku, wydarzenie z papieżem nie ma wpływu na wybór imienia? Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Karol? 22.10.05, 08:17 > dzięki za odpowiedź. Tylko zastanawiam się czy rzeczywiście, szczególnie w tym > roku, wydarzenie z papieżem nie ma wpływu na wybór imienia? Myślę, że jeszcze ludziom tak nie "odpieprzyło", żeby po papieżu dziecku imię nadawać. Moim zdaniem bez strachu możesz dać je swojemu synkowi . Zresztą teraz to chyba same dziewuchy się rodzą - więc tym bardziej . Osobiście nie znam żadnego małego Karolka. Odpowiedz Link Zgłoś
dolmadakia Re: Karol? 23.10.05, 20:31 koza_w_rajtuzach napisała: > > dzięki za odpowiedź. Tylko zastanawiam się czy rzeczywiście, szczególnie > w tym > > roku, wydarzenie z papieżem nie ma wpływu na wybór imienia? > > Myślę, że jeszcze ludziom tak nie "odpieprzyło", żeby po papieżu dziecku imię > nadawać. > Mam wrażenie,że to określenie jest nie tylko nieadekwatne/w końcu ludzie nadają imiona po róznych ludziach i z różnych powodów/ale i nie na miejscu. > Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Karol? 23.10.05, 19:59 Z innych miast nie mamy danych, a w Warszawie widac wzrost popularnosci - kliknij na www.gorny.najlepsze.pl/imiona/ i potem na "Karol", ale nie jest to na tyle wielki wzrost, zeby Karol mogl konkurowac z Jakubem. Jesli mimo to sie obawiasz, podpowiadam inne imie podobne z brzmienia, a bezpieczniejsze pod wzgledem popularnosci - Kornel. Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: Karol? 22.10.05, 16:28 <<Myślę, że jeszcze ludziom tak nie "odpieprzyło", żeby po papieżu dziecku imię nadawać. Moim zdaniem bez strachu możesz dać je swojemu synkowi . Zresztą teraz to chyba same dziewuchy się rodzą - więc tym bardziej . Osobiście nie znam żadnego małego Karolka. Widzę ,,niezwykły" szacunek w twojej wypowiedzi do osoby papieża!Jednak to twoja sprawa. Jesli chodzi o imię to moze być. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Karol? 22.10.05, 16:46 > Widzę ,,niezwykły" szacunek w twojej wypowiedzi do osoby papieża!Jednak to > twoja sprawa. Nie mam nic do Papieża. No bo niby co? Uważam, że należy mu się chociażby z tegoż względu szacunek, że już nie żyje. Nie wydaje mi się jednak mądre nazywanie dzieci na cześć ludzi medialnych - w dodatku zmarłych. Uważam, że skoro za życia Jana Pawła II imię Karol było mało popularne, to nic w tej kwestii odmienić się nie powinno. Gdyby miało się odmienić, to już teraz można byłoby to zaobserwować. > Jesli chodzi o imię to moze być. Ano owszem, może być. Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: Karol? 23.10.05, 20:45 Za granicą jest to imię żeńskie-Carol-pewnie zdrobnienie od Caroline. Imię mi się średnio podoba. Samo brzmienie ok, z tej dobrej strony kojarzy mi się z papieżem, a z tej złej- z naprawde mało sympatycznym gościem z klasy. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Karol? 22.03.06, 19:05 Niestety też miałam w szkole dziwnego Karolka. Stąd zresztą sie prawdopodobnie bierze moja niechęć do tego imienia... Odpowiedz Link Zgłoś
aaniac Re: Karol? 22.03.06, 19:27 a mój synek ma na imę Karol i jest Skorpionikiem (24.10.2005). Wybór był dla nas prosty i teraz wiem, ze był baardzo udany- pasuje do niego idealnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś