paula.kr2 01.02.07, 22:03 Witam.Chodzi mi o imię dla siostrzyczki moich dwóch synów.Pierwszy to Jeremiasz/7 Lat/,drugi Tymoteusz/1,5 roczku/. Mamy problem od ok.7 miesięcy.Mąż początkowo upierał się przy Sylwii, a teraz znowu przy Aleksandrze.Moje typy to:Emilia,Amelia,Milena. W sumie Ola też mi się podoba, ale czy nie jest zbyt popularne do imion moich synów?Proszę,pomóżcie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Imię dla siostry 01.02.07, 22:07 Rozważałabym jedynie Emilię bądź Amelię, ale jakoś szczególnie mi nie pasują. Do chłopców proponuję Antoninę, Matyldę, Klementynę. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.perla Re: Imię dla siostry 01.02.07, 22:31 z Twoich typów najbardziej podoba mi się amelia ale też jest dość popularna. Aleksandrę bardzo lubię mimo tego, że jest w czołówce. za Mileną wogóle nie przepadam ale zamiast tego zaproponuję Melanię- co Ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
mamalina Re: Imię dla siostry 01.02.07, 22:55 Melania - piękne, ale czy będzie miała ciemne włosy z ciekawości zapytam, jak Jeremiasza i Tymoteusza zdrabniacie? (pytam zwłaszcza jako mama Jeremiego zdrabnianego do "Jeremiaszka" - tak nam jakos pasuje...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Imię dla siostry IP: *.85-237-178.tkchopin.pl 05.02.07, 15:23 Nasz Jeremiasz będzie pewnie zdrabniany do Jaszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Imię dla siostry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 23:21 Twoi synowie mają rewelacyjne imiona! Naprawdę przepiękne . Dla Twojej córki też proponowałabym coś oryginalnego. Na pewno nie zdecydowałabym się na Sylwię (sezonowe imię sprzed 20-30 lat) ani Aleksandrę (strasznie popularna!). Mileny akurat nie lubię, ale to kwestia gustu. Wybrałabym Emilię lub Amelię - bardzo ładne imiona, choć bardziej popularne od imion Twoich synów. Może warto byłoby poszukać czegoś w tym kierunku, ale trochę rzadszego? Co powiesz na: Amalia Idalia Hersylia Kornelia? Odpowiedz Link Zgłoś
ria5 Re: Imię dla siostry 02.02.07, 09:56 Z podanych przez Ciebie imion wybralabym chyba Amelie. Ale moze zastanowisz sie nad innymi, np. Antonina Helena Rozalia Augusta?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Imię dla siostry 02.02.07, 10:00 Twoi synowie mają bardzo ładne imiona. Abstrahując od wielkiej popularności Aleksandry, to imię w ogóle nie podoba mi się, poza tym nielogicznie się je zdrabnia. Twoje typy są w porządku. Najbardziej z nich podoba mi się Emilia. A co powiesz ma Blankę, Mariannę, Rozalię i Esterę? Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: Imię dla siostry 02.02.07, 13:00 w 100 % popieram kozę w rajtuzach ,tylko zamiast Emilki jestem za Amelką. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imię dla siostry 02.02.07, 15:09 Witaj! Bardzo podobają mi się Emilia i Amelia, ale też jestem zdania, że stylistycznie nie pasują one do Jeremiasza i Tymoteusza (piękne imiona!). Nie wspominając nawet o Sylwii czy Aleksandrze! Jeśli już mąż bardzo nalega, może pomyślicie o imieniu Sylwana? pl.wikipedia.org/wiki/Sylwana Aleksandra jest stanowczo zbyt popularna. Poza tym jest wiele fajnych imion, które - wydaje mi się - będą bardzo pasować do imion rodzeństwa, jak: Marcjanna (Marcysia), Kornelia (Nela), Berenika, Ksenia, Zoe, Florentyna albo Flora, Stella, Klementyna, Noemi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essi Re: Imię dla siostry IP: *.devs.futuro.pl 02.02.07, 18:13 Z Waszych propozycji najbardziej do imion synów pasują wg mnie Emilia,ewentualnie Amelia.Od siebie dorzucamtefanię,Felicję,Mariannę,Anatolię,Erykę,Konstancję,Eleonorę,Wiktorię, Elizę,Różę,Anastazję,Salomeę,Brygidę. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
paula.kr2 Re: Imię dla siostry 05.02.07, 14:57 Dzięki za wszystkie propozycje.Co do imion moich synków to zdrabniam: Jeremi,Jeremiś,Jeremiaszek,Remiś/to akurat moja mama/,Tymuś,Tymcio,Tymonek,Tymciuś. Nadal z mężem jesteśmy w kropce,choć on pomału zaczyna skłaniać się ku Emilii lub Amelii.Mnie jeszcze jedno imię zaczyna się coraz bardziej podobać- Esterka. Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imię dla siostry 05.02.07, 18:20 A wiesz, czułam że Estera może Ci się spodobać! Wybrałabym Esterę, bo jako imię biblijne bardziej pasuje do imion starszych braci, i jest równie ciekawe. Nie mówię, że Emilia czy Amelia nie są ładne, obie bardzo lubię, ale obie są obecnie zdecydowanie częstsze zwyczajniejsze, niż imiona braci. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Imię dla siostry 05.02.07, 21:44 Jestem tego samego zdania, co Gaudencja. Wybierzcie Esterkę! Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek jest Amelka !!! 04.03.07, 22:08 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=39984&w=58434677 gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: jest Amelka !!! 04.03.07, 22:30 Moje gratulacje, myślę że to doskonały wybór! Odpowiedz Link Zgłoś