Gość: Paula IP: 81.15.194.* 22.02.07, 19:43 Dziś byłam u lekarki o imieniu Anzelmina. Jak wam się podoba ta żeńska odmiana imienia Anzelm. Nawet fajnie ale lepiej brzmiałoby bez n, Anzelmia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Anzelmina 22.02.07, 20:18 Anzelmina świetnie, natomiast Anzelmia nie podoba mi się zupełnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolmadakia Re: Anzelmina IP: *.interpc.pl 23.02.07, 14:58 W "Nędznikach" występuje Anzelma,siostra Eponiny i Gavrocha Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Anzelmina 23.02.07, 15:00 Nie słuszałam jeszcze o Anzelminie, tylko o Anzelmie (żeńskiej), ale musze powiedzieć, ze Anzelmina bardzo mi się podoba. Jeśli może być Wilhelm i Wilhelmina, to czemu nie Anzelm i Anzelmina? MSZ ładnie brzmi ta końcówka (- mina) i dodaje uroku imionom. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Anzelmina 26.07.13, 22:39 Czytałam sobie jakiś stary wątek o Anzelmie i dostrzegłam w nim Anzelminę No i poległam - świetne imię wg mnie! Jakoś tak .. bajkowo i melodyjnie brzmi. I jak już kiedyś odważę się na dodanie Wilhelminy do mojej listy, to może i Anzelminę przyjdzie czas? Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Anzelmina 27.07.13, 09:37 Chyba musiałabym się bardziej osłuchać z tym imieniem,bo póki co brzmi dla mnie jak udziwniona Anzelma. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Anzelmina 27.07.13, 11:50 Chyba wolałabym Anzelmę, ale być może to kwestia osłuchania. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Anzelmina 27.07.13, 23:04 Podoba mi się, choć, gdy pierwszy raz zobaczyłam to imię wydało uznałam, że jest "przekombinowane". Odpowiedz Link Zgłoś
agjato Re: Anzelmina 28.07.13, 12:19 Podoba mi się, bardziej niż Anzelma. I można zdrabniać sympatycznie do Minki, podobnie jak Wilhelminę, którą bardzo lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
dmuchawcelatawce Re: Anzelmina 28.07.13, 14:23 Zdecydowanie nie. Po pierwsze za bardzo kojarzy mi sie z imieniem meskim. Jesli jakies imie odmeskie dobrze, dlugo i naturalnie funkcjonuje "na rynku" np. Karolina, Daria to czemu nie, ale Anzelmina zdecydowanie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka55 Re: Anzelmina 28.07.13, 17:07 Pierwsze słysze i faktycznie bez tego n brzmiało by o wiele lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
monaliss Re: Anzelmina 01.08.13, 12:55 Bardzo oryginalne, choc bez "M" w ogóle do mnie nie przemawia i wolę jednak Anzelmina. Dziecka bym nie nazwała tak choć imię jest ładne w brzmieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Anzelmina 02.08.13, 18:53 Nie bez M, a bez N. Swoją drogą to mój wątek, jak jeszcze pluskotką nie byłam na Gazecie. Odpowiedz Link Zgłoś
lubomiro Adolfina czy Anzelmina - imię dla dziewczynki 02.08.13, 19:38 Anzelm (ans <Azowie, bóstwa skandynawskie> + helm <hełm, szyszak>, oznacza strzeżony przez Azów) – imię męskie pochodzenia germańskiego. Inne piękne imię dla folksdojcza to Adolfina Odpowiedz Link Zgłoś