bea-sjf 24.04.06, 14:46 To imię chyba nie ma własnego watku ,a już zdążyło zrobić sporo zamieszania a rankingu imion męskich .Sądziłam ,że raczej nie wywoła zbytnich reakcji ,a tymczasem często pojawia się wśród imion "odrzuconych" .Ciekawa jestem dlaczego ? Napiszcie .bo mi się śni to imię po nocach i spokoju nie daje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pacynka27 Re: Leowigild 24.04.06, 14:57 Dla mnie brzmi jakoś nienaturalnie. Nawet trudno je wymówić. Ale myślę, że można się przyzwyczaić i zacząć je lubić. Dla mnie gorsze imiona to np. Stanisław czy Wiktor, których niecierpię. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Leowigild 24.04.06, 15:02 Ja również z trudem się powstrzymywałam od zadania pytania: "Dlaczego?", ale skoro Bea już zapytała, chciałabym się przyłączyć do pytania. Szczególnie ciekawa jestem wzgledów taktycznych, które Wami kierowały - imiona, które zbiorą największą ilość na "nie", zostana odrzucone i nie przejdą do 3 etapu głosowania. Tylko że Leowigild i tak pewnie nie przejdzie, bo zbierze za mało głosów na "tak". Ciekawi mnie, czy rzeczywiście jest aż tak straszny, że warto zmarnować swój głos na "nie", który można by wykorzystać na jakieś inne nielubiane imię, mające wieksze szanse na przejście do trzeciego etapu? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Leowigild 24.04.06, 15:06 Ps. Beo - wiedziałam, ze Ci się to imię spodoba, po prostu wiedziałam Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_k Re: Leowigild 24.04.06, 18:15 Jestem jedna z tych osob, ktore oddaly swoj negatywny glos na Leowigilda. Moim zdaniem nie moze tu byc mowy o "marnowaniu" glosu. Zaglosowalam na "nie" na te imiona, ktore odebralam najbardziej negatywnie i nie zastanawialam sie nad tym, czy maja w ogole szanse przejsc do kolejnego etapu. To moim zdaniem bardziej uczciwe niz swiadome odrzucanie z polfinalu imion, za ktorymi nie przepadam, ale nie sa wg mnie tymi "najgorszymi". Najbardziej z calej listy nie lubie Emila (wlasciwie nie potrafie tego racjonalnie uzasadnic, ale niezmiennie gdy je slysze dostaje niemal ciarek ) i to imie dostalo moj pierwszy negatywny glos. Kolejny byl Gracjan, ktory w moim odczuciu pasuje jedynie do watlego bladego i nieszczesliwego osobnika. Ostatni glos przypadl wlasnie Leowigildowi za nienaturalnosc, co juz w tym watku wyjasnilam. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_k Re: Leowigild 24.04.06, 18:02 Dla mnie rowniez to imie brzmi nienaturalnie, tak jakby ktos posklejal przypadkowe gloski. Prawde mowiac w pierwszej chwili mialam problem z jego zapamietaniem i w zwiazku z tym sadze, ze dziecko o takim imieniu spotykaloby sie nieustannie z jego przekrecaniem. Kompletnie do mnie to imie nie przemawia, a pierwsze moje skojarzenie to silenie sie na oryginalnosc. Dla odmiany podobny nieco Leon to jedno z moich ukochanych imion Odpowiedz Link Zgłoś
scarbonka Re: Leowigild 25.04.06, 16:08 Ja również oddałam negatywny głos na Leowigilda. Nie kierowałam sie tym, które imię ma szansę przejść dalej a które nie, tylko tym, które nadałabym dziecku jako ostatnie na liście. Leowigild prezentuje ten poziom oryginalności, który jest dla mnie nie do zaakceptowania. Brzmi sztucznie, po prostu jakby ktoś chciał nazwac dziecko najdziwniejszym słowem jakie przyszło mu do głowy. Pewnie pojawią się głosy, że nikt nie chciał tak nazwac dziecka, a ranking dotyczy oceny imion jako takich. Ja nie oceniałam jednak urody wyrazu "Leowigild" jako takiego, a imie to MSZ absoltnie nie nadaję się do nadania. Odpowiedz Link Zgłoś
scarbonka przepraszam za masło maślane :) 25.04.06, 16:10 nie nadaje sie do nadania - niezbyt szczęśliwie sformułowane Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: Leowigild 25.04.06, 20:15 Ja erównież głosowałam na nie, i całkowicie zgadzam sie z moimi "przedmowczyniami", ze imie te wedaje się nienaturalne, na siłe oryginalne,zbyt wymyślne. Odpowiedz Link Zgłoś