marta86-16 23.06.07, 20:47 Właśnie dowiedziałam się,że mój brat będzie miał sześcioraczki... Szwagierka poprosiła aby cała rodzina zaczęła wymyslać imiona. Kurczę będę po sześciokroć ciocią... super!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Nataloosia:) Re: O kurcze, sześcioraczki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 20:48 GRATULACJE!! SUPER!! hehe będziecie w tv Odpowiedz Link Zgłoś
marta86-16 Re: O kurcze, sześcioraczki... 23.06.07, 20:53 Biestety nie będziemy w tv bo mój brat z żoną będą mieszkać w Niemczech ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: O kurcze, sześcioraczki... 23.06.07, 20:56 Marta, zapomniałaś napisać, że poród za tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
marta86-16 Re: O kurcze, sześcioraczki... 23.06.07, 21:01 Berdzo śmieszne, poród będzie za 5 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
marta86-16 Re: O kurcze, sześcioraczki... 23.06.07, 20:49 Jeśli możecie to podajcie imiona,które wam się podobają, z tego wszystkiego zapomniałam poprosić hihi Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nataloosia :) Re: O kurcze, sześcioraczki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 21:38 Trudny wybór... podam 6 najlepszych dla dziewczynek i 6 dla chłopakow dziewczynki: Laura Emilia Nadia Michalinka Lilianna Marianna chłopcy : Fabian Karol Aleksander Filip Antoś ( mi sie nie bardzo podoba ale jest teraz modny ) Odpowiedz Link Zgłoś
marta86-16 Re: O kurcze, sześcioraczki... 27.06.07, 23:49 Hej tu wpisuję komentarz Izki n twoje propozycje: "Hej Nataloosia, dziękuję za pomoc, oto komentarze: Laura-piękne imię- przypomina mi się Laura Ingels z "Domku na prerii" Emilia- już uwzględnione przy pierwszej córeczce-Weronika Emilia Nadia- raczej nie Michalinka-super Lilianna- to dobra koleżanka Tuni(Martuni) zastanawiam się nad nim powaznie Marianna- nie Imiona dla chłopców: Fabian- nie Kamil je usłyszał i powiedział,że będzie za nim wołał Fabia;-"( Karol-tak, tak, tak- ale to imię sympatii Tuni więc chyba odpadnie Aleksander-jak najbardziej tak-ale na drugie, bo tak ma na imię synek Ani Filip-kocham to imię Antoś- podoba się, ale Tunia zajęła je już parę lat temu,chyba że na drugie. Podałaś jednak tylko 5 imion chłopców, jednakże bardzo dziękuję Ci za pomoc, serdecznie Cię pozdrawiam" P.S. Zgodnie z wolą Izki komentarze będą osobno dla poszczególnych osóc Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: O kurcze, sześcioraczki... 23.06.07, 21:33 Gratuluję. Prawie dałam się nabrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nataloosia :) Re: O kurcze, sześcioraczki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 21:40 Nie noo.. teraz całkiem się już pogubiłam.. To są te sześcioraczki czy nie ? Co wy tacy na nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: O kurcze, sześcioraczki... 23.06.07, 21:52 Bo jakiś czas temu miałyśmy zalew ciąży wieloraczych. Sześcioraczki sie zdarzają, ale niezwykle rzadko, stąd nasz sceptycyzm. Marto, jeśli Twoje sześcioraczki są prawdziwe, wybacz naszą nieufnosć. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: O kurcze, sześcioraczki... 23.06.07, 21:53 gaudencja napisała: > Bo jakiś czas temu miałyśmy zalew ciąży "ciąż", miało być. Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: O kurcze, sześcioraczki... 23.06.07, 22:05 Częstotliwość występowania ciąż mnogich u ludzi określa reguła Hellina: bliźnięta = (a) = 1:85 = 1,18% trojaczki = (a2) = 1:852 = 1:7255 = 0,013% czworaczki = (a3) = 1:853 = 1:614125 pięcioraczki = (a4) = 1:854 = 1:52200625 Źródło: "pl.wikipedia.org/wiki/Ci%C4%85%C5%BCa_mnoga" Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: O kurcze, sześcioraczki... 23.06.07, 22:37 Tak, tylko ze ta reguła odnosi się do naturalnych ciąż mnogich, po kuracjach hormonalnych i in vitro zdarza się to dużo częściej. Mimo wsystko jest to jednak niesłychanie rzadkie zjawisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: O kurcze, sześcioraczki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 22:54 Ile chłopców, ile dziewczynek? Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: O kurcze, sześcioraczki... 23.06.07, 23:13 a ja jakoś nie wierzę w te sześcioraczki ) Odpowiedz Link Zgłoś
marta86-16 Re: O kurcze, sześcioraczki... 24.06.07, 00:21 Tak to naprawdę będą sześcioraczki. U nas w rodzinie zawsze były wieloraczki- moja babcia Ania była jedną z pięcioraczków-miała 2-óch braci i 2 siostry.A jeszcze przed nimi była siostra i brat. Moja mama ma brata bliźniaka a mój tato jest jednym z czworaczków, ale mój brat to już przekroczył limit hihi. Teraz wymyślamy imiona dla dzieci. Wiemy na pewno,że będzie 1 chłopiec i 2 dziewczynki ale niestety reszty nie bo się jeszcze nie ujawnili Jeśli możecie to przedstawcie swoje ulubione imiona, brat powiedział,że sama mogę wybrać dla jednej dzidzi. Aha jak możecie to przedstawcie więcej niż sześć, bo Kamil-brat i jego żona-Iza chcą dać dzieciom po dwa imiona. Dzięki za pomoc.(imiona Kamil i Iza,Ania,Marta,Sylwia-odpadają) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
