Gość: Anya IP: *.fbx.proxad.net 09.07.07, 17:15 Wiem ze nie lubicie orginalnych imion. Chcialam podzielic sie z wami imionami moich corek. Sa niespotykane i wszyscy nam gratuluja mowiac ze sa piekne. Starsza ma na imie Savannah ( nieurodzila sie w polsce tylko w austri) i ma lat 6. Mlodsza to Vanessa ktore teraz zaczyna byc popularna i bardzo mnie to boli. W przeczkolu wszystkie panie byly zachwycone imionami moich dzieci natomiast zakazalam im zdrabniac gdyz wydaje mi sie ze te imiona pieknie brzmia w wersji pelnej, traca urok po zdrobnieniu na Sawa Sawcia, Wania. teraz mieszkam z mezem we Francji i tu takze zachwycaja sie imionami moich corek. One czuja sie dumne i bardzo lubia swoje imiona. Dlatego namawiam serdecznie do nadawania orginalnych imion, to podkreski jeszcze urok waszych dzieci. Mnie samej na imie Anna ale nie lubie ani zdrobnienia Ania ani Anka. Podpisuje sie Anya bo wydaje mi sie ze imie to zyskalo na uroku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Niespotykane imiona moich corek 09.07.07, 17:39 Osobiście nie lubię i nie zamierzam nadawać orginalnych imion, ale bardzo popieram imiona oryginalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anya Re: Niespotykane imiona moich corek IP: *.fbx.proxad.net 09.07.07, 17:45 Jak popierasz orginalne imiona to czemu ich nie lubisz, jak piszesz? Zupelnie bez sensu twoj post. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Niespotykane imiona moich corek 09.07.07, 17:52 Warto uwaznie czytać coś, na co się odpowiada. Lotko, myślę, ze to autentyk, ale rozumiem Twoje obawy w zupełności; w kazdym razie oficjalnie potwierdzam, ze piszesz z innego IP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pluk Re: Niespotykane imiona moich corek IP: *.bulldogdsl.com 09.07.07, 18:03 ojjj okropnie aroganckoto napislas feee Odpowiedz Link Zgłoś
lotka76 do adminek 09.07.07, 17:49 Dziewczyny, wydaje mi sie ze to trol.... "orginalny" Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: do adminek 09.07.07, 17:54 gaudencja tak by nie napisała .Tego jestem pewna. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: do adminek 09.07.07, 17:58 Tzn. lotka? To jasne, ale wolę lotkę uspokoić, żebynawet się nie denerwowała, że ktoś może tak pomyśleć. Nieprawdaż, lotko? Odpowiedz Link Zgłoś
lotka76 Re: do adminek 09.07.07, 18:01 Czysta prawda Gaudencjo! Ostanio mialam wlasnego trola na wlasnym komputerze.... Odpowiedz Link Zgłoś
lotka76 :-) 09.07.07, 17:59 Gaudencjo, kamien z serca! Ja juz calkiem w paranoje wpadam... hormony "przedadopcyjne", jak mysle! Moze zerkniesz na moj watek: imiona wybrane. Wole nie komentowac pozdrawiam serdecznie Lotka Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: :-) 09.07.07, 18:02 Właśnie omal nie napisałam w poprzednim poście, że jesteś w ciąży i masz się nie denerwować ) pozdrawiam serdecznie, g. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Niespotykane imiona moich corek 09.07.07, 18:09 Faktycznie Vanessa to potwornie orginalne imię, zwłaszcza w Austri. Nota bene gdzie ten kraj leży? Ja wolę imiona oryginalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anya Re: Niespotykane imiona moich corek IP: *.fbx.proxad.net 09.07.07, 18:22 Czy ty naprawde nic nie rozumiesz? Austria, napisalam a nie autralia! Nie znasz takiego kraju? A wogule to sie czepiacie bo napisalam orginalne zamiast Oryginalne, nawet nie wiedzialam ze sie tak pisze, i nie piszcie ze jestem trolem bo nim nie jestem. Zamiast komentowac odpisujecie sobie wzajemnie to naprawde jest denerwujace. Czy wy wszystkie jestescie polonistakami???????? Dobrze, dla innych