arwena_11 17.02.07, 23:42 Witam, właśnie oglądałam któryś odcinek Stawki wiekszej niż życie i w napisach końcowych przyuważyłam, panią od kostiumów o niespotykanym imieniu Lidiwa, czy ktoś coś o nim wie? NIe chodzi o to czy sie podoba czy nie ale czy istnieje naprawdę. Bo ja szukam w necie i jakoś nie znajduję. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Lidiwa 18.02.07, 00:15 Rymut nie notuje takiej osoby. Może byla tylko jedna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manarai Re: Lidiwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 18:55 Zastanowiłam się pobieżnie i dochodzę do wniosku, że nie znam po polsku imienia, które się kończy na -iwa. Ta końcówka kojarzy mi się z imionami staroangielskimi, jak Godiva czy Elgiva. Inna opcja - to mogłoby być daleko posunięte spolszczenie francuskiej Ludivine. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manarai Re: Lidiwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 00:49 Jeszcze raz ja w tej sprawie. Droga Arweno, ta Lidiwa to musiała być literówka, ta pani ma/miała na imię Ludwina (bardzo ładnie zresztą). Pod spodem link do listy osób z ekipy "Stawki..." www.filmpolski.pl/fp/index.php/1111166 Czyli - blisko byłam z tą Ludivine Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Ludwina 20.02.07, 10:39 Bardzo mozliwe, pewnie na Ludwinę nie zwróciłabym uwagi, a Lidiwa mnie zadziwiła, bo nigdy o takim imieniu nie słyszałam. Wydaje mi sie jednak, że autorzy napisów powinni bardziej uważać. Nie mówiąc o tym, ze można było przez tyle lat błąd zmienić. A tak porównując teraz te dwa imiona, to cieżko doszukać sie literówek. To przecież zupełnie coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś