sevilay 17.09.07, 10:58 Moja córka poszła do przedszkola od wrzesnia chodzi tam też moja siostrzenica -Ulka. W grupie mojej córki(pięciolatki) są takie imiona: dziewczynki: Zuzanna-2 Jessika-1 Dżesika-1 Julia-2 Serafina-1 (extra) Zosia-2 Nikola-1 I moja córka-imię jedyne w całym przedszkolu Chłopcy: Jakub-2 Mateusz-3 Alan-3 Nikodem-2 Karol-1 W grupie mojej siostrzenicy(trzylatki) Dziewczynki: Oliwia-3 Julia-4 Wiktoria-2 Urszulka(moja siostrzenica)-1 Chłopcy: Karol-2 Piotruś-1 Jaś-1 Nasir-1 Filip-1 Wojtuś-1 Bartek-1 Mateusz-2 Jak widac imiona chłopięce są w tej grupie bardziej zróznicowane Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:) 17.09.07, 11:07 Jak dzieci mówią do Serafinki? Ogromnie podoba mi się to imię! Podobają mi się też imiona Twojej córeczki [ ] i małej Uli. A czy imię Twojej córeczki nie wydaje się dzieciom "zseplenione"? Tzn. podejrzewam, że wiele z nich zna podobne imię, tylko z literką r w środku. Jakie ma pochodzenie Nasir? Imię ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
sevilay Re: czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:) 17.09.07, 11:18 Mi też się Serafina podoba.Dzieci mówią na nią Serafinka. Imienia mojej córeczki dzieci nie mylą tylko paniom się na początku zdarzało ale mała im wyjaśniła jak ma na imię I teraz już jest ok. U nas już to imię z literką "r" nie jest nadawane małym dziewczynkom i dzieci go już pewnie nie znają.Poza tym dzieci rzeczywiście żadne imię nie dziwi. Nasir ma ojca Marokańczyka,ma jeszcze malutka siotrę Leilę. Cieszę się,że podoba Ci się imię mojej córeczki i siostrzenicy.Dzięki) Odpowiedz Link Zgłoś
granadax Re: czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:) 17.09.07, 12:17 nie znalazlam w poscie imienia twojej corki, chyba pisalas o tym w czesniej. Jak ma na imie? Po przeczytaniu listy nr 1 dziewczynek i listy nr 2 tam gdzie 3 oliwie zrobilo mi sie jakos smutno, a nawet dziwnie przykro.... nie umiem tego wyjasnic, dziele sie odczuciami Odpowiedz Link Zgłoś
sevilay Re: czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:) 17.09.07, 12:48 Zrobiło Ci się przykro,ze takie małe zróżnicowanie imion? Ja uważam,ze to są ładne imiona tylko w nadmiarze trochę tracą na urodzie,niestety. Imię mojej córki podaję na priva. Jak chcesz to Tobie też napiszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makowa_panienka Re: czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:) IP: *.nat.tvk.wroc.pl 17.09.07, 14:57 Serafina to rzeczywiście piękne, rzadko spotykane obecnie imię. Miałam cicię o tym imieniu i zwracano się do niej Finka, lub Inka Odpowiedz Link Zgłoś
sevilay Re: czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:) 17.09.07, 15:09 Słyszałam,że mama czasem mówi do Serafinki -Inka. Ale dzieci na to nie wpadły Zauważcie,ze nie ma na przykład żadnej Konstancji ani Franciszka. Ciekawe gdzie się podziali bo wiem,ze są w naszym mieście dzieci o takich imionach. Pewnie w innym przedszkolu. Odpowiedz Link Zgłoś
granadax Re: czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:) 17.09.07, 15:50 napisz prosze bo juz teraz calkiem umieram z ciekawosci Odpowiedz Link Zgłoś