das.krokodil Re: O kurcze, sześcioraczki... 24.06.07, 00:26 1. przyjmę, że to prawda 2. nie znam gustu przyszłych rodziców, podam więc swoje z listy: Józefina Florentyna Anastazja Antonina Dionizja Ignacja Franciszka Fryderyka Julianna Konstancja Hersylia Helena Klara Ernestyna Felicja Dobrawa Jagna Eleonora Julian Ignacy Józef Konstanty Jan January Zachary Wincenty Leopold Leonard Leon Tadeusz Franciszek Fryderyk Augustyn Antoni Makary Tytus Tycjan Ernest Feliks Florian więcej już sobie nie przypomnę Odpowiedz Link Zgłoś
marta86-16 Re: O kurcze, sześcioraczki... 27.06.07, 23:35 Przepraszam, że nie odpisywałam na propozycje, ale trochę to trwało , bo z samopoczuciem Izki różnie bywa niestety;-( Oto jej kilka słów i komentarze: "Hej forumowiczki mam na imię Iza i spodziewam się 6 dzieciaczków, o Boże aż szóstka, ale na szczęście nie muszę martwić się o pomoc, bo cała rodzinka i moja i Kamila i Tuni(tak nazywam Martunię) mi pomaga(nawet zgryźliwa cioteczka Rysia) Dziękuję wam za pomoc szczególnie Nataloosi i das.krokodil bo tylko one na razie przedstawiły mi propozycje imionek, jeszcze raz wam dziękuję. Oto moje komenarze do waszych propozycji: Do imionek das.krokodil: Józefina,Florentyna,Dionizja,Fryderyka,Helena,Ernestyna i Eleonora na starcie odpadają- nie wiem dlaczego, po prostu za nimi nie przepadam Anastazja,Franciszka,Hersylia,Felicja i Jagna,- są super! Co do imion dla chłopców to tylko 4 mi się spodobały: Antoni, Jan, Konstanty i Zachary Co do reszty to muszę to jeszcze przemyśleć i dam następnym razem -jak tylko dobrze się poczuję- odpowiedź. Pozdrawiam cię das.krokodil i dziękuję jeszcze raz za okazaną mi pomoc." Zgodnie z wolą Izki komentarze będą osobno dla poszczególnych osób Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
xixx Re: O kurcze, sześcioraczki... 24.06.07, 00:29 Przepraszam ze się wtrące ale piszesz ze poród za 5 miesięcy czyli teraz jest max koncówka 4 miesiąca czyli ok max 18 tydzien - i juz widac płec 3 dzieci??? To baaardzo wcześnie zwłaszcza, że to ciąża mnoga i w takiej płeć o wiele trudniej "namierzyć" Odpowiedz Link Zgłoś
marta86-16 Re: O kurcze, sześcioraczki... 24.06.07, 00:41 Tak dokładnie to ten poród będzie za ok 4-3 msc, pomyliło mi się, bo moja przyjació.łka jest w ciąży i przez pomyłkę podałam jej termin, ale jak Iza poerwszy raz była w ciąży to już pod koniec 3 msc znaliśmy płeć z tym,że niestety chłopiec umarł w 31 tc... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: O kurcze, sześcioraczki... 24.06.07, 01:21 Nie chcesz powiedzieć, że w tej ciązy wieloraczej poród planowany jest w 40 tc? Odpowiedz Link Zgłoś
marta86-16 Re: O kurcze, sześcioraczki... 24.06.07, 10:15 Wiem,że planują cesarkę ale lekarze chcą by Iza jak najdłużej nosiła dzieci, od piątku ma leżenie do porodu bo pierwszy raz poroniła;-( Odpowiedz Link Zgłoś
prowielodzietna Re: O kurcze, sześcioraczki... 08.07.07, 01:55 ja tam ufam ludziom jak przeczytałam że szóstka to pomyślałam wow fajnie, a potem zaczełam czytać komentarze i no cóż chyba macie rację - szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
marta86-16 Re: O kurcze, sześcioraczki... 24.06.07, 10:17 poród ma być między wrześniem a październikiem- tak mi teraz Iza powiedziała. Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: O kurcze, sześcioraczki... 24.06.07, 10:52 W to, to już nie uwierzę Odpowiedz Link Zgłoś
lotka76 Re: O kurcze, sześcioraczki... 24.06.07, 14:00 marta86-16 napisała: > Tak to naprawdę będą sześcioraczki. U nas w rodzinie zawsze były wieloraczki- > moja babcia Ania była jedną z pięcioraczków-miała 2-óch braci i 2 siostry.A > jeszcze przed nimi była siostra i brat. Moja mama ma brata bliźniaka a mój tato > > jest jednym z czworaczków, ale mój brat to już przekroczył limit hihi. Teraz > wymyślamy imiona dla dzieci. Wiemy na pewno,że będzie 1 chłopiec i 2 > dziewczynki ale niestety reszty nie bo się jeszcze nie ujawnili > Jeśli możecie to przedstawcie swoje ulubione imiona, brat powiedział,że sama > mogę wybrać dla jednej dzidzi. Aha jak możecie to przedstawcie więcej niż > sześć, bo Kamil-brat i jego żona-Iza chcą dać dzieciom po dwa imiona. > Dzięki za pomoc.(imiona Kamil i Iza,Ania,Marta,Sylwia-odpadają) > Pozdrawiam Wybacz marto ale to jest prawie nie do uwierzenia. babcia jedna z 5 raczkow? Jak te dzieci w ogole przezyly? Rozumiem ze ciaze mnogie moga byc dziedziczne, np blizniaki, ale od czworaczkow to juz chyba tylko po kuracji hormonalnej... jakos nie bardzo moge w to uwierzyc, wybacz Odpowiedz Link Zgłoś
