IP: 81.15.194.* 22.02.07, 19:43
Dziś byłam u lekarki o imieniu Anzelmina. Jak wam się podoba ta żeńska
odmiana imienia Anzelm. Nawet fajnie ale lepiej brzmiałoby bez n, Anzelmia. smile
Obserwuj wątek
    • olianka Re: Anzelmina 22.02.07, 20:18
      Anzelmina świetnie, natomiast Anzelmia nie podoba mi się zupełnie!
      • abiela Re: Anzelmina 23.02.07, 00:07
        Mnie się podoba!
    • Gość: dolmadakia Re: Anzelmina IP: *.interpc.pl 23.02.07, 14:58
      W "Nędznikach" występuje Anzelma,siostra Eponiny i Gavrocha
    • gaudencja Re: Anzelmina 23.02.07, 15:00
      Nie słuszałam jeszcze o Anzelminie, tylko o Anzelmie (żeńskiej), ale musze
      powiedzieć, ze Anzelmina bardzo mi się podoba. Jeśli może być Wilhelm i
      Wilhelmina, to czemu nie Anzelm i Anzelmina? MSZ ładnie brzmi ta końcówka (-
      mina) i dodaje uroku imionom.
    • dalenia Re: Anzelmina 26.07.13, 22:39
      Czytałam sobie jakiś stary wątek o Anzelmie i dostrzegłam w nim Anzelminę smile No i poległam - świetne imię wg mnie! Jakoś tak .. bajkowo i melodyjnie brzmi. I jak już kiedyś odważę się na dodanie Wilhelminy do mojej listy, to może i Anzelminę przyjdzie czas? wink
    • florianne Re: Anzelmina 27.07.13, 09:37
      Chyba musiałabym się bardziej osłuchać z tym imieniem,bo póki co brzmi dla mnie jak udziwniona Anzelma.
    • olianka Re: Anzelmina 27.07.13, 11:50
      Chyba wolałabym Anzelmę, ale być może to kwestia osłuchania.
    • polifonia1983 Re: Anzelmina 27.07.13, 13:24
      Bardzo ładne.
    • ksiezna_pani1 Re: Anzelmina 27.07.13, 23:04
      Podoba mi się, choć, gdy pierwszy raz zobaczyłam to imię wydało uznałam, że jest "przekombinowane".
    • agjato Re: Anzelmina 28.07.13, 12:19
      Podoba mi się, bardziej niż Anzelma. I można zdrabniać sympatycznie do Minki, podobnie jak Wilhelminę, którą bardzo lubię.
    • dmuchawcelatawce Re: Anzelmina 28.07.13, 14:23
      Zdecydowanie nie.
      Po pierwsze za bardzo kojarzy mi sie z imieniem meskim.
      Jesli jakies imie odmeskie dobrze, dlugo i naturalnie funkcjonuje "na rynku" np. Karolina, Daria to czemu nie, ale Anzelmina zdecydowanie nie.
    • czarodziejka55 Re: Anzelmina 28.07.13, 17:07
      Pierwsze słysze smile i faktycznie bez tego n brzmiało by o wiele lepiej smile
    • monaliss Re: Anzelmina 01.08.13, 12:55
      Bardzo oryginalne, choc bez "M" w ogóle do mnie nie przemawia i wolę jednak Anzelmina. Dziecka bym nie nazwała tak choć imię jest ładne w brzmieniu.
      • pluskotka Re: Anzelmina 02.08.13, 18:53
        Nie bez M, a bez N. smile
        Swoją drogą to mój wątek, jak jeszcze pluskotką nie byłam na Gazecie. wink
    • lubomiro Adolfina czy Anzelmina - imię dla dziewczynki 02.08.13, 19:38
      Anzelm (ans <Azowie, bóstwa skandynawskie> + helm <hełm, szyszak>, oznacza strzeżony przez Azów) – imię męskie pochodzenia germańskiego. Inne piękne imię dla folksdojcza to Adolfina smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.