sevilay Re: czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:) 17.09.07, 18:37 Grandax,posłałam.Odbierz pocztę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.07, 13:01 emilia Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:) 18.09.07, 13:05 Gdzie Emilia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka Re: czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.08, 00:37 Layla - rozważam to imię jak urodzę kiedyś dziewczynke, jest to stare imię arabskie takie jak u nas np.Stanisława , mówił mi znajomy z Libanu Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:) 17.09.07, 17:38 Najciekawsza Serafina (jak jest nazywana?). Pozostałe imiona bez rewelacji. Odpowiedz Link Zgłoś
sevilay Re: czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:) 17.09.07, 18:36 Abiela,dokładnie to samo pomyslałam-bez rewelacji.Wręcz powiedziałabym typowo Serafina jest nazywana Serafinką a mama mówi na nią Inka. Odpowiedz Link Zgłoś
ninotshka Re: czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:) 18.09.07, 14:34 czy dobrze rozumiem ze w takim razie w grupie Twojej corki sa 2 dziewczyki ktore wola sie fonetucznie piszac Dżesika? mimo iz maja inna pisownie? Serafina - swietne imie dla dziewczynki. podoba mi sie bardzo Sevilay - jesli to nie problem czy tez moglabym sie dowiedziec o imie Twojej corki? bardzo mnie ciekawi Odpowiedz Link Zgłoś
sevilay Re: czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:) 18.09.07, 14:40 Aż musialam zerknąć do notatek Jedna dziewczynka jest Jessika(dokładnie tak napisane) a druga Dżesika (własnie tak,niestety)do tego polskie nazwisko. Dobrze, napiszę Ci na gazetowego tylko,zebyś się nie rozczarowała Odpowiedz Link Zgłoś
sevilay Re: Czterolatki są ciekawsze! 18.09.07, 14:36 Przepraszam,za pusty post. Byłam dzisiaj zobaczyć listę czerolatków i zuwazyłam tam wieksza róznorodnośc-no moze też bez rewlacji ale kilka perełek jest: Dziewczynki: Julia-3 Jagoda-2 Weronika-2 Leokadia-1 (Leokadia mnie zachwyciła) Dobrochna-1 Paula-1 Stefania-1 Chłopcy: Alan-2 Oliwier-1 Olivier-1 Gilbert-1 (dwa razy sprwdzałam czy na pewno Gilbert) Ksawery-1 (zauważcie,ze Ksawery a nie Xavier) Karol-1 Jordan-1 Oskar-1 Mikołaj-1 i uwaga Zenobi-1 Przypomniało mi się,ze znam rodziców Zenobiego-tata jest Holendrem,mieszkają w Polsce. Mówia na niego Nobi albo Obi-to drugie mi się niezbyt podoba moze są fanami "Gwiezdnych wojen"? Przedszkole ma jeszcze drugie skrzydło gdzie są dzieci z grup całodniowych (te za z grup 5 godzinnych),jak będę czes to tam z ciekawosci zerknę Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Czterolatki są ciekawsze! 18.09.07, 15:01 Leokadia - jestem pod wrażeniem imienia i odwagi rodziców małej Lei! Dobrochna - ładnie, aczkolwiek bardziej podoba mi się jako zdrobnienie Stefania - bardzo mi się podoba Gilbert - ciekawie. Znam dziewczynkę Gilbertę. Ksawery - uwielbiam to imię! Jordan - podoba mi się. W "Teraz Rocku" pisze niejaki Jordan Babula Zenobi - podoba mi się (Zenobia jeszcze bardziej) Odpowiedz Link Zgłoś
sevilay Re: Czterolatki są ciekawsze! 18.09.07, 15:12 Olianko, obawiam się,że ten Jordan wymawia się Dżordan,chyba,ze rodzice tak sobie dla zartu to "zangielszczyli". Dżordan to już nie to. Jakos tak bardziej oryginalnie wsród czerolatków-nie wiem co spowodowało tą wenę twórczą rodziców i dlaczego tylko w jednym roczniku? Ciekawe. Leokadia to wnuczka ,prawnuczka i praprawnuczka adwokatów,jeszcze przedwojennych.Rodzina z tradycjami, na taką się w naszym miescie inaczej patrzy.Pewnie to po jakiejś przodkini Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Czterolatki są ciekawsze! 18.09.07, 15:14 Oj, Dżordan mi się nie podoba. Podobnie z Jonatanem - w Polsce podoba mi się czytany po polskiemu Odpowiedz Link Zgłoś
