Gość: igaa IP: *.adsl.inetia.pl 07.06.07, 13:07 bardzo podobają mi się bałkańskie imiona i zastanawiam się czy nie nadać przyszłemu synowi na imię Zoran, chociaż nie wiem, czy to wypada, jeśli rodzina nie ma żadnych korzeni bałkańskich, jak myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kaczucha31 Re: Zoran IP: *.adsl.enternet.hu 07.06.07, 13:47 Cześć. Ja też lubię bałkańskie imiona. A czy wypada? Jeśli tylko pasuje dobrze do nazwiska, to ja bym sie nie wahała, w końcu pochodzi z kultury, tak jak nasza, słowiańskiej. Ja swojemu najpewniej dam podobne - Zoltan. Tyle, że to węgierskie imie o korzeniach tureckich. I właśnie podoba mi się dlatego, że słychać w nim Bałkany. A nazwisko mam węgierskie i nawet imię by pasowało. Życzę dobrego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Zoran 07.06.07, 18:14 Zoltan to po polsku Sałtan. Natomiast co do Zorana, to moze jestem stronnicza, bo mi się to imię zupełnie nie podoba (po polsku powinno brzmieć zresztą raczej Zorzan), ale uważam, że dziwnym byłoby nadanie tego imienia w rodzinie bez korzeni bałkańskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eliza T. Re: Zoran IP: *.chello.pl 09.06.07, 21:48 Imię mi się podoba ale w Polsce bym go nie nadała. Odpowiedz Link Zgłoś