Gość: Larysa IP: *.chello.pl 01.01.07, 18:23 Za trzy miesiące urodzić ma się moja wyczekiwana córeczka. Postanowiliśmy z Klemensem (mój mąż),że nazwiemy ją Sienna,bo to takie piękne,płynące imię.Zastanawiam się,jakie Wy macie opinie na temat naszego wyboru.Mąż zaproponował jedszcze imię: Iwet,ale ja nie jestem do niego przekonana. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magda_m22 Re: Imię: Sienna 01.01.07, 18:49 Mnie obydwa imiona podane Przez Panią się niestety nie podobają. Jak wnioskuję ma Pani na imię Larysa a mąż Klemens, moim zdaniem do takiego "zestawu" pasują: Felicja, Cecylia, Konstancja, Jaśmina, Łucja.... Któreś się Pani podoba? Pozdawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imię: Sienna 01.01.07, 19:01 Witam serdecznie! Co do Iwet, to również nie jestem przekonana, bo jest to w moim odczuciu raczej imię dla chłopca. Jeśli zaś chodzi o Siennę, przypuszczam że większosć Polaków będzie to imię wymawiać tak, jak się je po polsku pisze, tj. jak siennik (do spania). Jest zresztą w Warszawie ulica Sienna - jej nazwa wywodzi się od siana własnie. Zamiast Sienny zaproponuję inne melodyjne imiona na S: Selena, Serena, Stella. Co Wy na to? Pozdrawiam noworocznie, g. Odpowiedz Link Zgłoś
troubleska Re: Imię: Sienna 01.01.07, 19:06 Wybaczcie moją indolencję, ale Iwet to po jakiemu? A Sienna... Przyznaję Gaudencjo, pachnie ofensywą popkultury. Laryso, jeśli nie zainspirowała Cię Sienna Miller, z góry przepraszam. Oba imiona wydają mi się nietrafione. Odpowiedz Link Zgłoś