hovawartka 17.09.06, 12:13 W bajkach, filmach występują postaci o różnych imionach. Zdarzyło się wam, że przezywali was/kojarzyli was z daną postacią? Ja pamiętam 1 klasę podstawówki i bajkę "Pszczółka Maja" - nazywali mnie w klasie Dżdżownica Magda - wrr, niecierpiałam tego, było mi przykro. Choć teraz myślę, że to lepiej niż miałabym na imię Tekla i była kojarzona z wstrętną 'umuzykalnioną' pajęczycą z tej samej bajki Pozdrawiam! M. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
theodorka Re: Przezwiska 17.09.06, 12:35 A na mnie znajomi mówili Magda M. pomimo, że mam inne inicjały - i było to całkiem niedawno, po tej postaci z głupawego filmu . Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Przezwiska 17.09.06, 14:22 Ile ja się nasłuchałam o Oli, która poszła do przedszkola i zapomniała parasola! Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: Przezwiska 17.09.06, 15:41 Łomatkomoja. Alą co ma kota (w wersji skrajnej - w głowie) i Alicją w krainie czarów nękali mnie wszyscy, od koleżanek z podwórka po panią doktor na kolonii. I wszystkim, nie wiedzieć czemu, wydawało się to cholernie zabawne. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Przezwiska 17.09.06, 15:47 minerwamcg napisała: > I wszystkim, nie wiedzieć czemu, wydawało się to cholernie zabawne. O, tak! To jest wada imion popularnych - głupie wierszyki i rymowanki, które każdemu przychodzą na myśl. Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Przezwiska 14.02.07, 12:54 A mój mąż z bajki dostal drugie imie, przez rodzine zresztą uzywane jako pierwsze. Teściowa jest Hanka, teść mial w owych czasach brodę bujna niczym Rumcajs, więc polozne od razu do małego zaczęły mówic Cypisek Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Przezwiska 14.02.07, 14:40 Ja natomiast przez dłuższy czas byłam Cebulą - z tiktakowej piosenki "Mam fryzurę na cebulę". Potem zostałam Klatwą, ale to juz ze sferą dziecięcej popkultury nie mialo nic wspólnego... Odpowiedz Link Zgłoś