sevilay Re: Czterolatki są ciekawsze! 18.09.07, 15:20 Mi też. Ale rodzice Jordana (Dżordana) to Romowie-mają swoje zwyczaje i też inaczej podchodzą do imion. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Czterolatki są ciekawsze! IP: *.2-0.pl 20.09.07, 13:13 U mojej córki tez w czterolatkach ciekawy zetaw: aldona gabrysia 3x andżelika wiktoria emilia julia kasia 2x alicja dawid filip 2x jaś jakub dominik kamil mateusz aleksander igor patryk Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Czterolatki są ciekawsze! 20.09.07, 23:20 Zaskoczyła mnie Aldona. Pozostałe imiona całkiem zwykłe. Odpowiedz Link Zgłoś
quasimodo82 Re: Czterolatki są ciekawsze! 04.09.08, 15:19 Ja juz 16 lat temu mialam w szkole podstawowej kolezanke Aldone i jakos mnie to imie nie zachwycilo. Dzis Aldona jest juz mezatka i pewnie sama niedlugo bedzie sie glowic nad imieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
ninotshka Re: Czterolatki są ciekawsze! 18.09.07, 16:09 Leokadia - sliczne (odrzuca mnie tylko zdrobnienie Lodzia ) Dobrochna - znam jedna i mam raczej negatywne skojarzenie, i tak jak ktos pisal - bardziej podoba mi sie w zdrobnieniu Stefania - imie nie w moim typie zupelnie Gilbert - jak z "Ani z zielonego wzgorza" zawsze mnie wkurzalo ze moja polonistka wymawiala to imie Żilbert bue. ale Gilbert jak najbardziej Ksawery - super ps. sevilay - jestem rozczarowana ale milo swietnie zmiksowalas swoje i mezowskie korzenie w imionach dzieci. tak sie wpasowalas w polskie realia ze chyba nikt nie ma watpliowsci co do plci dzieci - przynajmniej ja bym nie miala problemu czasem zaluje, ze ja nie mam pola do popisu bo oboje jestesmy Polakami Odpowiedz Link Zgłoś
sevilay Re: Czterolatki są ciekawsze! 18.09.07, 18:23 Dziękuję,miło nam Jak na razie nikt nie ma problemu z odróznieniem płci naszych dzieci I dzieci są zadowolone z imion(przynajmniej te starsze bo najmłodszy się jeszcze nie wypowiedział) Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Czterolatki są ciekawsze! 18.09.07, 16:22 Leokadia, Dobrochna, Stefania, Ksawery mi się podobają. Zenobi, Jordan i Gilbert niewątpliwie oryginalni. Odpowiedz Link Zgłoś
cynta Re: Czterolatki są ciekawsze! 21.09.07, 03:39 Aldona za moich czasow byla imieniem pretensjonalnym a teraz jest o.k.? a Jordana nie wypowiaga sie przez jot? tak jak Jordanie? Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Czterolatki są ciekawsze! 21.09.07, 10:41 cynta napisała: > Aldona za moich czasow byla imieniem pretensjonalnym a teraz jest o.k.? a > Jordana nie wypowiaga sie przez jot? tak jak Jordanie? Nie pisałam, że Aldona jest ok. Mnie zaskoczyła wśród dzieci. Jordana wymawia się przez "j". Odpowiedz Link Zgłoś
fionna Re: czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:) 12.10.07, 17:38 W końcu udało mi się spisać wszystkie imiona z grupy mojego dziecka (2003/20040: -3xAntoni -Antonina -Lena -Ignacy -Tymon -Bruno -Marianna -Patryk -Zofia -Marysia -Tadzio -Kaja -Tomek -Rafał -Oskar -Julian -Julianna -Julia -Ada (Adriana? Adela?) - Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:) 13.10.07, 16:38 Fajne przedszkole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abelinda Re: czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:) IP: *.rcmdva.fios.verizon.net 11.03.08, 05:08 Jest szansa by sie dowiedziec imion Twoich dzieci? Wiem,ze forum stare wiecmozetu juz nikt nie zagladnie. Nie wiem co to jest priva. Bede czekacni mniej znadzieja,ze ktos zauwazy mojpost Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:) 11.03.08, 13:02 Ja też jestem bardzo ciekawa. Możesz mi przesłać imiona na mail gazetowy? Odpowiedz Link Zgłoś