marta86-16 Re: O kurcze, sześcioraczki... 24.06.07, 16:44 Normalnie przeżyły a jak miały przeżyć- u mnie w domu zawsze było pełno ludzi.Moja babcia urodziła się po wojnie jej mama była kiedyś akuszerką i znała kilku dobrych lekarzy, którzy pomogli jej w porodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: O kurcze, sześcioraczki... 24.06.07, 18:01 Mam nadzieję, ze takie nagromadzenie ciąż wieloraczych zgłosiliście do ksiągi Guinessa? No i oczywiście przeżycie takich maleństw w czasach, kiedy nie było jeszcze inkubatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
biljana Re: O kurcze, sześcioraczki... 24.06.07, 17:26 wakacje sie zaczely, cos trzeba z czasem zrobic, wiec sa szescioraczki, czworaczki i co tam slina na jezyk przyniesie)) Odpowiedz Link Zgłoś
marta86-16 Re: O kurcze, sześcioraczki... 24.06.07, 18:28 Bez łaski, jeśli nie chce pomóc w wymyśleniu imion dla dzieci to napiszcie a nie piszecie,że kłamię- nie napisałam przecież,że każde dziecko z rodzeństwa babci przeżyło, tylko,że prababcia była akuszerką i dobrzy ludzie jej pomogli- niestety prababcia przy porodzie zmarła i dwoje nowonarodzonych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
moni_flis Re: O kurcze, sześcioraczki... 24.06.07, 19:33 To chyba beda pierwsze 6-raczki w Polsce! Słychac bylo tylko o piecioraczkach!Zreszta bardzo nielicznych! Odpowiedz Link Zgłoś
lotka76 Re: O kurcze, sześcioraczki... 25.06.07, 17:41 Marta86-16 napisala: Normalnie przeżyły a jak miały przeżyć- u mnie w domu zawsze było pełno ludzi.Moja babcia urodziła się po wojnie jej mama była kiedyś akuszerką i znała kilku dobrych lekarzy, którzy pomogli jej w porodzie I rowniez: marta86-16 napisała: > Bez łaski, jeśli nie chce pomóc w wymyśleniu imion dla dzieci to napiszcie a > nie piszecie,że kłamię- nie napisałam przecież,że każde dziecko z rodzeństwa > babci przeżyło, tylko,że prababcia była akuszerką i dobrzy ludzie jej pomogli- > niestety prababcia przy porodzie zmarła i dwoje nowonarodzonych dzieci. Dziewczyno po co ta kompromitacja? "Normalnie przezyly" czy "dwoje zmarlo"? Uwazam ze to bardzo nieladnie poslugiwac sie smiercia dzieci czy tez bliskiej osoby przy argumentacji. Dorosnij troche... Odpowiedz Link Zgłoś
shemsi1 ja mam trojaczki, nie masz pojecia dziewczyno 25.06.07, 21:49 jak trudne sa takie ciaze do donoszenia, w dzisiejszych czasach, a kiedys???? > moja babcia Ania była jedną z pięcioraczków-miała 2-óch braci i 2 siostry.A nie wierze w to. Nieładnie sie tak bawic. Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: O kurcze, sześcioraczki... 27.06.07, 01:05 lotka76 napisała: Dziewczyno po co ta kompromitacja? "Normalnie przezyly" czy "dwoje zmarlo"? > Uwazam ze to bardzo nieladnie poslugiwac sie smiercia dzieci czy tez bliskiej > osoby przy argumentacji. Dorosnij troche... Czytanie ze zrozumieniem sie klania)) PRAbabcia byla akuszerka, zmarla tak, jak dwoje nowonarodzonych dzieci-piecioraczkow, lekarze pomogli jej corce, czyli babci Marty. Na logike wychodzi, ze babcia miala czworaczki, z ktorych jeden byl tata Marty. Brzmi nieprawdopodobnie, ale czy zarzucajac Marcie klmstwo wiecie na pewno, ze nie mowi prawdy? Na razie nie napisala nic sprzecznego, zamiast sie oburzac, lepiej poczytac uwazniej i wymyslic jakies fajne imiona, ktore nadadza sie dla dzieci mieszkajacych w Niemczech. Moj mlody jest Kasper i inaczej bym go nie nazwala (ma 3 imiona:Kasper Marek Sebastian), podoba mi sie Sebastian Robert, David, Damian, Ernest, Kamil, Patryk, z popularnych w Holandii mam jakias slabosc do imienia Bram. Dla dziewczynki Ella, Maja, Daria, Monika, Babette, Lisa, Nel, Klara... Na razie nic mi wiecej do glowy nie przychodzi, poza tym, ze imiona dla takiej liczby dzieci wybieralabym raczej krotkie, nie wiecej niz 2-sylabowe, chyba, ze nazwisko beda miec bardzo krotkie. Odpowiedz Link Zgłoś
