madzia_slonko 08.12.07, 12:55 Nie znalazłam takiego wątku więc ja go napisałam.Wypisujcie jak nazywały/nazywali sie wasi ulubieni bohaterowie książkowi. Moją ulubioną bohaterką jest Elizabeth Buchanan oraz jej siostra Laura Buchanan.A wasze/wasi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
julia78 Re: Imiona ulubionych bohaterów książkowych... 08.12.07, 16:27 oj trudno będzie bo znalazłoby się wielu ;D ale z takich dość oryginalnych np. Althea Vestrit Erast Fandorin Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Imiona ulubionych bohaterów książkowych... 08.12.07, 20:28 jest z czego wybierać! z dzieciństwa - Diana i Una teraz - Susan, Gytha Odpowiedz Link Zgłoś
inesitaa Re: Imiona ulubionych bohaterów książkowych... 11.12.07, 11:19 Oj wielu by było, ale mnie się w dzieciństwie niezmiernie podobała Pollyanna i Rilla (od Marilla). Z resztą większość imion z 'Ani' bardzo mi się podobała, nawet te, które były nazwiskami. Ponadto Scarlett - do dziś mam wielki sentyment do tej bohaterki. Odpowiedz Link Zgłoś
bluejanet Re: Imiona ulubionych bohaterów książkowych... 13.12.07, 15:55 Moje ulubione "literackie" imiona: - bez oceny postaci, charakteru, czy dobry, czy zly * Yennefer, Scarlet, Alicja, Rilla (wg polskiej wymowy), Balladyna, * Dorian, Robin, Emil, Syriusz, Kaspian, Tristan, Odpowiedz Link Zgłoś
milenium5 Re: Imiona ulubionych bohaterów książkowych... 16.12.07, 12:10 Z dzieciństwa została mi słabość do Waltera z "Ani". Bardzo lubię to imię. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Imiona ulubionych bohaterów książkowych... 16.12.07, 12:26 o widzisz, a ja go nie dopisałam do listy a jeszcze wczoraj mężowi o tej postaci opowiadałam Odpowiedz Link Zgłoś
blue_ice1 Re: Imiona ulubionych bohaterów książkowych... 16.12.07, 13:26 Sonia (Rostow)- z *wojny i pokoju* tak miala miec na imie moja corka (18 lat) ale wtedy w PL-u nie chciano zarejestrowac w USC . Szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
woi.mi Re: Imiona ulubionych bohaterów książkowych... 11.05.08, 12:29 Gilbert też z Ani.Ostatnio Tatia jako skrót od Tatiany z "Jeżdżca miedzianego" (polecam książkę-wszystkim się bardzo podoba) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilija Re: Imiona ulubionych bohaterów książkowych... IP: *.lublin.mm.pl 11.05.08, 19:03 Nie wszystkie imiona w Ani mnie zachwycały. Nie podobały mi się np Priscilla, Ruby, Józia (dlaczego nie Josephine?. Bardzo bodobało mi się imię Lawenda. Odpowiedz Link Zgłoś
anetos00 Re: Imiona ulubionych bohaterów książkowych... 11.05.08, 23:03 Mój ulubiony bohater ksiązkowy to Reinmar (vel. Reynevan) z Bielawy-główna postać husyckiej trylogii A. Sapkowskiego.Imię to raczej nieczęste. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Imiona ulubionych bohaterów książkowych... 13.05.08, 12:29 Raczej nie mam ulubionych bohaterów, ale na ten moment przeżywam fascynację imieniem Sewerus, ostatecznie Sewer. Odpowiedz Link Zgłoś
aste Re: Imiona ulubionych bohaterów książkowych... 10.10.08, 21:00 w oryginale Józia to Josie, ciekawe dlaczego tak nie zostało- to przecież nie jest dziwniejsze imię niż Ruby czy właśnie Priscilla? Odpowiedz Link Zgłoś
hazaja Re: Imiona ulubionych bohaterów książkowych... 08.10.08, 15:57 Zelda z Bożyszcze Tłumów (mimo dziwacznej nazwy, fantastyczna książka psychologiczna ) Odpowiedz Link Zgłoś
wake Re: Imiona ulubionych bohaterów książkowych... 08.10.08, 18:40 Mikołajek z "Przygód Mikołajka" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Imiona ulubionych bohaterów książkowych... IP: *.bb.sky.com 08.10.08, 21:48 Jako mała dziewczynka uwielbiałam Karolcie i jej przygody z koralikiem Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.galli Re: Imiona ulubionych bohaterów książkowych... 08.10.08, 22:17 Gerald (tez z "wiedzmina" p. Sapkowskiego) Bohater - super, imie - okropne Odpowiedz Link Zgłoś
bir.ke Re: Imiona ulubionych bohaterów książkowych... 14.10.08, 15:22 ale to chyba jednak był Geralt ___________________________________ "Czesiu, ty nie wywołuj u mnie reperkusji!":p allposters.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miśka Re: Imiona ulubionych bohaterów książkowych... IP: *.chello.pl 09.10.08, 10:22 Ronja - córka zbójnika Odpowiedz Link Zgłoś
pattymatheson Scarlett... 26.10.08, 01:33 Scarlett (wiadomo, która) Mordred =D Jack (Jackson) Dina może jeszcze to; nie tyle bohaterka, co sama książka i imię: Rebecca (DeWinter) Odpowiedz Link Zgłoś