sevilay Re: czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:) 11.03.08, 14:03 O moje dzieciaki chodzi? jezeli tak to Abelinda musisz się zalogować to wtedy Ci poslę na pocztę gazetową albo podaj jakis inny mail bo na forum nie podaję naszych imion. Aedo-wyslę Ci tylko potwierdź,że to było do mnie Odpowiedz Link Zgłoś
gobisha Sevilay 11.03.08, 16:44 to i ja poprosze na gazetowa, skreca mnie juz z ciekawosci Odpowiedz Link Zgłoś
n_zak Re: Gobisha 07.04.08, 01:13 A mogłabym i ja prosić? Skręcało mnie z ciekawości już jak wątek się pojawił, ale głupio mi było pytać,no ale skoro znowu stał się aktualny... Pozdrawiam! Natalia Odpowiedz Link Zgłoś
sevilay wysłałam :) 08.04.08, 17:56 Wysłałam do N_zak,Aedo i Adziuni( Adziunia dlaczego zrobiłaś przed moim nickiem @? Czyzbyś mnie uważała za małpę))) Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: wysłałam :) 09.04.08, 16:21 W zadnym wypadku nie uwazam Ciebie za malpe Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:) 07.04.08, 10:57 Tak, to było do Ciebie, tylko dawno tu nie zaglądałam Odpowiedz Link Zgłoś
dagis.1 Re: czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:) 07.04.08, 15:36 a to z mojej majki: emil jakob isak william anton oscar edwin adam tova cornelia cassandra wilda tilia julia (2) linn elina elsa ellen agnes moze rzeczywistos "niepolska" ale wiele imion podobnych jak w pl - i tendencja do popularnosci julii podobna Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia @Sevilay 08.04.08, 17:24 Czy ja tez moglabym prosic o imionka twoich pociech Bardzo mnie ciekawią. Odpowiedz Link Zgłoś
sevilay dagis 08.04.08, 18:02 Ty jak pamiętam mieszkasz w Szwecji? Napisz mi ,proszę, co z takimi typowymi skandynawskimi imionami? Czy często się je nadaje? Co na przykład z moim ulubionym imieniem Sigurd -spotkałaś kiedys takiego Z tych imion co podałaś podoba mi się Tilia,Elina,Anton i Edwin. Odpowiedz Link Zgłoś
dagis.1 Re: dagis 08.04.08, 23:13 jesli chodzi o male dzieci - tak do wieku przedszkolnego tendencja jest raczej taka, ze nie nadaje sie takich typowych dawnych skandynawskich imion jak np sven, sigurd (nie spotkalam wsrod rowniesnikow mojej corki nigdy,tak samo wsrod mlodszych dzieci co zapewne nie znaczy ze nie zdarzaja sie nadania). tak samo popularne wsrod starszego pokolenia (zwlaszcza u dziewczynek) imiona dwuczlonowe jak britt-marie, ann-christin, inga-lena itd odchoadz w zapomnienie. u chlopcow jest nawet tendencja do nadawania "amerykanskich imion" czy ogolnoswiatowych jak john, alexander, maximilian. u dziewczynek szalenie popularna jest emma - momo ze moze nie jest to pierwsze z listy nadan dziewczynki o tym imieniu spotykam ciagle. coraz mniej popularne imiona to np britta, anna, anika. ale i tak dziewczynki czesciej nosza imiona zaliczane do tych "ze starszego pololenia" znam np dziewczynke o malo spotykanym dzis imieniu ingrid (ma 2 latka) widze jednak ze tendencja jest taka by nadawc imiona latwe do zaakceptowania w swiecie a nie takie super typowe dla skondynawii nadal popularne imiona skandynawskie to - alva, tova, lova nils, linus, gustav, magnus jedyni ludzie z