rene41 03.06.07, 15:14 Pasujace do Mateusza i Majki to moje starsze dzieci. Tym razem ma byc chłopczyk moze -Michał(Michas) -Miłosz, Miron(ale jak zdrabniac) Czekam na propopzycje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ibulka Re: Imie na "M"-dla chłopca 03.06.07, 15:29 może Marcin. Mateusz, Maja i Marcin. ładnie brzmi wg mnie. albo Mikołaj... też ciekawy zestaw, pasuje mi nawet bardziej niż Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Imie na "M"-dla chłopca 03.06.07, 15:32 Podoba mi się bardzo Miron - Mironek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Imie na "M"-dla chłopca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 15:32 Miłosz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dz Re: Imie na "M"-dla chłopca IP: *.mt.pl 03.06.07, 15:38 Martin Maciej Makary Marcel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: Imie na "M"-dla chłopca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 15:40 Miron jest rewelacyjny! W zdrobnieniu Mironek, może być też Miruś, Mirek (jeśli Ci się podoba). Miron, którego znam, jest przez wszystkich nazywany po prostu Mironem. Michała odradzam, bo bardzo popularny. Jeśli podoba Ci się zdrobnienie Michaś, to może spodoba Ci się imię Micheasz? Polecam też Marcelego. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Imie na "M"-dla chłopca 03.06.07, 15:44 Mateusz i Maja to raczej popularne imiona więc po przemyśleniu - odradzam oryginalne imiona bo po prost nie będą pasowały do imion twoich dzieci. W zwiazku z tym polecam Michasia Odpowiedz Link Zgłoś
martynika74 Re: Imie na "M"-dla chłopca 03.06.07, 16:15 A ja zdecydowanie polecam Mikołaja. Można go zdrabniać np. Miki, Misiu. Sądzę, że zdecydowanie pasuje do imion: Mateusz i Maja. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imie na "M"-dla chłopca 03.06.07, 17:58 Miron jest znakomity MSZ. Również ze względów brzmieniowych - nie zlewa się tak z imionami Twoich starszych dzieci, jak np. Michał. Zdrobnieniem od Mirona może być (oprócz Mironka) Misz, Miszek, Miro, Mironik. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Imie na "M"-dla chłopca 03.06.07, 18:49 Z innych - bardziej oryginalnych imion proponuję : Marcjan Montan Melaniusz Makary Marceli no i podane wcześniej Malkolm i Maksym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eliza T. Re: Imie na "M"-dla chłopca IP: *.chello.pl 05.06.07, 15:15 Zdecydowanie Michał bo to piękne imię i dziecko je noszace na pewno nie będzie czuło się pokrzywdzone. Ja mam syna Michała. Odpowiedz Link Zgłoś
nati_28 Re: Imie na "M"-dla chłopca 05.06.07, 15:49 Mój starszy syna ma na imię Michał, wiec podoba mi się to imię. Jednak dziś jest zbyt popularne. Synm często powtarza, ze choć jego imię podoba mu się, wolałby żeby jego imię było dużo mniej popularne. Denerwuje go to, że w klasie jest 3 Michałów. Miłosz to imię nie w moim typie. Teraz absolutnie oszalałam za Maurycym i Makarym, ale nie wiem czy Tobie spodobają się te imiona. ładne są jeszcze: Marceli, Mateusz (choć też dość popularne) Odpowiedz Link Zgłoś
nati_28 Re: Imie na "M"-dla chłopca 05.06.07, 15:51 I jeszcze Mieszko - ślicznie Odpowiedz Link Zgłoś
erba Re: Imie na "M"-dla chłopca 05.06.07, 17:28 Imiona twoich starszych dzieci są obecnie bardzo popularne, więc wg mnie następny potomek nie powinien mieć nietypowego imienia, ale też żeby nie było to imię megapopularne jak Michał, proponuję zatem Marka, Macieja, Marcina, Mikołaja, Maksymiliana. Chociaż najmniej polecałabym Mikołaja, bo wydaje mi się, że może czekać go duża popularność. Mnie też podobają się imiona na M, przez dłuższy czas miałam hopla na punkcie Mieszka, ale odkąd zobaczyłam na forum Miłowita, to zakochałam się w tym imieniu, jakbym miała teraz syna, to na bank byłby Miłowit ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nulenka Re: Imie na "M"-dla chłopca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 11:54 A ja proponuje Maksymilian. Mój synek tak ma na imię. Zdrobniale to Max Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek urodził się Michałek! 12.08.07, 13:43 www.vanike.com/gazeta/dzieci.php?forum=082007gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gracja Re: Imie na "M"-dla chłopca IP: *.chello.pl 12.08.07, 15:01 Proponuję Maciej-jak Maleńczuk. Odpowiedz Link Zgłoś
krimhilda Re: Imie na "M"-dla chłopca 12.08.07, 17:48 A co powiesz na imie Manuel? Podoba mi sie tez Maurycy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Imie na "M"-dla chłopca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 11:49 Ja mam Martyna! ale podoba się mi też Miron bardzo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klientka Re: Imie na "M"-dla chłopca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 12:52 Na Mateusza był boom i dlatego pewnie masz Mateuszka, Mja, szukałaś czegoś oryginalnego dla dziewczynki, pewnie maja, Milena wchodziły w grę jak również Manuela czy inne.I wyszło na maję. Więc i teraz chcesz coś z M ale takiego z boomu.Myślę ze z z boomu to nie bedzie fajnego ,ale cos ci polecę oryginalnego i uwazam ,że pasującego do dzieci.Manuel i Marcel czy marceli, nie wiem dokładnie które z tych Marcelów jest poprawne. Jeżeli ci sie nie podobają to Mikołaj tez moze być czy Miłosz. Odpowiedz Link Zgłoś