theodorka 09.04.06, 19:15 A jak się widzi Wam to imię? Moim zdaniem jest super, gdyby odrzucić skojarzenie z makrelą Chociaż ze względu na swoją ciężkość, dziwność i ogólną niespotykalność być może zdobyłoby nie mniej zwolenników, niż Kordula... a może się mylę? W końcu jest dość podobne do popularnej teraz Martyny i zdobywających fanów Maryny Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tawananna Re: Makryna 09.04.06, 20:44 Zanim jeszcze kliknęłam na wątek, pomyślałam sobie: "makrela". Twój post tylko utwierdził mnie w tym skojarzeniu . Prawdę mówiąc, Kordula podoba mi się bardziej ) Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Makryna 09.04.06, 20:56 A mnie sie z Macarena skojarzylo...nie, odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Makryna 09.04.06, 21:05 tawananna napisała: > Zanim jeszcze kliknęłam na wątek, pomyślałam sobie: "makrela". Twój post tylko > utwierdził mnie w tym skojarzeniu . Nawet dość popularna kiedyś, a już na pewno bardziej znana Mirela w gruncie rzeczy może kojarzyć się z makrelą... Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Makryna 09.04.06, 21:14 Nie, Mirela kojarzy mi się ze śliwką mirabelką ) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Makryna 10.04.06, 20:13 Mnie się kojarzy z makrelą i makrami komputerowymi. Ogólnie biorąc uważam, że jest w porządku, choć trochę przyciężkawe. Jest rownież Makryn. Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Re: Makryna 10.04.06, 21:21 przez skojarzenia z Makarym nie jestem w stanieprzeczytac go inaczej niz "Makaryna". Nie podoba mi sie. Czegos wnim za duzo... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Makryna 07.09.06, 22:24 Byla św. Makryna Starsza i św. Makryna młodsza. U nich - bardzo mi się podoba. U jakiegoś dziecka rodziłoby skojarzenia z makrelą. Odpowiedz Link Zgłoś