imionami o jakie pytasz czylo typowe, stare skandynawskie to osoby w przedzile wiekowym od 50lat wzwyz - np. sven, åke, leif, per czy ingela. inna sprawa ze to o czym pisze to wycinek rzeczywistosci, pewnie inaczej sprawa ma sie np na dalekiej polnocy (np kiruna) gdzie ludzie sa bardziej tradycyjni dlatego podzial jest raczej taki ze na poludniu i w duzych maistach nadaje sie imiona "nowszej generacji" a takze calkiem obce kulturze skandynawskiej (emigranci) a na polnocy i malych miejscowosciach polozonych blisko natury gdzies za lasem imiona bardziej tradycyjne oto lista najpopularniejszych imion z ostatnich kilku lat dla calej szwecji : www.scb.se/templates/Product____30895.asp co do podanych imion - niektore zyskuja na urodzie gdy sa wymawiane tu - tak jest np z imieniem tova ktore czytane przez polakow nie ma w sobie nic sympatycznego natomiast szwedzka wymowa ("o" czytane jak cos pomiedzy "o" a "u") i akcentowane troszke inaczej brzmi znacznie lepiej a i jeszcz tak sobie pomyslalam ze fajne sa zdrobnienia od imion dwuczlonowych i tak np na nauczycielke mojej corki ann-christin wszycyc walaja "anki" Odpowiedz Link Zgłoś
sevilay Re: dagis 09.04.08, 13:45 dzięki Dagis Niezmiernie mi szkoda,że typowe skandynawskie imiona są teraz rzadsze.Bardzo mi się one podobają. I trochę mi żal,że jest tendencja do takiej "globalizacji imienniczej" bo właśnie wiele ślicznych imion zanika.Trochę mi się to z Mc Donaldem kojarzy-wszędzie na świecie taki sam smak hamburgera Ale może ta moda przeminie Odpowiedz Link Zgłoś
dagis.1 Re: dagis 09.04.08, 14:00 tez mam taka nadzieje gdybym nie byla polka nadalabym takie imie swojemu dziecku ale wiedzac ze bedzie jedzil np na wakacje do dziadkow w polsce i polaowa ludzi zle wypowie jego imie zdecyduje sie chyba sama na bardziej uniwersalne - choc tez nie za amerykanskie ciagle chodzi mi po glowie emil, lub otto natomiast nigdy nie nadam synowi imienia john - jest tak bezosobowe, ze dla mnie to tak jakby nazwyac sie coca cola hihi haha ale pocieszajace jest to ze tu ludzie przywiazani do tradycji wywalczyli sobie w McD tradycyjna potrawe skandywnawska - kotbullar (klopsiki ...moze tak sama powalcza o tradycyjne imiona! mam nadzieje. bo sa naprawde fajne mysle, ze na wspomnianej polnocy i np na wyspach imiona przetrawaja a potem kto wie? moze przyjdzie znow moda na imiona tradycyjne skandynwaskie... Odpowiedz Link Zgłoś
sevilay Re: dagis 09.04.08, 14:15 No, z emigrantami to oczywiście inna sprawa tylko szkoda,że Skandynawowie tej modzie ulegają.Świetnie to określiłaś-to jakieś takie bezosobowe. My tez jak szukaliśmy imion dla dzieci to musieliśmy szukać kompromisu.Własnie o to chodziło,żeby się łatwo wymawiało w obu językach,tak samo pisało jak wymawiało i żeby było podobne do europejskiego.Wiele slicznych imion musieliśmy z bólem serca odrzucić. Bardzo mi się podoba imię Emil I nawet trochę mi się skandynawsko kojarzy,był zdaje się Emil ze Smalandii (nie wiem czy dobrze napisałam bo marnie pamiętam tę nazwę Zawsze się chcialam wybrać do Skandynawi chociaz bardziej mi chodzi o Norwegię Pozdrawiam i życzę miłego wyboru imienia dla synka Odpowiedz Link Zgłoś