forumowiczek: jak sie Wam podobaja imiona moich dzieci? pzdr. Anya Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Truskawa Re: Niespotykane imiona moich corek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 18:30 Wpiszę sie w konwencje koleżanek z forum Mi sie imiona Twoich córek wogule, a nawet w ogóle nie podobają. ) Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Niespotykane imiona moich corek 09.07.07, 18:33 Gość portalu: Anya napisał(a): > Dobrze, dla innych forumowiczek: jak sie Wam podobaja imiona moich dzieci? > pzdr. > Anya Nie podobają mi się, a Vanessa jest tak koszmarnie popularna, ze az nudna. Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: Niespotykane imiona moich corek 09.07.07, 18:22 Czuje, że zwariowałam...O co tu chodzi?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anya Re: Niespotykane imiona moich corek IP: *.fbx.proxad.net 09.07.07, 18:28 To dziewczyny o ksywkach lotka i gaudycja zwariowaly nie Ty. Ja sie tylko chcialam pochwalic imionami moich dzieci: podkreslam ze sa oryginalne i ze bardzo im z nimi do twarzy. I ze naprawde wszedzie ludzie mi mowia co za piekne imiona. Pisze zeby przekonac inne forumowiczki ze imiona oryginalne sa darem dla dziecka. Dzieki nim dziecko jest wyrozniane. pozdrawiam Anya Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anya Re: Niespotykane imiona moich corek IP: *.fbx.proxad.net 09.07.07, 18:29 Gaudencja miala byc, zle przeczytalam sorki Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Niespotykane imiona moich corek 09.07.07, 18:40 Nie podobają mi się imiona Twoich córek. Odpowiedz Link Zgłoś
lotka76 Re: Niespotykane imiona moich corek 09.07.07, 18:43 Nparwade panie byly zachwycone w PRZECZKOLU?????? Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Niespotykane imiona moich corek 09.07.07, 18:46 O lotka wyprzedziłaś mnie, ale mam wrażenie że były zaHwycone. Mi też Anya nie podobają się imiona twoich pociech, zwełaszcza starszej córki. Pachnie mi ono USA. Są no cóż, wieśniackie... Odpowiedz Link Zgłoś
lotka76 Re: Niespotykane imiona moich corek 09.07.07, 19:06 We Francji imiona Toich Coreczek nie sa ani oryginalne ani zachwycajace. Polecam statystyki: Savannah: www.meilleursprenoms.com/stats/histogram.php3?recherche=savannah&image.x=14&image.y=11 Vanessa: www.meilleursprenoms.com/stats/histogram.php3?recherche=Vanessa&imageField.x=11&imageField.y=11 Mnie sie osobiscie te imiona nie podobaja. Milej lektury. Lotka Odpowiedz Link Zgłoś
agmani Re: Niespotykane imiona moich corek 09.07.07, 19:21 Kalectwo jezykowe tez dodaje uroku? Odpowiedz Link Zgłoś
ankaiw Re: Niespotykane imiona moich corek 09.07.07, 20:05 Mnie samej na imie Anna ale nie lubie ani zdrobnienia Ania ani Anka. > Podpisuje sie Anya bo wydaje mi sie ze imie to zyskalo na uroku. taaaa, szalenie.... Odpowiedz Link Zgłoś
hovawartka nie na temat imion 09.07.07, 21:15 Dziewczyny, nie ma obowiazku dopisywania się do każdego wątku. Jeśli uważacie, że jest podpuszczający to po prostu go zostawcie samemu sobie i jego autorowi. Zwracanie uwagi na pisownię, wyśmiewanie się z y czy i, u czy ó jest nie na miejscu i nie wnosi niczego do dyskusji. Jeśli błędy są dla was niestrawne to zwróćcie uwagę autorowi podając poprawną wersję i kropka - na pewno zapamięta. Nie odnosi się to tylko do tego wątku i miałam to juz ochotę napisać gdzieś wcześniej. Boli mnie wysmiewanie innych i takie grupowe ataki na jedna osobę. Pozdrawiam! M. Odpowiedz Link Zgłoś
magdmaz Re: Niespotykane imiona moich corek 09.07.07, 21:06 Mnie sie nie podoba ani Savannah, ani Vanessa, ani Anya. Za to Ania - bardzo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Niespotykane imiona moich corek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.07, 21:31 A mi podobają się imiona Twoich córek , są orginalne i ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
0ttolina Re: Niespotykane imiona moich corek 09.07.07, 22:05 Bardzo mi się podobaja imiona Vanessa i Savannah, nie zamieniłabym ich na Stanisławę, czy Kazimierę. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Niespotykane imiona moich corek 09.07.07, 23:34 jak dla mnie Twoje córki mają obciachowe imiona. Ale to moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter Re: Niespotykane imiona moich corek 09.07.07, 23:52 Nie podobają mi się. Zwłaszcza Vanessa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Niespotykane imiona moich corek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 10:30 Jak na warunki polskie - nie podobają mi sie te imiona. W Stanach są ok, choc nie powiem abym sie nimi zachwycala i specjalnie oryginalne nie są. Savannah ładniejsze niz Vanessa. Niestety Vanessy spotyka sie takze w Polsce, co niespecjalnie mnie cieszy (nie podoba mi sie to imie ). Odpowiedz Link Zgłoś
jadzia261 Re: Niespotykane imiona moich corek 10.07.07, 12:12 Mnie sie imiona twoich corek podobaja. Jak na polskie warunki sa nawewno oryginalne I nie przejmuj sie krytyka. Na tym forum propaguje sie brzydkie i staroswieckie imiona typu Jadwiga i Jozefina. Zal mi dzieci o tych imionach, w przyszlosci beda z tego powodu plakaly i mialy zal do rodzicow. Ty o swoje dzieci nie musisz sie pod tym katem martwic. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jadzia261 Re: Niespotykane imiona moich corek 10.07.07, 12:15 "na pewno" a nie "nawewno" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Niespotykane imiona moich corek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 13:05 Rozpaczałabym będąc Vanessą, a nie Józefiną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Niespotykane imiona moich corek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 13:19 Ja rowniez, choc za imieniem Józefina nie przepadam, to wolałabym być Józinką aniżeli Vanessą w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Niespotykane imiona moich corek 10.07.07, 15:09 Ja tam wolalabym nosic imie krolowej lub cesarzowej niz nazywac sie jak agencja towarzyska. Z calym szacunkiem, ale niestety to nie sa moje skojarzenia, tylko wlascicieli tychze przybytkow. Przejedzcie sie po miejscowosciach przygranicznych i sami zobaczycie, jakie nazwy dominuja(((. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viola Re: Niespotykane imiona moich corek IP: 85.234.150.* 10.07.07, 18:13 annajustyna napisala: > Ja tam wolalabym nosic imie krolowej lub cesarzowej niz nazywac sie jak agencja > towarzyska. Zwlaszcza niejedna ksiezniczka Stefania, Karolina czy Diana zachowywaly sie jakby pracowaly w agencji towarzyskiej. Nie mowiac o cesarzowych. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Niespotykane imiona moich corek 10.07.07, 18:41 Stefania byc moze, co do dwoch pozostalych sie nie zgodze. Ale akurat ani krolowe Jadwigi, ani cesarzowa Jozefina wszetecznicami nie byly... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: Niespotykane imiona moich corek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 15:30 fajnie a jak się będą nazywać np; Miednica albo Pasek lub SITKO FAJNE połączenie Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Niespotykane imiona moich corek 12.07.07, 22:29 Gość portalu: viola napisał(a): > Zwlaszcza niejedna ksiezniczka Stefania, Karolina czy Diana zachowywaly sie > jakby pracowaly w agencji towarzyskiej. Naprawdę? Są udokumentowane przypadki brania przez nie pieniędzy w zamian za spotkania intymne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anya Re: Niespotykane imiona moich corek IP: *.fbx.proxad.net 10.07.07, 16:19 Dziekuje tym ktorym sie imiona moich pociech podobaja. Ja jestem z nich bardzo dumna a corki bardzo zadowolone. Maja piekne imiona, w odroznieniu od jakis Jozefin, Stanislaw, Miroslaw i Dobroslaw ktorym moim zdaniem rodzice zrobili wielka krzywde pozdr. Anya Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iks Re: Niespotykane imiona moich corek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 16:36 Ty zrobiłaś swoim dzieciom równie wielką krzywdę, szkoda że nie zdajesz sobie z tego sprawy. Całe szczęście że mieszkacie za granicą, bo w Polsce byłyby pośmiewiskiem osiedla, szkoły i miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Niespotykane imiona moich corek 10.07.07, 18:42 W Austrii czy w Niemczech takie imiona tez budza jednoznaczne skojarzenia:///. Odpowiedz Link Zgłoś
agmani Re: Niespotykane imiona moich corek 10.07.07, 19:15 Tylko ze autorka nie znajac jezykow ich nie rozumie DDD. Odpowiedz Link Zgłoś
lizzy9 Re: Niespotykane imiona moich corek 10.07.07, 20:15 Nie czytalam calego watku.. Mam prawie 12 letnia corke, mamy podwojne obywatelstwo, dzieci urodzily sie w UK, od 3 lat mieszkamy w Polsce, nie wiem jednak jak dlugo tu bedziemy mieszkac. Moja corka to Savana Gabriela, teraz chodzi do polskiej szkoly i wierzcie mi, nikt jej nie robi przykrosci z powodu jej imienia. Savcia bardzo lubi swoje imie. Nie sadze, ze nadajac corce te wlasnie imie zrobilam jej krzywde. Wiele razy na tym forum byly glosy, ze dzieci rodzicow z tzw 'marginesu', lub po prostu rodzicow bez wyksztalcenia maja jakies 'udziwnione' imiona. Oboje z mezem mamy wyzsze wyksztalcenie, mlodosc swoja i czasy studenckie spedzilismy poza Polska... Nam akurat podobaja sie te mniej popularne imiona, ja lubie tez te tradycyjne, ale wolelismy nadac dwojce naszych dzieci troche 'inne' imiona. To byl nasz swiadomy wybor. Fajnie, ze komus tez podoba sie imie Savannah, chodz dla nas bardziej 'praktyczna' byla wersja bez 'h' na koncu, bo po polsku trudno sie to odmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Niespotykane imiona moich corek 10.07.07, 20:28 No tak, bo jesli jest "h" na koncu to w mowie odmienia sie jak bez tej ostatniej literki, a w pisowni nie odmienia sie wcale...Bo widzisz Lizzy, to jest tak: jest Savannah (Savana) i Savannah (Savana)...Wszystko zalezy, kto i jak nosi dane imie. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter Re: Niespotykane imiona moich corek 10.07.07, 20:24 Gość portalu: Anya napisał(a): > w odroznieniu od jakis > Jozefin, Stanislaw, Miroslaw i Dobroslaw ktorym moim zdaniem rodzice zrobili > wielka krzywde właśnie - TWOIM zdaniem (dobrze, że to dodałaś) bo MOIM zdaniem Józefina, Stefania, Krystyna, Kazimiera czy Kornelia to piękne imiona a Sazannah czy Vannessa - koszmarne. Każdy może mieć własne zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxxxxxxxxx Re: Niespotykane imiona moich corek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 15:20 Mam na imie krystyna i uwierz ze nikomu nigdy nie podobalo sie moje imie, nawet polonistka na jezyku polskim powiedzila mi kiedys przy calej klasie ze jest wiesniackie, a dokladnie ze jak dziewczyna ma na imie krystyna to wiadomo ze jest ze wsi. i ze skad takie imie jak teraz same nikole i vanesyy . bylo mi przykro tym bardziej ze powiedziala to polonistka ktora wg waszej