goralica 03.01.07, 10:48 jakie imię pasuje do Igora??? moje typy: Lena Olga Iga Aleksandra (ta troche z bardzo popularna ;-( ) a może jakieś inne??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Imię dla siostry Igora 03.01.07, 11:17 - Ignacja (jako rozwinięcie Igi; wtedy też imię siostry nie jest aż tak podobne do imienia brata); - Ingryda - nawiązujac do pochodzenia Igora, który w skandynawskiej wersji brzmi Ingwar - Iwona - Kinga - też twarde, też przekształcenie imienia germańskiego - Eryka - Fryda - Astryda - Waleria - Walentyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia_samosia Re: Imię dla siostry Igora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 20:00 Moja znajoma ma syna Igora, a niedawno powiła też córę. Ma naimię Maja. Strasznie mi się ten zestaw podoba..."to moje dzieci: Maja i Igor" Mi tam pasuje... Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Imię dla siostry Igora 03.01.07, 11:19 Igę bym odrzuciła, jest zbyt podobna do Igora. Przypomina mi to sytuację, że moja znajoma, która ma córkę Natalię nazwała syna Nataniel. Dla mnie to chore . Moim zdaniem Olga najbardziej pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmieszka Re: Imię dla siostry Igora IP: 80.50.56.* 03.01.07, 11:46 eryka bardzo fajne imię i super pasuje do Igora, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Imię dla siostry Igora 03.01.07, 19:04 Igor i Olga Igor i Marta Igor i Adamina Odpowiedz Link Zgłoś
herbarium Re: Imię dla siostry Igora 03.01.07, 19:32 Olga - podobne do Igora brzmieniem, pochodzeniem, no i jest piękne. Pasuje mi także Ewa, Marta, Krystyna i Teresa - choć żadne z tych imion nie jest jakimś szczególnie ulubionym przeze mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
maaszka Re: Imię dla siostry Igora 03.01.07, 19:38 Moja przyjacióła ma Igora i Paulę w brzuszku (przynajmniej o tym marzy) ). Co o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
biljana Re: Imię dla siostry Igora 03.01.07, 19:59 ja bym sugerowala jakies imie o wschodnich korzeniach. pasoowaloby do Igora. Np Olga, Helena itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia Re: Imię dla siostry Igora IP: *.chello.pl 03.01.07, 22:02 Zdecydowanie Olga. Iga też pasuje ale Iga i Igor to może zbyt podobne ale jeśli Ci się podoba to czemu nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka Re: Imię dla siostry Igora IP: 195.116.132.* 04.01.07, 08:42 igor a tu lena i olga same ruskie imiona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczynka Re: Imię dla siostry Igora IP: *.mt.pl 04.01.07, 11:28 zdecydowanie wybrałabym Aleksandrę. może rozważysz jeszcze: Rozalia Idalia Klara Monika Natasza Natalia Aniela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essi Re: Imię dla siostry Igora IP: *.devs.futuro.pl 04.01.07, 14:10 Igor i Arletka Igor i Lena Igor i Paulina Igor i Lidia Igor i Kamila Igor i Ania Igor i Ula Igor i Daria Igor i Dagmara Igor i Dominika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rene Re: Imię dla siostry Igora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.07, 22:00 witam!bardzo podobają mi się imiona Igor i Lena i w przyszłości chciałabym dać takie imiona moim dzieciom!!! wydaje mi się ze pasują do siebie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: Imię dla siostry Igora IP: *.10.14.vie.surfer.at 04.01.07, 22:16 Igor i Lena super, a moze Igor i Gaja? Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: Imię dla siostry Igora 04.01.07, 22:50 Wiem ,ze to imię się nie podoba zwłaszcza kobietom ,ale ja do Igorka proponuję siostrę Tamarę.Uważam,ze taki zestaw imion jest ładny. Odpowiedz Link Zgłoś
maaszka Re: Imię dla siostry Igora 05.01.07, 23:09 Gdzie ja bylam myślami? Chodziło mi o Igora i Polę a nie Paulę. Sama szukam imienia dla dziwczynki Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Imię dla siostry Igora 06.01.07, 12:14 Zdecydowanie Olga lub Marta Inga Odpowiedz Link Zgłoś
johana19 Lena :-))) 08.01.07, 08:29 Stywiam na Lenę! Sama mam córkę o tym imieniu i jak będę miała drugie dziecko i będzie to syn to damy mu na imię właśnie Igor To już postanowione Olga też pasuje. Mogłaby być także Matylda. Asia mama LENY (27-01-2005) Pierwszy rok życia A Lenka ma już... Odpowiedz Link Zgłoś
ikaes Olga 10.01.07, 11:15 Jak już rosyjskie, to rosyjskie, a mnie oba się strasznie podobają (tzn Igor i Olga), ale mój mąż nie chciał żadnych ruskich imion. Odpowiedz Link Zgłoś
nati_28 Igor nie jest rosyjskim imieniem 10.01.07, 11:28 Jest imieniem pochodzenia skandynawskiego. A o to źródło: pl.wikipedia.org/wiki/Igor Ja proponuję: Lenę, Olgę, Klarę, Kalinę, Gaję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Imię dla siostry Igora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 11:21 fajnie brzmi IGOR I LAURA:p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Imię dla siostry Igora IP: 81.15.194.* 10.01.07, 16:10 Igor i Paula ładnie wygląda. Lepiej niż Pola. Odpowiedz Link Zgłoś