abiela 25.07.06, 14:02 Jak sie wam podoba to imie? Nie ma ani jednego nadania w Rymucie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a_weasley Re: Markwart 25.07.06, 14:49 annajustyna napisała: > Jak nazwa hipermarketu... Myślę, że Niemcowi by się to w pierwszym rzędzie skojarzyło z Tankwartem, czyli pompiarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Markwart 25.07.06, 23:13 a_weasley napisał: > > Myślę, że Niemcowi by się to w pierwszym rzędzie skojarzyło z Tankwartem, czyli > pompiarzem. Nie sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Markwart 25.07.06, 16:08 Imię ma zapis w Polsce jeszcze ze średniowiecza, więc tradycja ciekawa. Samo w sobie imię podoba mi się, choć trochę kojarzy z lordem Farquaadem. Na pewno sto razy wolałabym od Marka, do którego mam ciężki uraz, a także od Mariusza na przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Markwart 06.09.06, 19:02 Zaczęło mi się to imię niesłychanie podobać! Odpowiedz Link Zgłoś
ibby2 Re: Markwart 06.09.06, 22:46 Mnie to imie sie nie podoba, ale znam chlopaka ktory ma tak samo na nazwisko tzn. brzmieniowo bo pisownia jest Marquardt. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Markwart 25.07.06, 19:51 Czytając o Markwarcie właśnie wykrylam, iz nazwisko Merkel to pochodna od pierwszego członu tego imienia (zdrobnienia Markwarta itp. imion to Markiel, Merkiel). Odpowiedz Link Zgłoś