laulalama 19.04.07, 17:23 Czy ktoś zna datę imienin? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Koralia 19.04.07, 17:28 Obawiam się, ze nie ma takowej, bo nie było świętej Koralii ani nie jest to imię na tyle powszechne, żeby utarła się jakaś dara zdrobnień mimo braku swietej (jak np. w przypadku Wiesławy czy Zdzisława). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Koralia 19.04.07, 17:38 Pochodzi od rzeczownika pospolitego koral i jest to nowe imię, raczej angielskie. W Polsce nosi je 55 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Koralia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.07, 09:10 Fajne imie. Naprawde bardzo mi sie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilija Re: Koralia IP: *.lublin.mm.pl 06.09.07, 15:51 Ładnie! Kojarzy się z laguną. Zdrobnienie -Kora lub Ala Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Koralia 06.09.07, 19:06 Złe nie jest, ale za bardzo eulaliowo brzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
little-my Re: Koralia 07.09.07, 10:57 Imie jest naprawde sliczne!! Jeszcze nie mamy maluszka ale ja juz od jakiegos czasu mysle nad imionami Zastanawiam sie tyko, czy nie jest jednak zbyt oryginalne jak na polskie realia.. Co sadzicie?? No i nie wim czy mezowi by sie spodobalo.. Wybredny jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilija Re: Koralia IP: *.lublin.mm.pl 07.09.07, 13:22 Mój mąż powiedział że imię Koralia jest okropne ale my mamy zupełnie zupełnie inne gusta. Ja lubię imona w stylu Gerard, Jonasz, Alodia a on Agmieszka, Monika, Tomek.... Odpowiedz Link Zgłoś