mamrysia21 22.10.05, 13:31 Do nazwiska oba imionka pasują tylko które lpsze Waszym zdaniem ???? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamrysia21 Re: Natasza albo Lena :-) 22.10.05, 13:37 w tym cały klops które wybrać ???no i sporo ludzi dziwi się ze takie wschodnie imie chcemy dać !!! Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: Natasza albo Lena :-) 22.10.05, 16:11 Oczywiście Lena.Natasza nie zbyt mi się podoba,ale po głębokim namyśle to czemu nie? Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Natasza albo Lena :-) 22.10.05, 18:21 Witaj... Osobiście mam złe skojarzenia odnośnie osób noszących podane przez Ciebie imiona. Nie zmienia to jednak faktu, że zarówno Lena, jak i Natasza mają w sobie jakiś taki specyficzny urok i sądzę, że nie powinniście swoich typów zmieniać. Wybrałabym raczej Nataszę. Wydaje mi się jednak ciekawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
anka241 Re: Natasza albo Lena :-) 22.10.05, 18:59 Trudny wybór bo dla mnie obydwa są śliczne.Chyba wybrałabym Lenę Nataszę Pozdrawiam ania i : Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Natasza albo Lena :-) 22.10.05, 20:21 Oba mi sie nie podobaja, wybralabym....Helene. Odpowiedz Link Zgłoś
mamrysia21 Re: Natasza albo Lena :-) 22.10.05, 22:04 Mnie się oba imiona podobają dlatego świetna wydaje mi się propozycja Lena Natasza Helena też piękne imie ale za dużó ich w mojej rodzinie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Natasza albo Lena :-) 22.10.05, 22:17 mamrysia21 napisała: Helena też piękne imie ale za dużó ich w mojej rodzinie No ale Lena to zdrobnienie Heleny, wiec tak czy siak powtorzysz imie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamrysia21 Re: Natasza albo Lena :-) 22.10.05, 22:22 Tylko że w mojej rodzinie na Heleny nie mówi się Lena tylko Hela, Helunia Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Natasza albo Lena :-) 23.10.05, 19:22 Zawsze rodzinna tradycje mozna zmienic. A Lena jest lub moze byc tez zdrobnieniem od wielu innych imion. Nie wybralabym zadnego, i chodzi nie o ich wschodniosc, ale o to, ze sa zdrobnieniami. Jesli jednak juz mialabym decydowac, to na pewno nie Natasza, a zatem zostaje Lena. A moze Anastazja? Odpowiedz Link Zgłoś
anka241 Re: Natasza albo Lena :-) 23.10.05, 00:18 Bardzo się cieszę ))Mamrysiu21 daj znać jaką podjeliście decyzję.Pozdrawiam serdecznie ania Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Re: Natasza albo Lena :-) 22.10.05, 22:51 oba mis ie nie podobaja i oba sa zdrobnieniami. Jako zdrobnienia moga byc, jako samodzielne imiona dla mnie zadne nie do zaakceptowania... Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: Natasza albo Lena :-) 23.10.05, 19:59 Wybrałabym Nataszę, chociaż Lena też jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
iza131 Re: Natasza albo Lena :-) 24.10.05, 09:29 Oba imiona bardzo lubię - moja córeczka miała byc Natasza, niestety ubiegła mnie kuzynka, więć chyba jednak Natasza. Od jakiego imienia Natasza jest zdrobnieniem???? Przeciez to rosyjska Natalia Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Natasza albo Lena :-) 24.10.05, 10:04 iza131 napisała: > Od jakiego imienia Natasza jest zdrobnieniem???? Przeciez to rosyjska Natalia To rosyjskie zdrobnienie Natalii. Odpowiedz Link Zgłoś
kajtus6 Re: Natasza albo Lena :-) 24.10.05, 11:22 Mi sie podobaja oby dwa. Tez ladnie Anastazja... Podoba mi sie Helena tez, ale mam zle skojarzenie, przez szwagierke) Pa Odpowiedz Link Zgłoś
juleczka4 Re: Natasza ?? 24.10.05, 16:01 Jest to Rosyjskie imię zresztą podobnie jak Lena ) Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Re: Natasza ?? 24.10.05, 16:11 tonie jest rosyjskie imie, to jest rosyjskie ZDROBNIENIE imeinia Natalia, brzmiacego po rosyjsku tak samo, jak po polsku... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Natasza ?? 24.10.05, 18:56 Podobnie jak Lena, ktora jest rosyjskim ZDROBNIENIEM imienia Jeliena. Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: Natasza albo Lena :-) 24.10.05, 12:34 Z dwojga złego Lena. Chociaż może dasz się przekonać do Heleny lub Magdaleny? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysia7 Re: Natasza albo Lena :-) 24.10.05, 18:32 Natasza podoba mi się bardziej Odpowiedz Link Zgłoś
sanole ja tez chce Lene :) 28.10.05, 19:41 Zdecydowanie Lena. Krotsze i ladniejsze. I bardzo kobiece imie, takie delikatne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gaja011 Re: ja tez chce Lene :) 29.10.05, 16:22 Lena jest zdrobnieniem od Heleny. Nie wiem dlaczego ostatnio panuje jakaś moda na wschodnie imiona. Przecież HELENA, to naprawdę piękne imię i zawsze możesz zdrabniać właśnie Lena, jeśli Ci się tak bardzo podoba. Odpowiedz Link Zgłoś