sylwiaaga5 07.05.07, 22:34 Mój synek ma na imię Szczepan. Bardzo się cieszę z tego wyboru. Początkowo obawiałam się, czy nie jest to imię za twarde i trudne w wymowie a także o reakcje innych. Szczepek jest dobrze odbierany przez innych,a na razie mówi o sobie " ja ". Odbiór jest bardzo pozytywny, bo w końcu to imię katolickie (święty Szczepan),oryginalne i nie bardzo udziwnione. Pozdrowienia dla mam, które nie boją się nadać rzadko spotykanego imienia dla dziecka. Dodam jeszcze, że kiedy dawałam swojej córce na imię Zuzanna, było ono rzadko spotykanym imieniem. Teraz Zuzia stała sie bardzo popularna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Szczepan 07.05.07, 22:38 Szczepan ma spore szanse na drugie imię dla mojego przyszłego synka Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Szczepan 07.05.07, 22:46 Od dzieciństwa bardzo lubię to imię, więc nie muszę chyba pisać, że szalenie mi się podoba Wasz wybor. pozdrawiam sedecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Szczepan IP: *.chello.pl 08.05.07, 00:29 Imię prowokujące do głupich dowcipów, synek nie będzie miał lekko. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Szczepan 08.05.07, 00:50 Gość portalu: Aga napisał(a): > Imię prowokujące do głupich dowcipów, synek nie będzie miał lekko. ??? Jakich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Szczepan IP: *.chello.pl 08.05.07, 15:56 Mam nadzieję, że mi cenzura tego nie wytnie - Co robisz, Szczepanie? - Szcze, panie. Moje podwórko uwielbiało ten tekst... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_4 Re: Szczepan 09.05.07, 19:28 A które imię nie sprowokuje głupich dowcipów czy rymowanek! Każde! Zresztą był chybga jakiś wątek na ten temat... Według mnie imię piękne i dziwię się, że tak rzadko się je nadaje (ja moim dwóm synom nie mogłam, bo w nazwisku mamy podobny zlepek: szcz). Odpowiedz Link Zgłoś
grisly Re: Szczepan 08.05.07, 01:04 sylwiaaga5 napisała: > Mój synek ma na imię Szczepan. bardzo mi się podoba, znam tylko jednego - kuzyna koleżanki ok. 30 lat fajne imię Odpowiedz Link Zgłoś
agesa Re: Szczepan 08.05.07, 10:32 Też ciekawa jestem o jakie głupie żarty chodzi. Jeżeli już piszesz, to pisz konkretnie. Jest w serialu Kryminalni chłopak o imieniu Szczepan. Fajnie to odbieram. Podoba mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_k Re: Szczepan 08.05.07, 16:01 A ja imienia Szczepan nie lubie, ale to pewnie dlatego, ze mialam sasiada, za ktorym nie przepadalam, o tym imieniu. To jedyny Szczepan, ktorego znalam, teraz ma 30 lat. A wracajac do imienia, ja zdecydowanie wole Stefana. Odpowiedz Link Zgłoś