parys1983 14.07.06, 11:01 Witam. "Przelecialam" watki zeby zobaczyc czy nie powielam tematu, nie zauwazylam zeby bylo o mieniu Laurencja ( jesli jest takowy prosze o usuniecie tego ) Tak wiec co sadzicie o imieniu Laurencja? Pasuje do omawianych tutaj juz Lukrecji i Letycji Imiona dla trojaczkow?) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Laurencja 14.07.06, 11:23 Bylo wpsominane w watkach o Laurze. Mnie sie raczej nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Laurencja 14.07.06, 12:08 > Tak wiec co sadzicie o imieniu Laurencja? jako że Laurenty to zdaje się w polskiej wersji Wawrzyniec, to pewnie Laurencja jakąś Wawrzynką też być może Jako Laurencja trochę zbyt wyszukanie jak dla mnie brzmi, ale nie jest zła, z tym że dla mnie to jakby takie odlaurowe imię Ale najbardziej koarzy mi się z zuchową zabawą: Laurencjo moja, Laurencjo ma, jakiż to dzień na spotkanie dasz? Poniedziałek! A żeby to już poniedziałek był, a ja ze swoją Laurencją był, Laurencjo ma! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Laurencja 14.07.06, 12:10 przy okazji - możesz zajrzeć do tych linków, było o Laurencji: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=23477092&a=23494602 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=13700132&a=13700132 Odpowiedz Link Zgłoś
ania140880 Re: Laurencja 14.07.06, 16:38 To zbyt poważne imię jak na mój gust i takie wymyślne jakieś.Lepsza już będzie Laura lub Lena.No ale to już kwestia gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Laurencja 14.07.06, 16:40 MSZ niezłe, ale nie mieści się w grupie moich ulubionych imion. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Laurencja 03.09.06, 10:33 A ja znam Laurencję, która ma siostrę Ernestynę. Laurencja na codzień jest po prostu Laurą. Podoba mi się. Ale bardziej podobałaby mi się Laurentyna. Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: Laurencja 03.09.06, 20:02 Dla mnie brzmi tak jakoś "zakonnie" - może skojarzenie z Ojciem Laurentym z Romea i Julii? Trochę tez jak nazwa miasta - może przez rym do Walencja (miasto w Hiszpanii). W każdym razie dobre imię, ale podejrzewam, że byłaby nazywana po prostu Laurą (podonie jak Laurentyna) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Laurencja 03.09.06, 20:18 kaeira napisała: > W każdym razie dobre imię, ale podejrzewam, że byłaby nazywana po prostu Laurą > (podonie jak Laurentyna) MSZ to nie problem Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: Laurencja 03.09.06, 20:47 gaudencja napisała: > kaeira napisała: > > W każdym razie dobre imię, ale podejrzewam, że byłaby nazywana po prostu > > Laurą > MSZ to nie problem No, niby nie. Ale osobiście mam takie zdanie: 1. wolę imiona która mają raczej jedną stałą formę - to nadane jst równiez tym używanym. 2. jeżeli tak będzie, to cała długosc i oryginalnosć imienia na nic (tak jakby). Czemu w takim przypadku po prostu nie użyć Laury? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Laurencja 03.09.06, 22:56 Wiesz, Laurencja akurat moją największą faworytką nie jest (choc zawsze się cieszę, kiedy słyszę ciekawe imię, dopasowane do swojego właściciela i jego nazwiska) ale Laurentyna już np. bardziej mi się podoba, niż Laura. Zdrobnień, których będzie używać dziecko, nie przewidzisz, więc MSZ lepiej wybrać tę pełną formę imienia, która najbardziej się rodzicom podoba, nawet gdyby zdrobnienie od niej miało być jednak takie samo, jak od innego imienia, albo być nawet jednobrzmiące z tym imieniem. Zupełnie mi to nie przeszkadza, ale oczywiście może przeszkadzać komuś innemu. A co do Laurencji, może się okazać, że jedna będzie zdrabniana jako Laura, jedna Renia, a inna jeszcze jakoś inaczej. Vide wątek o zdrobnieniach używanyh przez różne Marceliny. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_azj Re: Laurencja 04.09.06, 00:04 Laurencja kojarzy mi się z pląsem zuchowym "Laurencjo moja, Laurencjo ma jaki to dzień na spotkanie dasz ?" )) Odpowiedz Link Zgłoś
meggan79 Re: Laurencja 01.04.21, 21:30 Dziś mój mąż w aptece spotkał panią farmaceutkę Laurencję(po trzydziestce) Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: Laurencja 04.04.21, 20:40 Ja nie potrafię się jednoznacznie ustosunkować do Laurencji. Z jednej strony wydaje mi się bardzo ciekawa, z drugiej bardzo "przekombinowana" Skojarzeń z zuchową zabawą nie mam, bo nigdy nie byłam w zuchach Nie nadałabym - raz ze względu na "przekombinowanie", a dwa ze względu na ogromną popularność Laury w moim rejonie. Odpowiedz Link Zgłoś