lotka76 Re: O kurcze, sześcioraczki... 27.06.07, 09:40 tijgertje napisała: > Czytanie ze zrozumieniem sie klania)) PRAbabcia byla akuszerka, zmarla tak, > jak dwoje nowonarodzonych dzieci-piecioraczkow, lekarze pomogli jej corce, > czyli babci Marty. Na logike wychodzi, ze babcia miala czworaczki, z ktorych > jeden byl tata Marty. Brzmi nieprawdopodobnie, ale czy zarzucajac Marcie > klmstwo wiecie na pewno, ze nie mowi prawdy? Na razie nie napisala nic > sprzecznego, zamiast sie oburzac, lepiej poczytac uwazniej i wymyslic jakies > fajne imiona, ktore nadadza sie dla dzieci mieszkajacych w Niemczech. Ja po prostu w to nie wierze, i mysle ze Marte poniosla fanatzja po poscie o szescioraczkach w USA. Poza tym pisz ze brat i jego zona BEDA MIESZKAC w Niemczech. Wiec jeszcze nie mieszkaja. Skoro przyszla mama lezy od piatku, watpie ze przewioza ja do Niemiec do porodu. A z tego wynika ze urodza sie w Polsce... lub nie urodza bo nie istnieja... Telewizja prawde powie Poza tym znam sie troche na ginekologii i poloznictwie: staram sie dziecko juz dobrych pare lat ( z in vitro wlacznie) i wiem ze ciaze mnoga mozna wybadac juz na poczatku ciazy ( natomiast z tego co pisze Marta wynika, ze szwagierka dowiedzial sie o tym niedawno. Gdyby wiedziala wczesniej, prosilaby o wymyslanie imion wczesniej). Z taka wielomnoga ciaza lezy sie od poczatku! Po za tym nawet w wypadku trojaczkow trudno jest dostrzec plec dzieci w 18 tygodniu, a co dopiero szecioraczkow! Poza tym Marta pisze " normalnie przezyly, jak mialy nie przezyc" po czym dodaje "dwoje zmarlo"... jezeli jest to prawda, to proponuje wpis do ksiegi rekordow. A powymyslac fajne imiona mozna, oczywiscie, nie mam nic przeciwko! Tylko wydaje mi sie ze szczerzej byloby napisac pod postem " chcialabym miec szescioraczki, jakie imiona?" pozdrawiam Lotka > Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: O kurcze, sześcioraczki... 25.06.07, 21:54 marta86-16 napisała: > Bez łaski, jeśli nie chce pomóc w wymyśleniu imion dla dzieci to napiszcie a > nie piszecie,że kłamię- nie napisałam przecież,że każde dziecko z rodzeństwa > babci przeżyło, tylko,że prababcia była akuszerką i dobrzy ludzie jej pomogli- > niestety prababcia przy porodzie zmarła i dwoje nowonarodzonych dzieci. Tia, a bratowa odziedziczyła skłonność do ciąż wieloraczych po swojej teściowej i jej matce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tia Re: O kurcze, sześcioraczki... IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 24.06.07, 21:59 znowu anetusiak?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: widocznie tia. :/ nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 23:51 nie to brat odziedziczył, jak wy mało wiecie... Odpowiedz Link Zgłoś
ewa-krystyna Re: O kurcze, sześcioraczki... 27.06.07, 13:20 tez historia wydaje mi sie naciagana.... szescioraczki sa bardzo maloprawdopodobne szczegolnie droga naturalna,poza tym jesli bylaby to prawda to raczej bylby post o pomocy w znalezieniu dobrych lekarzy, pocieszaniu i podtrzymywaniu nadzieji,ze wszystko bedzie dobrze;itp ... itd... poza tym od kiedy rodzice prosza piata wode po ksielu w pomocy w wyborze imion.... zwykle maja w zanadrzu juz jakies i jesli pytaja to ktore sposrod nich wybrac, a w przypadku wieloraczkow to chyba wybor imion jest najdalszym problemem... albo sie myle? Odpowiedz Link Zgłoś
marta86-16 Re: O kurcze, sześcioraczki... 27.06.07, 22:31 Dzięki tijgertje za wsparcie. A ja będę ciocią tych maleństw i chyba nie jestem piątą wodą po kisielu? Chyba, że wy uznajecie tylko swoich rodziców a rodzeństwo juz nie. Tak, Iza będzie niestety musiała rodzić tu w Polsce, na szczęście w prywatnej bardzo dobrej klinice ginekologiczno-położniczej. Ja sama nie wiem czy będziemy w telewizji, nie zastanawiamy sie nad tym lecz teraz najbardziej Izą, która od wczoraj coraz gorzej się czuje i leży w izolatce. Przepraszam,że nie odpisuje za dużo na pytania ale cały czas martwię się o nią i o dzieci. Dzięki za propozycje imion, jak juz wspomniałam mamy już imiona dla dziewczynki: Weronika Emilia. Znamy płeć już 4 dziecka będzie to chłopiec! Dlatego też mogę wybrać imiona albo jednemu chłopcu albo jednej dziewczynce. Aha Iza i Kamil nie chcieli dotąd wymyślać imion i poczekać do ich narodzin, ale teraz zaczęli się zastanawiać -wolą dmuchać na zimne;-( i nie mają bladego pojęcia, dlatego poprosili was przeze mnie o propozycje. Imionka mogą być proste i oryginalne, bo Kamil chce otworzyć w Polsce firmę i jednak pozostaną w Polsce- w Niemczech będą mieszkać tylko ok 2-3 lata, by uporządkować wszystkie sprawy dotyczące likwidacji tamtejszej firmy, ale brat chce to zrobić bez pośpiechu by jego współpracownicy mieli czas na znalezienie innej pracy. Kurczę rozgadałam się, jeszcze raz dzięki za pomoc w szukaniu imion. P.S. Nazwisko jest krótkie dwusylabowe. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
das.krokodil Re: O kurcze, sześcioraczki... 27.06.07, 22:50 No więc podałam Ci torchę imion powyżej, niestety ich nie skomentowałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: O kurcze, sześcioraczki... 28.06.07, 00:12 a w jakim mieście jest Twoja bratowa teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
marta86-16 Re: O kurcze, sześcioraczki... 28.06.07, 00:28 Iza i Kamil nie chcą rozgłosu teraz tylko spokoju, więc przepraszam ale nie mogę Ci na to odpowiedzieć Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agmani Wpadka Martusiu 28.06.07, 00:28 nie ma w PL prywatnej kliniki, w ktorej moznaby urodzic szescioraczki. Z tego rpostego powodu, ze nie ma prywatnego szpitala, ktory ma neonatologie z OIOMem. A ciaza z szescioraczkami to a) walka o kazdy kolejny dzien, b) cesarka wysokiego ryzyka (do przeprowadzenia w stosunkowo niewielu szpitalach), c) walka na neonatologii. Prywatne szpitale, mylnie zwane klinikami, przyjmuja jedynie porody z donoszonych ciaz. Przy szescioraczkach to niemozliwe, nie ma sprzetu i nie nikt nie pojdzie siedziec. Poza tym zapewniam Cie, ze gdybys znala pewne realia polskie i niemieckie, to wiedzialabys, dlaczego bratowa rodzilaby te dzieci w Niemczech, a nie jechala tam z maluchami. Odpowiedz Link Zgłoś
marta86-16 Re: Wpadka Martusiu 28.06.07, 00:45 Jak niby kobieta z zagrożoną ciąża ma jechac do Niemiec? Pomyśl trochę. A klinika istnieje, bo jeżdżę raz na 2 dni do Izki by ją odwiedzić, tam przynajmniej teraz leży, ja juz sama nie wiem czy tam rodzi czy nie, a dajcie mi juz święty spokój, żal mi tylko Kamila i Izy bo ich okłamuję i mówię,że wszyscy miło to przyjęliście, a tak naprawdę to nie wierzycie. Mam już wszystkiego dość, najpierw sami przyszli rodzice wsystkich okłamali i utrzymywali,że to ciąża trojacza a potem jak grom z nieba sześcioraczki, teraz wy, ja tylko chciałam znać wasze opinie na temat imion i to dla Izy i Kamila, przecież nie dla siebie i co z tego mam, tylko ciągłe użranie się z wami i odpowiadanie na głupie pytania, kto wierzy ok, niech przedstawia propozycje, kto nie to nie, nie musi się tu wypowiadać. Mimo wszystko: Pozdrawiam;-?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Wpadka Martusiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 08:31 Wydaje mi sie,ze to wszystko bujda. Marto podajesz za duzo opisów, szczegółów. Zdradzasz sekrety z prywatengo zycia. Nikt tak nie robi pisząc tutaj. Ale Twoja sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
agmani Re: Wpadka Martusiu 28.06.07, 23:17 marta86-16 napisała: > Jak niby kobieta z zagrożoną ciąża ma jechac do Niemiec? Do "kliniki" jakos pojechala . Pomyśl trochę. A > klinika istnieje, bo jeżdżę raz na 2 dni do Izki by ją odwiedzić, Marta, moze przyda Ci sie ta informacja na przyszlosc, jezeli bedziesz sama w ciazy: nie ma w PL prywatnej kliniki z patologia ciazy. Ba! W ciazy szescioraczej Twoja bratowa/ szwagierka/ jakakolwiek kobieta moglaby przebywac na kilku (gora kilkunastu) oddzialach klinicznych na terenie kraju. Zapytaj lekarza prowadzacego "Ize" o stopien referencyjnosci kliniki )). O zupelnie inne rzeczy byscie sie troszczyli/dopytywali/modlili niz imiona i wystep w telewizji. Raczej najpierw o zycie dla dzieci i ich mamy. tam > przynajmniej teraz leży, ja juz sama nie wiem czy tam rodzi czy nie, a dajcie > mi juz święty spokój, żal mi tylko Kamila i Izy bo ich okłamuję i mówię,że > wszyscy miło to przyjęliście, a tak naprawdę to nie wierzycie. Mam już > wszystkiego dość, najpierw sami przyszli rodzice wsystkich okłamali i > utrzymywali,że to ciąża trojacza a potem jak grom z nieba sześcioraczki, teraz > wy, ja tylko chciałam znać wasze opinie na temat imion i to dla Izy i Kamila, > przecież nie dla siebie i co z tego mam, tylko ciągłe użranie się z wami i > odpowiadanie na głupie pytania, kto wierzy ok, niech przedstawia propozycje, > kto nie to nie, nie musi się tu wypowiadać. > Mimo wszystko: > Pozdrawiam;-?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee W drugim wątku Marta napisala..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 08:34 ......... o swojej bratowej Izie, ze to szwagierka... Mi to wszystko smierdzi jednym wielkim klamstwem . Ale po co ? Zeby zaistniec tutaj ?? Odpowiedz Link Zgłoś
lotka76 Re: W drugim wątku Marta napisala..... 28.06.07, 09:58 No wlasnie, z ta szwagierka od poczatku mi sie nie podobalo... ale nic nie mowilam bo byc moze w pewnych czesciach Polski tak sie bratowa nazywa... ( tak myslalam) Nie podoba mi sie sam fakt ze zeby wlasnie "zaistniec" Marta posluguje sie argumentami typu "ciaza zagrozona", smierc prababci i dwojki dzieci przy porodzie a nawet poronieniem ( Marta pisze ze "szwagierka" poronila w 31 tc). Marto, w 31 tg to nie jest poronienie! Jest to porod przedwczesny! Jezeli sie to naprawde zdarzylo to bardzo, bardzo wspolczuje Izie i jestem z nia z calego serca. Ale jezeli to sobie wymyslilas... to, ach, szkoda slow... Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: W drugim wątku Marta napisala..... 28.06.07, 09:58 Pewnie, że bujda. A ponadto ośmiesza się tym, że brnie w zaparte jak czołg. Odpowiedz Link Zgłoś
badziul Re: O kurcze, sześcioraczki... 28.06.07, 11:28 ale fantastyczny, futurystyczny watek z racji posiadania bliźniąt wiem co-nieco o ciążach mnogich (również z medycznego punktu widzenia) i twierdzenia autorki wątku po prostu mnie bawią na forum bliźniaczym już istniała jedna taka co twierdziła, że jest w ciąży czworaczej. Skończyło się tym, że okazało się czarno na białym iż to oszustka - a tłumaczyła sie tym, że jest chora psychicznie także widzicie, że taki przypadki istnieją pozdrawiam czwartkowo badziul Odpowiedz Link Zgłoś
baskokvet Re: A tak bardziej SERIO 29.06.07, 09:42 to może będziecie mogły i chciały pomóc www.piecioraczki.pl/ Bo widać nie wszystkie wieloraczki maja tyleszczęścia - a rodzice mają poważniejsze problemy niż wymyślanie zestawów imion - niestety Odpowiedz Link Zgłoś
biljana Re: A tak bardziej SERIO 29.06.07, 10:31 baskokvet napisała: > to może będziecie mogły i chciały pomóc > > www.piecioraczki.pl/ i to jest najlepszy komentarz do tej konfabulowanej historii Odpowiedz Link Zgłoś
enigmatic2 Moje ulubione imiona 29.06.07, 10:34 Moje ulubione imiona to oczywiście imiona moich córek: Oliwia Patrycja i Oktawia Patrycja... i wyszło, że same rzymskie Odpowiedz Link Zgłoś
lotka76 Re: A tak bardziej SERIO 29.06.07, 15:06 biljana napisała: > baskokvet napisała: > > > to może będziecie mogły i chciały pomóc > > > > www.piecioraczki.pl/ > > i to jest najlepszy komentarz do tej konfabulowanej historii Zgadzam sie calkowicie. Nie znalazlam zadnej wzmianki o istnieniu szescioraczkow w Polsce wiec "bylyby" to pierwsze. Zajrze na strone. Pozdrawiam serdecznie Lotka > Odpowiedz Link Zgłoś
lilianka84 Re: O kurcze, sześcioraczki... 29.06.07, 21:57 Historia interesująca, aczkolwiek zapewne nieprawdziwa... Cytat z innego wątku: >Re: Złośliwi tatusiowie w USC Gość: marta86-16 17.12.06, 18:28 + odpowiedz >No u mnie w rodzinie nie było tak śniesznie, ale. Moja mama miała mieć na imie >Alicja, tyle, że dziadek nie chciał się zgodzić. Babcia długo rozmyślała i >wpadła na taki pomysł. U mnie w rodzinie jest taka tradycja, że pierwszy wnuk >dostaje imie po swoim dziadku, a babcia powiedziała,że skoro tak to mama tak >dostanie na imie tyle,że po swej babci, a dziadek chciał dać po swej mamie- >Marianna, a babci to imie się nie spodobało i dała po swej mamie Jadwiga Maria >Ja za to i moja siostra miałyśmy być chłopcami(tak marzyli rodzice) niestety >przyszłyśmy na świat jako dziewczynki i zamiast Jakuba i Bartłomieja są Ania i >Marta Jaki z tego wniosek?? Autorka nie ma brata Więc Kamil jest raczej postacią fikcyjną Odpowiedz Link Zgłoś
marta86-16 Re: O kurcze, sześcioraczki... 30.06.07, 13:04 Jakbyś dobrze przeczytała każdy wątek wiedziałabyś, że Kamil to mój brat przyrodni, mam jesazcze jedna siostrę przyrodnią- Sylwię Odpowiedz Link Zgłoś
lilianka84 Re: O kurcze, sześcioraczki... 29.06.07, 21:59 Aha, jeszcze link: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=20843532&a=31773329&s=1 Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: O kurcze, sześcioraczki... 30.06.07, 10:55 Nie wierzę w te sześcioraczki. Oczywiście nie będzie ich w tv. Odpowiedz Link Zgłoś
marta86-16 Re: O kurcze, sześcioraczki... 01.07.07, 00:18 Mamy już imiona dla trójki dzieci: Weronika Emilia Mikołaj Adam Kasandra Natalia/Oliwia Jutro jadę do Izy i zapytam jak tam czy dzieciaczki sie w końcu ujawnily Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the_other_Marta O rany, siedmioraczki! IP: *.fbx.proxad.net 02.07.07, 23:11 Wlasnie dowiedzialm sie ze moj brat Izaak bedzie mial siedmioraczki! Rany, bede po siedmiokroc ciocia! Szwagierka Kamila poprosila cala rodzine zeby powymyslac imiona. Szwagierka ma planowana cesarke w 48 tygodniu ciazy. Nie bedziemy w telewizji bo brat i szwagierka bede mieszkac w Chinach. Poniewez szwagierka lezy od niedzieli nie bedzie mozna jej przewiezc do Pekinu. Na szczescie lezy w bardzo dobrej klinice prywatnej, psychiatryczno- gastrologicznej. Odwiedzam ja co dwa dni ze spisem imion. Kamila lezy w izolatce bo taka ciaza jest zarazliwa. U nas zawsze bylo pelno ludzi. Brat jest jednym z dziesiecioraczkow, mama miala blizniaka trzyjajowego a znajomy cioci od strony stryjecznego szwagra mial trojaczki: jeden byl caly, drugiego polowa a trzeciego wcale nie bylo. Ten trzeci to wlasnie ojciec mojej szwagierki Kamili ktora sklonnosc do siedmioraczkow odziedziczyla po mojej mamie. Nie znamy plci dzieci bo sie jeszcze nie ujawnily chociaz wiemy ze napewno bedzie jeden chlopiec, jedna dziewczynka i jeden obojniak. Szwagierka powiedziala ze moge wybarc imie dla jednego chlopca, jednej dziewczynki i jednego obojniaka. Imiona maja byc podwojne i pasowac do krotkiego, osmiosylabowego nazwiska. Pisac do szwagierki. W razie potrzeby szwagierka lezaca w izolatce imiona skrytykuje lub zazkceptuje. Porod planowany jest miedzy wrzesniem a listopadem a Kopernik byla kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
das.krokodil Re: O rany, siedmioraczki! 02.07.07, 23:15 the_other_Marta, Ty to masz wyobraznie Ależ się uśmiałam Faktycznie w bardzo trafny sposób zebrałaś całą historię do kupy ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: O rany, siedmioraczki! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.07, 08:15 Ha Ha Ha dobre!!!!!!!!!! sluchajcie,dodatkowo jeszcze Pani Marta pisała o dziedzicznosci do wielodzietnosci... he he ... teraz sie okazuje,ze brat Kamil jest przyrodnim bratem,a wiec jaka tu dziedzicznosc... Boze co za baba. Kopernik była kobietą, o tak!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: O rany, siedmioraczki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 12:34 Hahahaa Odpowiedz Link Zgłoś
sevilay Re: O rany, siedmioraczki! 03.07.07, 13:35 Ja też w to jakoś nie wierzę.Sześcioraczki w prywatnej klinice? To się nawet w USA nie zdarza a co dopiero w Polsce. Poza tym,gdyby dla jakiejś kobiety,ktora ma urodzić sześcioraczki największym problemem były imiona dzieci to uznałabym ją co najmniej za niepowazną, zeby nie powiedzieć dosadniej. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia2705 Re: O rany, siedmioraczki! 05.07.07, 07:58 Az sie poplakalam ze smiechu ))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Ja naprawde istnieje.... IP: *.fbx.proxad.net 03.07.07, 19:48 .... ale nie mam ani zony ani firmy w Niemczech z tej prostej prztczyny ze mam 10 lat i wlasnie zdalem do czwartej klasy. Polecem lekture: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=62769921&a=62790847 dziekuje za wysluchanie Kamil PS/ a Iza to moja swinka morska. Naprawde bedzie miala szescioraczki! Odpowiedz Link Zgłoś
biljana Re: Ja naprawde istnieje.... 03.07.07, 20:35 )))))))))))) niech teraz jeszcze Iza sie wpisze) Iza! Iza! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Ja naprawde istnieje.... 03.07.07, 23:48 Kochana, jesteś genialnym detektywem. Brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Ja naprawde istnieje.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 08:31 O ja pierdykam he he he ~!~ ))) Odpowiedz Link Zgłoś
agmani O tak, Iza! 03.07.07, 23:48 Niech sie wpisze Iza, ale z rownym poczuciem humoru, blagam! Przy siedmioraczkach prawie poryczalam sie starajac sie nie rozesmiac (dziecie, pojedyncze, wiec nudne niezaleznie od imienia, spi, wiec nie chce budzic, bo starzy sie nie wyspia ;D). Odpowiedz Link Zgłoś
ptosia Ach te sześcioraczki :P 04.07.07, 12:28 Z reguły nie oceniam ludzi "z góry" ale wydaje mi się, że ta historia jest nieprawdziwa. Wszystko jest tak pokręcone, że nie wiadomo co jest prawdą a co nie. Jeśli jest to ciąża mnoga to rodzice martwią się tylko i wyłącznie o imiona dla pociech? Jeśli jest to prawda to przepraszam za nieufność, ale jeśli wymyśliłaś to sobie, to nie powinnaś się przy tym posługiwać śmiercią dziecka bądź kogoś z rodziny. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lotka76 :) 04.07.07, 14:33 Dobra, przyznam sie: The other Marta oraz kamil sa pomyslami mojego malzonka ktory sledzi sprawe od poczatku... Na poczatku bardzo sie denerwowal ze dziewczyna posluguje sie smiercia bliskich osob przy argumentacji... Potem troche ochlonal... I w pewien wieczor, przy winku, zaczal opowiadac o "siedmioraczkach", nie moglam powstrzymac sie od smiechu. Wersja francuska byla genialna, ja tylko przetlumaczylam tak jak moglam.... osobiscie dalam Kopernika zamiast popularnego we francji " et la marmotte met le chocolat dans le papier alu" Za to post Kamila jest napisany samodzielnie przez niego pozdrawiam dziewczyny i czekam na Wasze pomysly na Ize Lotka Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: :) 04.07.07, 21:37 lotka76 napisała: > przetlumaczylam tak jak moglam.... osobiscie dalam Kopernika zamiast > popularnego we francji " et la marmotte met le chocolat dans le papier alu" My też mawiamy "a świstak siedzi i zawija w te sreberka". Była taka reklama... Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 dajcie już spokój 04.07.07, 14:36 Słuchajcie, odpuśćmy sobie już pannę martę 86. Kochane adminki a może by tak skasować ten śmieszny wątek? Odpowiedz Link Zgłoś
lotka76 Re: dajcie już spokój 04.07.07, 14:39 Popieram... Mysla ze Marta zrozumiala. Odpowiedz Link Zgłoś
agata85-4 [...] 04.07.07, 19:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: ??? 04.07.07, 20:40 ariana1 napisała: > Czyżby kolejne wcielenie marty 86 -jakiejśtam? Według IP nie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Marto, jestem z toba!!!!! 04.07.07, 21:34 Hehe, dajmy już spokój, agatko ;-D Zostańmy przy siedmioraczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
agata85-4 Re: Marto, jestem z toba!!!!! 04.07.07, 22:03 gaudencja napisała: > Hehe, dajmy już spokój, agatko ;-D Zostańmy przy siedmioraczkach. PFFFFF w te siedmioraczki to ja nie wierze > Odpowiedz Link Zgłoś
agata85-4 dlaczego? 04.07.07, 20:36 Czemu mi post skasowalyscie? Acha, za ostra bylam? No dobra pisze zeby powiedziec ze jestem z Marta na 100 procent! Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: dlaczego? 04.07.07, 20:39 Nie Z martą, tylko JESTEŚ martą chyba na 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
agata85-4 Re: dlaczego? 04.07.07, 21:24 ariana1 napisała: > Nie Z martą, tylko JESTEŚ martą chyba na 100%. Nie jestem zadna Marta ale boli mnie ze tak na nia napadacie i kpicie sobie z niej a wystarczy sprawdzic na internecie ze faktycznie w poznaniu maja sie urodzic szescioraczki i to sie zgadza z data ktore Marta podala. Wiec zmaiast kpic sprawdzie wiadomosci. Odpowiedz Link Zgłoś
marta86-16 Re: dlaczego? 04.07.07, 22:41 Dzięki agatko za poparcie, ale opuszczam to forum, bo jeszcze nigdy nie spotkałam się z aż taką odrażającą kpiną na czyjś los. Czy wy naprawdę myślałyście, że podam prawdziwe imiona "Kamila" i "Izy", przecież oni chcą zachować przynajmniej na razie anonimowośći nie potrzeba im dodatkowych przykrości, a jeśli ktoś dokładnie czytał moje wypowiedzi wiedziałby, że dlatego,że "Iza" i "Kamil" poprosili o pomoc w sprawie imion bo mają inne sprawy na głowie, aby w razie odpukać najgorszego dzieci nie były byle jak ochrzczone przez położne imionami jak np: Bronisław czy Ludwika... Jeszcze raz w imieniu swoim a przede wszystkim brata i szwagierki(ja ją tak nazywam bo bratowa jej się nie podoba- chyba to nie aż tak ważne...)dziękuję za wszystkie zgłoszone propozycje, jednakże rodzice dzieci sami wybiorą imiona kiedy tylko będą w stanie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
das.krokodil Re: dlaczego? 04.07.07, 23:57 hahahaha, ale akcja się rozwinęła podczas mojej nieobecności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee podaj link w takim razie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.07, 14:12 No to moze droga Agato podasz link do tej wiadomosci, bo jakos znalezc jej nie mozna w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
ajlii Re: O kurcze, sześcioraczki... 05.07.07, 00:47 W sumie chciałam tylko napisać że na świecie są tylko jedne siedmioraczki z których wszystkie przeżyły (wg danych oficjalnych). Najwięcej dzieci - aż dziewięcioro - przyszło na świat w latach 70, aczkolwiek żadno z nich nie przeżyło. Był też odnotowany poród ośmioraczków, ale nie wiem czy któreś z dzieci przeżyło. Pierwszy poród pięcioraczków (same dziewczynki) z których wszystkie przeżyły odnotowany bodajże w latach 20, w Kanadzie... Odpowiedz Link Zgłoś
ewa-krystyna Re: O kurcze, sześcioraczki... 05.07.07, 03:38 to byly siostry Dionne urodzone 28 maja 1934 w Callander,Ontario Kanada. Annette,Cecile,Emilie,Marie i Yvonne. Byly pierwszymi znanymi piecioraczkamii to jednojajowymi,ktore przezyly dziecinstwo. Wiecej informacji w linku,niestety po angielsku... www.answers.com/topic/dionne-quintuplets rowniez ostatnio pokazywano w amerykanskiej tv reality show rodziny majacej blizniaczki i szescioraczki,podaje rowniez link do ich website'u jesli ktos ma ochote poczytac - znowu po angielsku... www.sixgosselins.com/Home_Page.php jest wiele wiecej takich przypadkow,o ktorych mozna poczytac... Odpowiedz Link Zgłoś
ewa-krystyna Re: O kurcze, sześcioraczki... 05.07.07, 03:56 jeszcze jeden link ale po polsku tym razem pl.wikipedia.org/wiki/Wikipedysta:Rozek19/wieloraczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katik Re: O kurcze, sześcioraczki... IP: 195.94.210.* 11.07.07, 08:35 A ja się zastanawiam po co karmicie trolla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: O kurcze, sześcioraczki... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 11:31 Ja mam kilka propozycji ... zacznę od dziewuszek: -Magda (Magdalena) -Iga -Zuzia (Zuzanna) -Karolina -Kasia (Katarzyna) -Lily -Sara -Natalia -Maja -Paulina -Marysia (Maria) -Ola (Aleksandra) -Ania (Anna) Chłopcy: -Karol -Olek (Aleksander) -Janek (Jan) -Daniel -Damian -Robert -Maciek (Maciej) -Kuba (Jakub) -Filip -Szymon -Bartek (Bartłomiej) -Kajetan (Kajtek) Więcej imion nie pamiętam jak sobie przypomnę to napiszę Udanego rozwiązania! Odpowiedz Link Zgłoś