koza_w_rajtuzach 04.02.06, 12:43 Rok 2006 rozpoczął się na dobre, a na świecie pojawiło się już mnóstwo osesków. Jako tegoroczna mama miałam okazję poznać w szpitalu wiele kobiet, które urodziły dzieci. Wyglądało to następująco: Chłopcy: Kacper Filip Sławomir Antoni Bartłomiej Kamil Dominik Dziewczynki: Klaudia x 3 (SZOK!!) Klara (moja) A jak nazywają mamy z Waszego otoczenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Jak nazywają tegoroczne mamy 04.02.06, 13:16 Kozo gratuluje malej Klary!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Jak nazywają tegoroczne mamy 04.02.06, 13:31 Ja również! Czytałam Twoją historię na styczniówkach i jestem naprawdę wstrząśnięta. A jak się miewa Klara? Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Jak nazywają tegoroczne mamy 04.02.06, 13:43 Klara miewa się dobrze . Zachwycam się nią bez przerwy - wydaje mi się być najpiękniejszą dzidzią pod słońcem. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Jak nazywają tegoroczne mamy 04.02.06, 17:16 koza_w_rajtuzach napisała: > Klara miewa się dobrze . Zachwycam się nią bez przerwy - wydaje mi się być > najpiękniejszą dzidzią pod słońcem. > Skad ja to znam! Tez tylko patrze i patrze i nadziwic sie nie moge. Umiescilas gdzies zdjecia Klary? Moglabym prosic link do Twojej historii? Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Jak nazywają tegoroczne mamy 04.02.06, 17:38 Historia Klary jest pod tym adresem: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29548&w=35996176 Na razie nigdzie jej zdjęć nie zamieszczałam, ale pewnie niebawem to się zmieni.. Jutro zamierzam zrobić jej sesję zdjęciową. W końcu ma już dziewięć dni i rośnie jak na drożdżach. Szkoda by było, aby nie została nam żadna pamiątka z tego okresu. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Jak nazywają tegoroczne mamy 04.02.06, 20:00 Dziekuje za link, koszmarni ci lekarze, ja bym ich chyba do sadu podala! Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Jak nazywają tegoroczne mamy 05.02.06, 18:00 > Umiescilas > gdzies zdjecia Klary? Tutaj można zobaczyć jej zdjęcia: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=36249003&a=36249003 Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Jak nazywają tegoroczne mamy 05.02.06, 19:14 koza_w_rajtuzach napisała: > Tutaj można zobaczyć jej zdjęcia: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=36249003&a=36249003 > > Ale sliczna!!!!! Gratuluje jeszcze raz! Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Jak nazywają tegoroczne mamy 05.02.06, 19:49 > Ale sliczna!!!!! Gratuluje jeszcze raz! No to może teraz Ty się pochwal swoją Florą (dobrze mówię?)? Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Jak nazywają tegoroczne mamy 06.02.06, 00:08 koza_w_rajtuzach napisała: > > Ale sliczna!!!!! Gratuluje jeszcze raz! > > No to może teraz Ty się pochwal swoją Florą (dobrze mówię?)? > Ja niestety nie mam online jej zdjec. Moge wyslac na priva. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Jak nazywają tegoroczne mamy 06.02.06, 08:25 > Ja niestety nie mam online jej zdjec. Moge wyslac na priva. W takim razie proszę na driada_lesna@o2.pl Chętnie zobaczę dziewczynkę o tak nietypowym imieniu.. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Jak nazywają tegoroczne mamy 07.02.06, 10:28 Abielko, śliczna jest ta Twoja Florka. I ten jej rowek na bródce - miodzio normalnie . Ciekawe jak te nasze dzidzie za kilka lat będa wyglądały? Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Jak nazywają tegoroczne mamy 07.02.06, 11:44 koza_w_rajtuzach napisała: > Abielko, śliczna jest ta Twoja Florka. I ten jej rowek na bródce - miodzio > normalnie . > Ciekawe jak te nasze dzidzie za kilka lat będa wyglądały? > Dziekujemy! Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Jak nazywają tegoroczne mamy 04.02.06, 13:40 > Kozo gratuluje malej Klary!!! A dziękuję bardzo . Szczególnie, że jeszcze trochę, a przez ignorancję lekarzy zmarłaby mi w brzuchu. Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Jak nazywają tegoroczne mamy 04.02.06, 19:04 Toż to koszmar jakiś!! Współćzuję z całego serca lekarzy... Na szczęście mała Klara jest już z Tobą w domu Gratuluję córci Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Jak nazywają tegoroczne mamy 04.02.06, 19:05 Moja kuzynka za miesięcy 7 będzie miała małego Ignasia Antoniego ew małą Antosię Ignację Odpowiedz Link Zgłoś
ankaiw Re: Jak nazywają tegoroczne mamy 05.02.06, 11:47 Wśród moich znajomych dzieci -urodzone w ostatnim półroczu- noszą imiona: Maksymilian Oliwia x2 Hubert Szymon Kornelia Anna (moja Julian - będzie już niebawem Jakub (prawdopodobnie) - marcowy chłopak Amelia pozdrowienia dla Klaruni Odpowiedz Link Zgłoś
szczupak276 Re: Jak nazywają tegoroczne mamy 05.02.06, 13:50 Klara - jasna, w domyśle ;dobra,uczciwa. Odpowiedz Link Zgłoś
indiana81 Re: Jak nazywają tegoroczne mamy 05.02.06, 18:25 mój syn nazywa się Indy. i chyba jest jedynym Indim w Polsce. na drugie ma Ronaldo i to tez chyba wyjatekmam nadzieje ze mam najbardziej oryginalnie nazwane dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
etre2 Re: Jak nazywają sie tegoroczne dzieci 05.02.06, 18:42 indiana81 napisała: > mój syn nazywa się Indy. > i chyba jest jedynym Indim w Polsce. na drugie ma Ronaldo i to tez chyba > wyjatekmam nadzieje ze mam najbardziej oryginalnie nazwane dziecko. Najbardziej oryginalnie nazwane dziecko dla rodzicow, ale nie dla calej reszty swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
indiana81 Re: Jak nazywają sie tegoroczne dzieci 05.02.06, 18:47 tzn masz na mysli tylko polske. w holandii to dosc czeste imie dla chlopca i jakos sie nikt nie dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
marta773 Re: Jak nazywają tegoroczne mamy 03.05.06, 12:48 Wśród moich znajomych są:Jakub,Jarosław, Vanessa, Oliwia,Wiktoria no i moja Izabela. Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Kozulu! 06.02.06, 09:24 Klarcia jest sliczna A gdy ja rodzilam na mojej sali byly mamusie tylko z synkami: Adas (moj) Marcel Maksymilian i jeden bezimienny Odpowiedz Link Zgłoś
trissie Re: Jak nazywają tegoroczne mamy 06.02.06, 14:38 Kozo, masz śliczna córeczkę! gratulacje. Wiele osób szukało Cię na różnych forach w oczekiwaniu na informację, cieszę się, że ta koszmarna historia dobrze sie skończyła, pozdrawiam Was obie gorąco Odpowiedz Link Zgłoś
pepperann Re: Jak nazywają tegoroczne mamy 06.02.06, 15:14 Wśród moich znajomych w tym roku jeszcze nikt się nie urodził, ale zaraz pojawi się w otoczeniu trzech chłopaczków, o bardzo mało oryginalnych imionach: Piotr, Jan i Maciej. Potem dziewczynka, bardziej oryginalne są wobec niej plany imiennicze: Irena. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Jak nazywają tegoroczne mamy 06.02.06, 16:01 Wsrod moich znajomych jak dotad na swiat przyszedl Szymon. Odpowiedz Link Zgłoś
trissie Re: Jak nazywają tegoroczne mamy 06.02.06, 18:03 przed chwilą właśnie znajomym urodziła sie Lily. Lily jest córką polskich rodziców Odpowiedz Link Zgłoś
juleczka4 Re: Jak nazywają tegoroczne mamy 06.02.06, 18:38 W moim otoczeniu w lutym ma przyjść na świat: - Oliwia lub Julia (nic nowego ), rodzice jednak nie mogę się zdecydować ) Urodzili się: -Wanessa -Patryk Odpowiedz Link Zgłoś
anetapc Re: Jak nazywają tegoroczne mamy 07.02.06, 12:30 Witajcie! W moim otoczeniu jest PATRYK i MACIEJ. Jeszcze troje dzieci jest w drodze, ale niestety nie ma pomysłów na imię. U mnie: dziewczynka - będzie MAGDALENA, chłopak - nie mam pojęcia.... Odpowiedz Link Zgłoś
brasiunia Re: Jak nazywają tegoroczne mamy 07.02.06, 17:24 U znajomych w styczniu urodził się Gerard Odpowiedz Link Zgłoś
