adziunia 28.01.06, 11:46 Tak sobie przegladalam poslow obecnego rzadu (jeden z nich jest moim chrzestnym,ale na szczescie sie nie wybija) i znalazlam o to pana, ktory nazywa sie Waldy Dzikowski. Sadze ze Waldy w jego przypadku musi byc imieniem a nie zdrobnieniem od np. Waldemara skoro tak jest na stronie sejmowej. To imie jest mocno dziwaczne i nie podoba mi sie wcale. Sa tez inne ciekawe imiona jak Joachim, Arkady, Domicela, Alojzy, Arnold oraz ciekawe nazwiska ;] Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Waldy - ? 28.01.06, 11:49 Waldy to rzeczywiście zdrobnienie od Waldemara, ale wygląda na to, ze Dzikowski ma tak na imię oficjalnie. W Rynucie znajdziesz więcej takich przypadków, ale mało kto ląduje na świeczniku Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Waldy - ? 28.01.06, 15:45 a samo Waldy jak ulał pasuje do ordynata Michorowskiego, z Trędowatej. tam własnie Waldemara Waldim zwano... Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: Waldy - ? 28.01.06, 20:02 Oj, mam sentyment do ordynata Michorowskiego, wiec Waldy bardzo mi pasuje Odpowiedz Link Zgłoś