bluejanet Re: dagis 04.09.08, 13:07 Czy moglabym tez sie dowiedziec, jakie imiona maja twoje dzieci Ciekawoscnie daje mi spac ... Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:) 09.04.08, 14:17 Zosia- śliczne, Serafina też Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9717 Re: czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:) 04.09.08, 08:16 I żadnego Andrzeja (moje nadal ulubione), który był dla mnie imieniem z gatunku tych, co to gniotsia nie łamiotsia, popularnych własciwie zawsze i swietnie sie noszących... Sevilay, czy też mogę prosić o imiona dzieci? Faktycznie skręca z ciekawości, gdy się poczyta wątek )) Odpowiedz Link Zgłoś
aganioq Re: czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:) 04.09.08, 10:13 Sevilay, mnie też skręca i jeśli zechcesz się pochwalić... może być na aganioq@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka.3 Re: czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:) 04.09.08, 14:26 Mnie tez skreca z ciekawosci jak maja na imie twoje pociechy. Bylabym wdzieczna jesli moglabys mi je podac na katarzyna@live.dk Odpowiedz Link Zgłoś
juless Re: czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:) 05.09.08, 20:32 Sevilay, jakbyś była tak miła napisz imiona Twoich maluchów bo mnie to mocno intryguje. Poproszę ewentualnie na juless@vp.pl bo na gazetowego zapomniałam hasło Odpowiedz Link Zgłoś
abiela U nas 26.09.08, 15:25 U nas jest na razie tak: Sophie Matea Collen Paul Michael Joey Więcej na razie nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
olkaaaa Re: U nas 26.09.08, 22:52 u mnie tak chłopcy patryk mateusz maksymilian tobiasz sebastian(mój) kasjan karol iwo kacper mikołaj zuzia maja oliwia martyna aneta reszte zapomniałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Funia Re: U nas IP: *.tosa.pl 28.09.08, 21:28 W grupie mojej córki: Amelka, Julka. Rozalka, Hania, Olga, Ola, Zuzia, Marysia (x2), Michalinka, Kasia, Nela, Dominika, Norbert, Jasiu, Alan, Eryk, Czarek, Piotruś, Wojtek i Darek. Grupa trzylatków. Odpowiedz Link Zgłoś
aniamaciej2 Re: U nas 29.09.08, 12:54 najmłodsza grupa żłobowa Marta Zuzia Julcia (a jakże) Aleks(y) Damian Nikodem Odpowiedz Link Zgłoś
ikaes Re: czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:) 25.02.09, 23:00 Grupa zerówkowa (nie pamiętam wszystkich, ale co tam): Chłopcy: Franciszek Jakub Jan Aleksander Wojciech Szymon Mateusz Samir Jeremi (albo Jeremiasz, nie wiem, bo jest dopiero od stycznia) Dziewczynki (z tym problem, bo ja mam chłopaka i lepiej rozeznaję się w chłopcach): Zuzanna Julia Pola Karolina Anna Katarzyna Matylda Wiktoria (i dalej nie pamiętam, w tym roku połączyli w grupę zerówkową dzieci z dwóch grup i część dzieci jest nowa, ale jutro spojrzę na listę i może zapamiętam) W zeszłym roku były jeszcze dzieci z 2003 r. (tamte to rocznik 2002), pamiętam, że byli: Bruno Maja Daniela Antoni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angelsik Re: czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:) IP: 94.254.190.* 14.03.09, 22:09 W przedszkolu (grupie)w którym mialam praktyki były imiona: Wiktoria x 3 Oliwia x 2 Julia x 3 Amelia x 1 Lilianka x 1 Zuzia x 1 Daria x 1 Mateusz x 2 Jasiek x 2 Kacper x 1 Daniel x 1 Błażej x 1 Kewin x 1 Emmanuel x 1 Odpowiedz Link Zgłoś
nextmama Re: czas na imiona z przedszkola mojego dziecka:) 10.08.09, 00:00 Anastazja Lena Julka Zuzia Liwia Zosia Weronika Wiktoria x 2 Nina Kaja Karinka Marysia Antek x 2 Aleksander Alex Ignaś Michał x 2 Marcin Tomek Piotr Kacper x 2 Kuba x 2 dzieci z klasy 0 Agata Iza Agnieszka Natalia Michał Adrian Filip Adam Kacper Oskar Antek x 2 Maksio Dalia Hubert Marika Dominika x 2 Odpowiedz Link Zgłoś