teori o ludziach wyksztalconych powinna raczej pochawlic takie imie. nie podoba sie starszym osobom a co dopierio rowiesnikom... ja jestem skrzywdona przez rodzicow a nie np moje kolezanki ; angeliki, klaudie , sandry - ich imona raczej wszyscy chwalili i przedewszystkim ona same sa zadowolone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Niespotykane imiona moich corek IP: *.cnb.com.pl 13.07.07, 15:26 To obracasz się w dziwnym środowisku, nie znam nikogo, komu się podoba imię Sandra czy Andżelika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxxxxxxxxx Re: Niespotykane imiona moich corek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 15:42 nie powiedzialabym ze obracam sie w dziwnym srodowisku ale nie wazne, moze te imona nie sa jakies zachwycajace ale w porownaniu z moim sa ok i raczej sie podobaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Niespotykane imiona moich corek IP: *.slp.vectranet.pl 13.07.07, 15:50 tandetne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxxxxxxxxx Re: Niespotykane imiona moich corek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 16:12 tandetne zalezy dla kogo, a to co innego niz obciachowe i staromodne jak moje dla wiekszosci. jak zmienialam imie w urzedzie to pani gdzie skladalam podanie stwierdzila ze mnie rozumie chyba o czyms tez to swiadczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Niespotykane imiona moich corek IP: *.cnb.com.pl 13.07.07, 17:59 Zmieniłaś imię z Krystyny??? Na co? Przecież to normalne imię. Odpowiedz Link Zgłoś
biljana do xxxxxxxx 13.07.07, 22:37 Gość portalu: xxxxxxxxxxxxx napisał(a): > jak zmienialam imie w urzedzie to pani gdzie skladalam podanie napisz na jakie imie zmienilas, bardzo jestem ciekawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxxxxxxxxx Re: do xxxxxxxx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 13:21 Imie Krystyna jest normalne ale nie wsrod moich rowiesnikow jestem z 87. zmienilam na Natalia moze nie jest jakies super wyszukane ale przynajmniej nikt sie na nie nie krzywi i mnie sie podoba a to najawazniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Niespotykane imiona moich corek IP: *.nwrknj.fios.verizon.net 30.07.07, 22:55 nie wiem czym sie chwalisz poniewaz imiona jakie nadalas swoim corka np w usa daja rodzice ktorzy sa "white trash".Gdybys nie rozumiala-Ludzie z nizszych warstw spolecznych,majacy problemy z prawem i narkotkami....biedne te Twoje dzieci......... Odpowiedz Link Zgłoś
california89 do kasi 09.08.07, 22:26 Oj dziewczyno, mako tolerancji to widze. A kto Ci powiedzial ze "white trash" tak nazywa swoje dzieci????? Gdzie mieszkasz? W USA? Bo jesli tak to chyba sie obracasz przy ludziach swojego samego przekroju, bez tolerancji i z "prejudice" no imion. Savannah akurat od lat jest popularne a Vanessa tez ale chyba mniej...bardziej popularne w generacji ludzi urodzonych w latach 80tych. Nie bede wymieniala jakie imiona sa "white trash" wedlug mnie (bo to jest subjektywne) ale napisze tyle ze nie ma roznicy miedzy Toba a innymi paniam na tym forum ktore czuja sie dobrze jak tylko bardziej ostro skrytykuja. Cos sie moze nie podobac ale to nie znaczy ze trzeba skoczyc na kogos i wusmiac ze jest "wiesniakiem" czy "nie wyksztalcony" wedlug Was. Wlasnie tolerancja i wydanie opini bez obrazenia kogos to jest wysoka klasa...a tej klasy czesto na tym forum brak. No coz Polacy caly czas wpadaja pod stereotypy z ktorymi powinni walczyc. Szkoda i powodzenia z wybieraniem obojetnie jakich tam imion,,zeby tylko sie podobaly rodzicom i dzieciom. Long live original names! Odpowiedz Link Zgłoś