xdagmarax Re: Jak nazywają tegoroczne mamy 14.02.06, 14:13 wczoraj była odwiedzić koleżanke w szpitalu bo urodziła synka, i były tam dziecaszki o imionach: Julia x3 Antosia Martynka Kornelia Agnieszka (!) Jakub x2 Konrad Krystian Kacper Seweryn (jej) tylko o tych dzieciach wiem, tyle co się podpytałam było ich więcej, ale Julka góruje, obserwacje są z łódzkiego szpitala Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Jak nazywają tegoroczne mamy 16.02.06, 22:26 xdagmarax napisała: > wczoraj była odwiedzić koleżanke w szpitalu bo urodziła synka, i były tam > dziecaszki o imionach: > > Seweryn (jej) super !!! pogratuluj jej małego Sewusia Odpowiedz Link Zgłoś
menadka Re: Jak nazywają tegoroczne mamy 17.02.06, 10:01 Gratulacje Kozo, śliczna dziewczynka w 2006 urodziła się Milenka, w czewcu na świat przyjdzie Matylda, za miesiąc znajomej urodzi się synek ale jeszcze nie ma imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Jak nazywają tegoroczne mamy 16.02.06, 02:56 moj siostrzeniec: Pawel Odpowiedz Link Zgłoś
olivka_83 Re: Jak nazywają tegoroczne mamy 16.02.06, 21:44 Kilku znajomym już zdążyło urodzić sie kilka pociech i dali na imię: Dorotka Martusia Wiktor Odpowiedz Link Zgłoś
mirabilandia Re: Jak nazywają tegoroczne mamy 16.02.06, 21:52 Na mojej sali poporodowej lezeli: dwie Emilie, Aurelia (moja) i Sambor Odpowiedz Link Zgłoś
martuszkaw 2006 r. 18.02.06, 22:30 Na razie Konrad wśród znajomych, inne w drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda_m Re: 2006 r. IP: *.eu.org 14.10.06, 11:35 U mnie w otoczeniu(wiekowo): Dominik, Krzyś i Zosia ) Odpowiedz Link Zgłoś
pepperann Re: Jak nazywają tegoroczne mamy 01.03.06, 11:01 U moich znajomych właśnie urodził się Franek. POzostałe dzieci, o których pisałam już w tym wątku też przychodzą stopniowo ;- ) na świat. Odpowiedz Link Zgłoś
tucik Re: Jak nazywają tegoroczne mamy 02.03.06, 17:26 U moich znajomych jest Kacper (nic nowego), Amelia (też oklepane) Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: Jak nazywają tegoroczne mamy 02.03.06, 20:39 Karolina, inen w drodze (prawdopodobnie będzie Szymon). Odpowiedz Link Zgłoś
anita.anita80 Re: Jak nazywają tegoroczne mamy 03.03.06, 17:15 moja córeczka Rozalia Paulina (6.02.2006) wsród znajomych : 2 Adam ,Maciej, 2 SZYMON,Hania Oliwia , Anastazja w lipcu urodzi się MIŁOSZ i jeszcze PATRYK Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja do anita.anita80 11.03.06, 14:46 anita.anita80 napisała: > moja córeczka Rozalia Paulina (6.02.2006) Widziałam dziś Twoją córeczkę w WnŚ. Jest śliczna! I bardzo do niej imię pasuje; żadne inne nie byłoby lepsze Odpowiedz Link Zgłoś
xdagmarax Re: Jak nazywają tegoroczne mamy 03.03.06, 18:18 25.02.06 moja kuzynka urodziła córeczkę Blankę Zofię Odpowiedz Link Zgłoś
zaino Re: Jak nazywają tegoroczne mamy 05.03.06, 22:48 Alicja, Izabella i Maje....... Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Jak nazywają tegoroczne mamy 10.03.06, 16:43 Dziewczynki: Magda (moja) Maja Chłopcy: Damian Grześ Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Re: Jak nazywają tegoroczne mamy 10.03.06, 22:34 kolezanki czekaja na Paulinke i Szymona, poza tym pewnie bedzie Jeremi Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Jak nazywają tegoroczne mamy 18.03.06, 19:39 Wsrod znajomych urodzil sie: Tomasz Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
