Gość: Dag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 18:39 Co myślicie o tym imieniu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grisly Re: Dawid 02.12.06, 18:51 nigdy mi się nie podobało, w sumie mogłabym je zaliczyć do grona kilku "najnieulubieńszych" imion. Niestety nie potrafię tego racjonalnie uzasadnić po prostu to imię mi "nie brzmi" ... co nie znaczy, że innym nie może wydawać się ok, więc mam nadzieję że nie uraziłam pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Dawid 02.12.06, 19:06 Podobało mi się kiedyś, kiedy było mało popularne, a od kiedy jest modne, moje uczucia w stosunku do niego są takie, jak grisly. Pozdrawiam, g. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dag Re: Dawid IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 20:07 A to jest modne? Nie wiedziałam. Modne to znaczy, że jest często nadawane? Nie znam ani jednego, dużego i małego Dawida. Myślałam, że to zapomniane imię, niezbyt często nadawane. Myśleliśmy o zestawie: Dawid Adrian. Ostatecznie Dawid Jakub. Mi się bardzo podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Dawid 02.12.06, 21:02 Dawid jest często nadawany - z najnowszych danych w Warszawie w pierwszej 25- tce, dane ogólnopolskie są z wcześniejszych okresów i z nich wynika, że w latach 1995-2000 byl w ogóle w pierwszej 15-tce (zajmował 11-15 miejsce). To bardzo wysoko. Wśród rówiesników Twojego synka Dawid będzie się pojawiał bardzo często, jak Tomek, Piotrek czy Marcin w pokoleniu rodziców. W 2004 roku Dawidów w Polsce było 150 tysięcy - więcej, niż Przemków, Sebastianów, Agat, Izabeli, Ewelin, Patrycji czy Edyt. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Dawid 02.12.06, 21:00 Nigdy nie lubiłam tego imienia, mimo tego, że nosi je mój przyjaciel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia Re: Dawid IP: *.chello.pl 02.12.06, 21:40 Bardzo ładne imię i wszyscy moi znajomi (jest ich aż 2 ) noszacy to imię są naprawdę fajni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolmadakia Re: Dawid IP: *.interpc.pl 03.12.06, 09:44 Bardzo mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miriam Re: Dawid IP: *.nat.tvk.wroc.pl 06.12.06, 00:47 Uważam, że to piękne i bardzo męskie imię. Ładnie brzmi zarówno dla małego chłopcaawidek, Dawuś jak i dorosłego - Dawid, wg mnie bardzo dostojne. Nie wiem, czy aż tak bardzo popularne, bo ja nie znam żadnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marlena Re: Dawid IP: *.cust.homechoice.net 06.12.06, 18:31 Wedlug mnie bardzo ladne imie 3(+1dzien) tygodnie temu urodzilam synka i tak wlasnie dalam mu na imie (z ta malutka roznica w pisowni: David, ze wzgledu na to ze mieszkam za granica). Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
monalajza Re: Dawid 06.12.06, 22:37 Lubie lubie... ale pierwsza milosc tak na imie miala wiec ....) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Dawid IP: *.gdynia.mm.pl 09.01.07, 12:05 Moja pierwsza miłość też ma tak na imię Dlatego to imię jest jednym z moich ulubionych Odpowiedz Link Zgłoś
mister1 Re: Dawid 08.12.06, 18:03 imie zydowskie, biblijne, podobnie jak Mojzesz, jeszcze 30 lat temu niespotykane w srodowskach katolickich. Odpowiedz Link Zgłoś
aniadavid Re: Dawid 18.12.06, 12:48 Moj synek sie tak nazywa i uwazam ze jest swietne!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: Dawid 20.12.06, 16:53 Znam dwóch .Jeden ma około pięciu lat.nie ma ojca i jego zachowanie,które nieraz mogłam osserwować jest okropne.Drugi 21letni nie m mamy.To imię moim zdaniem nie dla każdego Dawida jest szczęsliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia Re: Dawid IP: *.chello.pl 20.12.06, 17:15 Ja znam dwóch. Jeden pochodzi z normalnej, zamożnej rodziny, drugi z nieco biedniejszej ale również całkiem normalnej. Tak więc nie każdy Dawid ma pecha w życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
shisha2 Re: Dawid 23.12.06, 00:25 bardzo mi się podoba to imię. osobiście nie rozumiem rodziców którzy nazywają dzieci Jasio, Stasio czy Tadzio, moim zdaniem wyrządzają im krzywdę. Dawidek nigdy nie będzie cierpiał z tego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia Re: Dawid IP: *.chello.pl 23.12.06, 12:56 Przecież Jaś to piękne imię i nadal popularne więc żadnemu Jasiowi krzywda się nie stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
viomil Najpiekniejsze na swiecie! 09.01.07, 10:38 To imie jest dla mnie najoiekniejsze na swiecie, poniewaz moj synus ma tak na imie. Znam kilku Dawidow i to aprawde fajne chlopaki, a imie to chyba zawsze sie z kims kojazy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katchen Re: Najpiekniejsze na swiecie! IP: 83.16.171.* 13.01.07, 13:40 macie jakieś pomysły (nawet niebanalne) jak zdrabniać to imię?? będę bardzo wdzięczna pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś