sucielo 04.07.07, 01:14 Moja znajoma nazwała swojego synka Elton Jan. Dodam, że ma 2 starsze córki: 6 - letnią Nicolę i 4 - letnią Sandrę. Nie podoba mi się żadne z tych imion. Gdyby Elton był dziewczynką, nosiłby imię Jessica (Dżesika?) Imiona zdecydowanie nie w moim guście. A wy co o tym myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dee Re: Elton. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 09:43 Podzielam Twoje zdanie na temat imion dzieci Twojej znajomej. Elton dodatkowo kojarzy sie skutecznie z Eltonem Jonem. Absolutnie jestem na nie. Odpowiedz Link Zgłoś
ibby2 Re: Elton. 04.07.07, 10:10 Mnie się również nie podobają, są kompletnie z innej bajki i nie w moim guście Odpowiedz Link Zgłoś
manarai Re: Elton. 04.07.07, 10:11 Elton Jan w kontekście Eltona Johna jest nie dość, że jednoznaczny, to jeszcze mało smaczny. Jeśli natomiast chodzi o imiona dziewczynek - mam wrażenie, że znajoma jest zafascynowana wczesnymi latami osiemdziesiątymi w USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nataloosia :) Re: Elton. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 21:02 Fe z dwojga złego lepszy jednak Elton... A Sandra najładniejsza z tych imion, nawet mi się podoba, ale te imiona są dla mnie takie "sztuczne, odpustowe,plastykowe?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Elton. IP: *.chello.pl 04.07.07, 21:11 Co to znaczy, że jednoznaczne i mało smaczne? Odpowiedz Link Zgłoś
manarai Re: Elton. 04.07.07, 21:31 Gość portalu: Aga napisał(a): > Co to znaczy, że jednoznaczne i mało smaczne? Już odpowiadam. Jednoznaczne - skojarzenie z postacią Eltona Johna jest bardzo silne i moim zdaniem w najbliższej przyszłości nie zostanie zastąpione niczym silniejszym. Mało smaczne - moim zdaniem tak silne nawiązywanie do postaci i zjawisk z kultury popularnej świadczy o złym smaku. Elton za dwadzieścia lat będzie postrzegany podobnie kiczowato, jak dziś Izaura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Elton. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 23:34 Eltona przełknę. Choć w połączeniu z Janem jest okropny. Reszta imion już kompletnie nie w moim guście. Odpowiedz Link Zgłoś