Gość: haza IP: *.gdynia.mm.pl 16.09.07, 22:54 Witam, znów oczekuję maleństwa i zastanawiam się nad imieniem. Moja córeczka roczna nazywa się Józefinka WIśniewska(zdrobniale mówię do niej Jóśka). Imię to wybrałam przeglądając to forum. Mąż był zachwycony, a rodzina bardzo opanowała, ale nie miała w sumie nic do gadania. Teraz mam dylemat, jak nazwać drugie maleństwo, źeby pasowało też do Józi. Dziewczyny może podpowiecie mi znowu ...... Pozdrawiam Jowita Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Imię dla siostry Józefinki 16.09.07, 22:57 Józefina i Klementyna Józefina i Ludwika Józefina i Konstanty Józefina i Fryderyk Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Imię dla siostry Józefinki 16.09.07, 22:58 Ernestyna Klementyna Eugenia Konstancja Fryderyka Franciszka Stefania Walery Paschalis Romuald Juliusz Kazimierz Ludwik Lucjan Spodobało Ci się któreś z powyższych? Odpowiedz Link Zgłoś
das.krokodil Re: Imię dla siostry Józefinki 17.09.07, 01:02 No i proszę, kolejna Józefinka Ile lat ma Twoje córeczka? Ja dla swoich dzieciaków wybrałabym coś spośród imion: Ernestyna Konstancja Felicja Florentyna Urszula Melania Ludwika Faustyna Franciszka Marianna (gdybym nie nosiła tego imienia) Fryderyk Wilhelm Wincenty Kazimierz Zachary Ignacy Konstanty Franciszek Florian Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Imię dla siostry Józefinki 17.09.07, 07:56 A co powiesz na Celestynę, Mariannę, Alinę, Jadwigę, Esterę, Rozalię, Adelę, Aurelię, Eulalię, Honoratę, Idalię, Łucję i Dobrochnę? Odpowiedz Link Zgłoś
grisly Re: Imię dla siostry Józefinki 17.09.07, 13:21 Ja znam siostry Józefinę i Delfinę. Może Józefina i Marcjanna? Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: Imię dla siostry Józefinki 17.09.07, 14:22 Józefinka i Felicja Józefinka i Ludwika Józefinka i Rozalia Józefinka i Maria Józefinka i Teodor i Zbigniew i Anatol i Wacław Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica :-D 17.09.07, 14:50 Rozalia (Rózia, Rozala) albo Florentyna (Flora, Florka). Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Imię dla siostry Józefinki 17.09.07, 16:47 Hersylia Tekla Hortensja Franciszka Dorota Teodozja Hiacynta Klara Petronela Damroka Dionizja Wespazja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Imię dla siostry Józefinki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.07, 21:10 Konstanty Wincenty Ignacy Fryderyk Ksawery Augustyn Tadeusz Antonina Ludwika Konstancja Augustyna Faustyna Ignacja Marianna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Imię dla siostry Józefinki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.07, 21:11 Uppsss, miało być dla dziewczynki. Odpowiedz Link Zgłoś
ibby2 Re: Imię dla siostry Józefinki 17.09.07, 22:48 Moje propozycje to: Konstancja Eleonora Marianna Odpowiedz Link Zgłoś
ria5 Re: Imię dla siostry Józefinki 17.09.07, 23:23 Moje propozycje to: Eleonora Marianna Helena Augusta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haza Re: Imię dla siostry Józefinki IP: *.gdynia.mm.pl 18.09.07, 12:08 Witam, bardzo bardzo dziękuję za propozycje. Myślę, że spokojnie wybiorę coś z tej listy. Chciałabym bardzo Franciszka, ale mój mąż jest nieugięty , ale może na Leonię się zgodzi. Moja babcia ma na imię Leontyna i to jest zdrobnienie od tego imienia? Melania to kózka siostry, ale podoba mi się również. Marianna prawdopodobnie będzie u brata. Imię chłopca również rozważymy, bo różnie może się zdarzyć . Moja Jóśka ma teraz 15 miesięcy i jest bardzo wesołą, wiecznie roześmianą dziewczynką. Uwielbiam jej imię, a rodzina się osłuchała i chyba przyzwyczaiła . Pozdrawiam Jowita Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Imię dla siostry Józefinki 18.09.07, 12:15 Leonia może być zarówno pełnym imieniem, jak i zdrobnieniem od Leontyny. A może dasz się namówić na prześliczną Eugenię? A może Bronia? Odpowiedz Link Zgłoś