ewa-krystyna Re: Niespotykane imiona moich corek 13.07.07, 21:41 moja mama ma na imie Krystyna ( rocznik 1953) i mnie obdarzyla tym imieniem jako drugie ( jestem z 1975)... jako diecko nienawidzilam tego imienia i nigdy sie nim nie chwalilam i bylam wdzieczna mojej mamie,ze dala mi je na drugie a nie na pierwsze... i tak bylo do ok roku-dwoch temu... teraz uzywam obu moich imion - oczywiscie tylko w pismie,bo zbyt dlugie podczas rozmowy ) jednak Krystyna zaczyna mi sie bardzo podobac i biore pod uwage jako imie dla mojej corki,jesli bede miala... niestety z inna pisownia Krystina,bowiem mieszkam poza Polska i ojcem dziecka nie bedzie Polak- w przeciwnym razie na pewno bym zachowala pisownie.... mam nadzieje,ze i ty kiedys pokochasz to imie,bo jest na prawde ladne i znana mi kobieta je noszaca jest wyjatkowa osoba ( malo obiektywna opinia,bo to moja mama...) a jesli chodzi o imiona corek autorki watku jak i jej samej to w warunkach polskich wydaja mi sie troche smieszne... a juz pisanie Ania z "y" zamiast "i" to zupelny niewypal,bo Ania to mala dziewczynka a dorosla kobieta to Anna... Savannah - w tej pisowni kojarzy mi sie z miejscem w US a Vanessa z Vanessa Paradis i jej wyjatkowo nie lubie... trudno mi uwierzyc w zachwyty przedszkolanek nad tym imieniem we Francji,gdyz ono jest raczej tam "normalnym" imieniem,nic szczegolnego.... Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter Re: Niespotykane imiona moich corek 14.07.07, 15:44 Gość portalu: xxxxxxxxxxxxx napisał(a): > Mam na imie krystyna i uwierz ze nikomu nigdy nie podobalo sie moje imie, Mnie się podoba, kojarzy mi się z królową Szwecji Krystyną, Krystyną córką Lawransa, Krzysią Drohojowską...Piękne dostojne imię. nawet > > polonistka na jezyku polskim powiedzila mi kiedys przy calej klasie ze jest > wiesniackie, a dokladnie ze jak dziewczyna ma na imie krystyna to wiadomo ze > jest ze wsi. no, cóż. Twoja polonistka okazała sie być osobą chamską, bez krzty kultury. Co z resztą niestety w ogóle mnie nie dziwi bo znam wiele takich nauczycielek, których nie zatrudniłabym nawet do sprzątania a co dopiero do nauki moich dzieci. i ze skad takie imie jak teraz same nikole i vanesyy . bylo mi > przykro tym bardziej ze powiedziala to polonistka ktora wg waszej teori o > ludziach wyksztalconych powinna raczej pochawlic takie imie. nie podoba sie > starszym osobom a co dopierio rowiesnikom... ja jestem skrzywdona przez > rodzicow w dziwnym środowisku się obracasz Odpowiedz Link Zgłoś
mija281 Re: Niespotykane imiona moich corek 13.07.07, 11:26 nikt nikomu krzywdy nie zrobił...ani rodzice Józi, ani rodzice Vanessy...bo na szczęscie nie o to w życiu chodzi nie dałambym mojej córce na imię Savannah, ale wcale nie uważam, że imie to jest koszmarne czy obrzydliwe...nie uważam też, żeby dziecko o tym imieniu przeżywało tez jakieś większe przykrości niż jacek placek, czy ewka, która potukła sobie cycki o drobne kamyczki imie dziecka to indywidualna sprawa rodziców, oparta głównie na ich subiektywnych odczuciach ja Cię tylko Anya bardzo proszę nie wmawiaj swoim córeczką, że sa wyjatkowe tylko dlatego, że mają takie a nie inne imiona...nie rób z tego powodu do dumy i satysfakcji...nie dramatyzuj, że w przedszkolu jest jeszcze inna dziewczynka o tym samym imieniu...niech się w życiu skupią na prawdziwych wartościach i swoja wyjatkowośc kształtują na prawdziwych osiągnięciach i małych sukcesach Odpowiedz Link Zgłoś
