asta6265 03.05.13, 17:55 Ogłaszam wszech i wobec, że otwarłam sezon jednorocznych rabatowych, Nawiedziłam ogrodnika i zobaczcie co przywlokłam - część już posadzona, a część jeszcze czeka do poniedziałku: Surfinia ze zwisającą smagliczką: Laurencja z parze z uszczepem: I reszta czekająca: Uszczep: Bakopa: Million bells: Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yoma Re: Sezon rozpoczęty 03.05.13, 18:11 Łoj to trzeba by i do mojego ogrodnika wpaść. Pięknie. Odpowiedz Link
dorkasz1 Re: Sezon rozpoczęty 03.05.13, 19:05 Asta - pięknie! A ten żółto - czarny, no po prostu zarąbisty. Wiesz jaka to odmiana? Powalasz mnie zawsze ilościami tych roślin, no i porządkiem jaki u Ciebie panuje. Kłaniam się w pas. PS Tak dla porządku - uczep, nie uszczep :). Wiem, że się czepiam... przepraszam. Odpowiedz Link
lellapolella Re: Sezon rozpoczęty 03.05.13, 19:27 To teraz, Asta, dostarczyłaś sobie nowy stres, czy nie zmarzną;P Najbardziej mi się podoba zwisliwa smagliczka, piękna bestyjka:)) Odpowiedz Link
asta6265 Re: Sezon rozpoczęty 03.05.13, 21:09 Tą żółto czarną jak zobaczyłam to od razu się w niej zakochałam - to odmiana 'Mystical Phantom. Tam na stole jeszcze nie wsadzona czarna(no prawie czarna) - Black Satin. Tą czarną pierdzielnę sobie z białą zwisającą smagliczką i będzie mrrrrrrrrrrrroooooczno:) PS tak dla porządku to dobrze, że się czepiasz, bo to nie błąd w pisowni, tylko myślałam po prostu, że to uszczep:) Odpowiedz Link
asta6265 Re: Sezon rozpoczęty 03.05.13, 21:11 Lella nie bój żaby z przymrozkami. Sprawdziłam pogodę i u mnie nie przewiduję już przymrozków, a nawet w razie nagłego ataku zimy, połacie włókniny leżą w piwnicy, także spoko. Odpowiedz Link
yoma Re: Sezon rozpoczęty 03.05.13, 21:20 Wiara ludzka to potęga. Po tym wszystkim Asta wierzy jeszcze w prognozy pogody... Odpowiedz Link
dorka556 Re: Prognoza pogody 04.05.13, 06:25 yoma napisała: > Wiara ludzka to potęga. Po tym wszystkim Asta wierzy jeszcze w prognozy pogody. Ja też zaczęłam wierzyć w prognozy pogody. Sprawdzam na norweskiej stronie. Podają prognozę dla niemal każdej wsi na całym świecie. Jak do tej pory trafiają. www.yr.no/ Odpowiedz Link
lellapolella Re: Sezon rozpoczęty 03.05.13, 21:51 Z całego serca Ci, Asta, życzę, żeby nie było. U mnie w długoterminowej przymrozek siedemnastego, zastrzelić się można po prostu:{ Odpowiedz Link
asta6265 Re: Sezon rozpoczęty 03.05.13, 22:33 Ja dziś mówiłam już do męża, że tych 3 ogrodników to nie w połowie maja, tylko w połowie kwietnia mogłoby być i czy życie nie byłoby łatwiejsze? Yoma - wiara, nadzieja:) Odpowiedz Link
lellapolella Re: Sezon rozpoczęty 03.05.13, 22:38 ja mam lepszy pomysł- niech oni będą w grudniu, o. Odpowiedz Link
yoma Re: Sezon rozpoczęty 04.05.13, 17:13 Również popieram. A ja byłam u ogrodnika i nie poszalałam, ale dorwałam szachownicę Michajłowskiego, z czego się wielce cieszę :) Odpowiedz Link