meg251 Re: Jak nazywają tegoroczne mamy 23.03.06, 14:32 A ja prawie 5 miesiecy temu nazwal;am synka FILIP JAKUB ) A podoba mi sie tez MArcel....ale nie przeszlo u męża heh, ze niby dziewczece itp..? Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: Jak nazywają tegoroczne mamy 23.03.06, 21:27 u mnie w otoczeniu urodziły się: Amelia Emilia Damian Karolinka Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Jak nazywają tegoroczne mamy 23.03.06, 21:41 www.gorny.najlepsze.pl/imiona/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Jak nazywają tegoroczne mamy 23.03.06, 22:38 Raczej nie chodziło tylko o imiona warszawskie... Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Jak nazywają tegoroczne mamy 24.03.06, 08:48 Wiem,ale moze strona kogos zainteresuje.Nie uwazasz?Pozdrawiam piatkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Jak nazywają tegoroczne mamy 26.03.06, 22:36 wsród znajomych Weronika Odpowiedz Link Zgłoś
azja811 Re: Jak nazywają tegoroczne mamy 27.03.06, 13:08 Ja mam Maksymiliana,a moi znajomi: Jakub x2 Karol Mikołaj x2 Odpowiedz Link Zgłoś
krupcia71 Re: Jak nazywają tegoroczne mamy 29.03.06, 10:51 Moja przyjacółka miesiąc temu urodziła Piotra. Odpowiedz Link Zgłoś
peresia Re: Jak nazywają tegoroczne mamy 29.03.06, 11:35 Chłopcy: Piotr Kacper Jakub Igor Aleks Dziewczynki: Wiktoria x3 Alicja x2 Milena Martyna Nikoleta Marta Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Jak nazywają tegoroczne mamy 30.03.06, 10:14 Nikoleta? O ranyy... Kuzynowi mojego męża przedwczoraj urodził się potomek. Będzie nosił imię Przemysław. Odpowiedz Link Zgłoś
nilgau Re: Jak nazywają tegoroczne mamy 30.03.06, 12:43 moja siostrzyczka urodziła w lutym Tomasza Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Jak nazywają tegoroczne mamy 30.03.06, 16:30 W lutym Szymon,w marcu Henryk.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
agmani Re: Jak nazywają tegoroczne mamy 30.03.06, 17:50 Luisa Maria - wersja robocza, zmiany do sierpnia mozliwe. Kiedy bylam w szpitalu, urodzili sie miedzy innymi (to dzieci mam, z ktorymi rozmawialam): dziewczynki: Karla Cecilia (wszyscy sie zachwycili), Hannah, Laura, Arzi (Turczynka), Manja. chlopcy: Timo, Leonardo, Noah. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Jak nazywają tegoroczne mamy 30.03.06, 19:36 agmani napisała: > Luisa Maria - wersja robocza, zmiany do sierpnia mozliwe. > > Kiedy bylam w szpitalu, urodzili sie miedzy innymi (to dzieci mam, z ktorymi > rozmawialam): > dziewczynki: Karla Cecilia (wszyscy sie zachwycili), Hannah, Laura, Arzi > (Turczynka), Manja. > chlopcy: Timo, Leonardo, Noah. Karla przez "k"? Hannah teraz b. popularna, podobnie wszelkie wersje Tima oraz Noah Odpowiedz Link Zgłoś
agmani Re: Jak nazywają tegoroczne mamy 31.03.06, 10:17 Tak, Karla staroswiecko przez K. Wszyscy zwracali uwage. Rodzice Tanja i Andreas, czyli bardzo zwyczajnie . Odpowiedz Link Zgłoś
jessia Re: Jak nazywają tegoroczne mamy 31.03.06, 13:02 Moja 1,5-miesieczna chrzesniczka jest Helena Wiktoria (Wiktoria bo sie urodzila cudem zywa...) Odpowiedz Link Zgłoś
olivka_83 Re: Jak nazywają tegoroczne mamy 01.04.06, 19:29 u znajomych: Mateusz Nikolka Martusia Szymon Ksawier (nie wiem jaka pisownia) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adziamx3 Re: Jak nazywają tegoroczne mamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 15:49 W tym roku byl wysyp dzieci jak w zadnym innym, i w mojej rodzinie i wsród znajomych.Dodatkowo zaznacze ze mam staz w przedszkolu wiec napisze jakie imiona sa wsrod maluchow: Dziewczynki: *Nikola i Nicola *Sandra *oliwia *Amelia *Anielka *Hania *Elena *zuzia *Amanda *Klaudia *Julia *Karina *Wanessa *Aleksia *Weridiana(!!!!) *Imelia *Antosia Chłopczyki: *aleks *Alan *Kornel *Kordian *Kewin *Wespazjan *Kolin Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja sensacja :) 03.11.06, 17:23 Gość portalu: adziamx3 napisał(a): > *Aleksia Aleksia czy Aleksja? > *Weridiana(!!!!) SUPER!!! ) Czy to noworodek, czy dziecko przedszkolne? > *Imelia o? > *Kornel > *Kordian hoho! > *Wespazjan Jestem pod niezwykłym wrażeniem; pytanie jak ws. Weridiany - noworodek czy dziecko przedszkolne? Odpowiedz Link Zgłoś