piastka Re: Niespotykane imiona moich corek 13.07.07, 12:04 Mija281 - dobrze ujęłaś cały ten "problem" z imionami. Imię to tylko imię. Może być cudowna osoba o przeciętnym imieniu i odwrotnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 0ttolina Re: Niespotykane imiona moich corek IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 13.07.07, 13:18 mija281 napisała: > nikt nikomu krzywdy nie zrobił...ani rodzice Józi, ani rodzice Vanessy...bo na > szczęscie nie o to w życiu chodzi > ja Cię tylko Anya bardzo proszę nie wmawiaj swoim córeczką, że sa wyjatkowe > tylko dlatego, że mają takie a nie inne imiona...nie rób z tego powodu do dumy > i satysfakcji...nie dramatyzuj, Najpierw w życiu chodzi o to, by pisać ortograficznie, nie "swoim córeczką" tylko "swoim córeczkom". A potem, by zająć sie swoimi, a nie cudzymi dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
mija281 Re: Niespotykane imiona moich corek 13.07.07, 14:16 1. przepraszam za błąd 2. gratuluje priorytetów 3. masz rację...niech sobie ludzie wychowują swoje dzieci jak chcą, podobnie jak nadają im imiona jakie chcą...nie moja sprawa ale czy trzeba aż tyle sarkazmu??? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa-krystyna Re: Niespotykane imiona moich corek 13.07.07, 21:51 Ottolina na tym forum nie ma mozliwosci poprawienia bledow ortograficznych lub gramatycznych jesli sie juz wcisnelo "enter"... wiec prosze mniej zlosliwosci.... mnie sie bardzo czesto zdarza pisac bardzo szybko i "zjadam" litery lub robie bardzo glupie bledy ale nie mam jak ich poprawic po napisaniu postu... wiec prosze o troche tolerancji! Odpowiedz Link Zgłoś
lizzy9 Re: Niespotykane imiona moich corek 13.07.07, 23:13 Ciekawa jestem dlaczego na tym forum jest tyle zlosliwosci?? To takie smutne... Moze dlatego nie zagladam tu czesto, choc jak bylam w ciazy, to codziennie wchodzilam na to forum. Czy nie mozemy zaakceptowac, ze jednym podobaja sie tradycyjne imiona, a innym nie? Czy musimy oceniac ludzi wedlug tego jak nazwali swoje dzieci. Wierze, ze zadna mama swiadomie nie chce skrzywdzic dziecka nadajac mu takie, badz inne imie. Nie zgadzam sie we wszyskim co pisze autorka watku, ale po tym co tu przeczytala, na pewno nie jest jej teraz milo. Nikt nie lubi jak krytykuje sie ich wlasne dziecko, choc krytyka imienia nie jest przeciez krytyka dziecka, jako osoby, ale moze byc przeciez odebrana jako posrednia krytyka. Kazde dziecko jest dla swojej mamy wyjatkowe, nie wazne jak sie nazywa. Wyjatkowa bedzie przeciez i Krysia i Vanessa. Uwazam natomiast, ze mowienie dziecku, ktore ma nietypowe imie, ze jest z tego powodu wyjatkowe, uwazam to za blad. Ja mam dosc nietypowe imie w Polsce, nietypowe jak na czasy mojego dziecinstwa, ale mi rodzice nigdy nie mowili, ze jestem wyjatkowa z powodu swojego imienia, nie dorastalam w takim przekonaniu. Dla mojej corci jej imie, jest po prostu zwyczajnym imieniem i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
biljana Re: Niespotykane imiona moich corek 13.07.07, 23:49 tylko ze autorka watku tez nie jest wzorem tolerancji i otwartosci na innych i ich opinie. osobom czytajacym wpisy autorki w innym watku tez raczej nie bylo milo. ja np - czulam glownie niesmak. a poza tym na tym forum raczej nie oceniamy nikogo i nie wartosciujemy po tym jakie imie nadal czy nie, dyskutujemy tylko o samych imionach. przeciez o tym jest to forum Odpowiedz Link Zgłoś
