abiela 27.07.07, 21:22 Trafiłam na listę dzieci ochrzcznych w roku 2004 w Tułowicach (woj. opolskie): Alicja Dominika Emilia Gabriela Iwona Julia x3 Kaja Katarzyna x2 Konstancja Luiza Magdalena Małgorzata Martyna Monika Natalia Paulina x2 Roksana Wanessa Wiktoria x2 Adam Bartłomiej Daniel Dawid Dominik Filip Gabriel Ireneusz Jakub x2 Jan Kacper Konrad Łukasz x2 Maik Maksymilian Marcel x2 Marcin Mateusz x3 Michał Mikołaj x2 Patryk Paweł Robert Wiktor Maik oraz jedna z Julii to dzieci mieszkające w Niemczech. Paweł ma na nazwisko Pawłowski. Mnie zaskakuje Iwona i Monika oraz Konstancja i Gabriel. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: WnŚ Tułowice 2004 27.07.07, 21:23 Konstancja! Świetne. Gabriel też niczego sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: WnŚ Tułowice 2004 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 21:23 Najbardziej podoba mi się Konstancja. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela 2005 27.07.07, 21:31 Arkadiusz Daniel Dawid Dominik Filip Grzegorz Jakub Kacper Kajetan Konrad Maciej Maks Michał Miłosz Natan Nikodem Oliwer Oliwier x2 Paweł Rafał Sebastian x2 Szymon Tomasz Wojciech Aleksandra Amelia Anna Dominika Elena Emilia Hanna Jessica Julia Kamila Katarzyna Kinga Layla Magdalena x3 Maja Marcela Marta Martyna Natalia x2 Nikola x2 Oliwia x2 Paulina Pola Sabina Wiktoria Daniel i Natalia to prawdopodobnie bliźnięta (to samo nazwisko). Maks i Layla mieszkają w Niemczech ale nosza polskie nazwiska. Natan mieszka w Wlk. Brytani, angielskie nazwisko. Zaskoczyła mnie Sabina, Kajetan, różnorodność piswoni Oliw(i)era, Jessica i Marcela. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: 2005 27.07.07, 21:34 Kajetan ) Marcela podoba mi się; jest to wbrew pozorom dość tradycyjne w Polsce imię; wystarczy przeszukać regesty Dworzaczka, by się przekonać, że spotykane było (choć rzadko) co najmniej od XVII wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: 2005 27.07.07, 21:35 Aha - trend niestety, wydaje się, zmierza w stronę zepsucia nadawanych imion. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela 2007 27.07.07, 21:43 Adam Bartosz Igor Jakub x2 Maximilian Michał Oktawian Piotr Szymon Wojciech Daria Julia Klaudia Marta x2 Martyna Matylda Oliwia Maximilian mieszka w Niemczech. Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: 2005 28.07.07, 10:52 Gaudencjo, na czym polega trend zepsucia nadawanych imion? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: 2005 28.07.07, 11:01 Mam na myśli coraz więcej imion w różnych niepolskich lub zdrobniałych formach, jak: Elena zamiast Heleny, Layla, której się tak nie powinno pisać, Maks, który jest zdrobnieniem, Oliwier/Oliwer o nieustalonej pisowni itd. Następne roczniki na szczęście nie są gorsze, niż 2005, a nawet nieco może lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela 2006 27.07.07, 21:40 Anna Daria Hanna Ewelina Jessica Julia Klaudia Kornelia Maja x2 Milena Martyna Natalia x2 Oliwia x4 Roksana x2 Tamara Weronika Wiktoria x2 Adam Andrzej Artur Austin Bartłomiej Damian Dawid Dominik Igor Jakub x4 Kacper x2 Karol Kewin Marcel x2 Marek Michał Mikołaj Miłosz Nils Oliver Oliwer Patryk x2 Paweł Przemysław Sebastian Szymon x2 Wiktoria i Weronika ot najpewniej bliźniaczki. Austin ma obcojęzyczne nazwisko, mieszka w Niemczech, Nils ma polskie nazwisko, mieszka w Niemczech, Natalia mieszka w Szkocji. MNie zaskakuje Ewelina, mnogość Roksan, Tamara oraz Andrzej. Odpowiedz Link Zgłoś
das.krokodil Re: WnŚ Tułowice 2004 28.07.07, 00:21 > Alicja - ładne > Dominika - średnie > Emilia - mam osobisty uraz do tego imienia > Gabriela - ładne > Iwona - sezonówka > Julia x3 - ........... ;/ > Kaja - nie przepadam > Katarzyna x2 - ładne w pełnej formie Konstancja - sliczne Luiza - może być Magdalena - ładne w pełnej formie Małgorzata - ładne w pełnej formie Martyna - nie lubię Monika - sezonówka Natalia - już trochę oklepane się robi Paulina x2 - lubię (razy 2? dziwne) Roksana - nie przepadam > Wanessa - ............. > Wiktoria x2 - śliczne imię ale juz strasznie "wyświechtane" > Adam - ładne > Bartłomiej - prześliczne > Daniel - nie lubię > Dawid - nie lubię > Dominik - bardzo ładne > Filip - ujdzie > Gabriel - ładne > Ireneusz - niespodzianka oryginalnie > Jakub x2 - .... > Jan - ładne i tadycyjne, zawsze modne > Kacper - osobisty uraz > Konrad - ujdzie > Łukasz x2 - lubię to imię > Maik > Maksymilian - nie przepadam > Marcel x2 - w formie marceli ładnie > Marcin - lubię Marcina > Mateusz x3 - nie lubię > Michał - nie lubię > Mikołaj x2 - ładne, ale zbyt popularne > Patryk - nie > Paweł - może byc > Robert - nie > Wiktor - nie lubię Odpowiedz Link Zgłoś