eliku Re: Niespotykane imiona moich corek 29.07.07, 22:27 Imię jest na całe życie.Radziłabym zastanowić się dobrze nad wyborem. Wyobraźcie sobie panią Mariettę Rąbało czy Marklenę Tupaj (podobieństwo przypadkowe) - chyba coś zgrzyta? Niedawno znajomi adoptowali chłopczyka i pierwsze co zrobili to zmienili mu imię z egzotycznego - serialowego (wybranego przez patologicznych rodziców) na polskie - po przybranym pradzidku bo był wyjątkowym człowiekiem. Nie gniewaj się Anno ale całe Twoje dzieciństwo byłaś Anią i pewnie większość starych znajomych tak do Ciebie się zwraca, we Francji, cóż - nowa osobowość? W niektórych krajach - rodzice mogą nadać dziecku każde wymyślone imię - np. Ważna, Jedyna, Ostatnia itp, tylko, zgadzam się tu z miją281 - nie można wmawiać dzieciom, ze to dzięki takim "wyjątkowym" Savannahom czy Venessom są takie wyjątkowe.Zapewne są to urocze dziewczynki i obyś je wspaniale wychowała. Imię kojarzy się zawsze ze znaną nam osobą - dla jednych Victoria jest super dla innych Wikcia; zależy od mody i okoliczności. Podziwiam rodziców z małżeństw mieszanych, którzy starannie wybierają imiona swoim dzieciom, żeby w kraju i mamy i taty nie brzmiało obco.A swoją drogą, jak dziadkowie mówią pieszczotliwie o Twoich córeczkach bo chyba nie: "kupiłam dla Sawannah i Vanessa piękne ubranka", chyba, że mieszkają we Francji i mówią "pour Savannah...avec Vanessa..." ps. długo mieszkałam zagranicą i moja Kasia była w szkole zawsze Kasią a nie Kate, Kashia, Katie czy Kitty. Anyo, pozostań Anią, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
viviene12 Re: Niespotykane imiona moich corek 13.07.07, 23:27 Cholernie oryginlane. Co do podobania sie taktownie przemilcze - w koncu rzecz gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Melissa Re: Niespotykane imiona moich corek IP: *.msk.skylink.ru 16.07.07, 20:00 Alez jaja. Savannah albo Vanessa to originalne imiona. Dajspokój kobieta. To sa popularne na Zachodzie. Od 11 lat moja córka ma na imie Melissa. Mella takna nia mówia Odpowiedz Link Zgłoś
mex1 Re: Niespotykane imiona moich corek 19.07.07, 22:23 Nie podoba mi się imię ani Savannah, ani Vanessa. Wolę Antoninę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oliwia Re: Niespotykane imiona moich corek IP: *.adsl.alicedsl.de 06.08.07, 11:44 Antonina to sliczne imie niedlugo bede miala rodzenstwo i damy na imie zuzanna ale wczesniej myslelismy o antosi pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruśka Re: Niespotykane imiona moich corek IP: *.net145.okay.pl 28.07.07, 14:09 niestety ale te imiona są okropne.brrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gracja Re: Niespotykane imiona moich corek IP: *.chello.pl 30.07.07, 08:23 W polskiej rzeczywistości to niestety wg. mnie nawet obciach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sanika Re: Niespotykane imiona moich corek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 10:36 wydaje ci sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oliw. ^^ Re: Niespotykane imiona moich corek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 12:40 nie ma co. SAVANNAH to piękne imię.. <smiech> czyta sie je SAWANNA CZY jak? szkoda, ze kojarzy sie malo inteligentnie... z sawanną. Vanessa równiez jest swietna. brakuje tylko Roxany, Dżesiki i Angeli... <smiech> Odpowiedz Link Zgłoś
lollypop Re: Niespotykane imiona moich corek 30.07.07, 15:18 Vanessa jest za granica dosc zwyczajne od wielu lat, pamietam ze jeszcze w podstawowce ze mna byly dwie Vanessy (Australia), teraz chyba spadlo na popularnosci. A Savannah owszem, u nas popularne, w towarzystwie Jarrah, Sienna, Tiara, Allanah, Jordan, odwiecznej Jade i Page (lub Pagelyn) a nawet spotkalam sie z takim kwiatkiem jak Missy-moo. Dla mnie te imiona sa dziwne, wole bardziej tradycyjne. Ale co tu sie chwalic albo potepiac, Savannah i Vanessa podobaja sie autorce watku, podobaja sie jej corkom, amen. Nam nie musza. Odpowiedz Link Zgłoś