aneladgam 24.01.08, 10:15 jak odebrałybyście to imię? podaję kontekst: rodzina jest polska, oboje rodzice są Polakami. Nazwisko dwuczłonowe, oba człony są krótkie, proste i typowo polskie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Mercedes Delfina 24.01.08, 10:17 Zdecydowanie nie podoba mi się imię Mercedes. Delfina, jeśli dobrze dopasowana do nazwiska, jest ok, choć nie przepadam. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Mercedes Delfina 24.01.08, 10:35 Jak dla mnie to zestawienie tych imion jest jakieś niezbyt. Nie podoba mi się Mercedes w warunkach polskich. I w ogóle niedopasowane pierwsze do drugiego... No ale to moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Mercedes Delfina 24.01.08, 10:42 dla mnie pierwsze skojarzenie to było "BMW wieloryba". no sorry, różne imiona można na grunt polski adaptować, ale taki zestaw jest po prostu humorystyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
scarbonka Re: Mercedes Delfina 24.01.08, 11:36 Fatalne połączenie imion. Tak jak pisze aneladgam, "bmw wieloryba". Odpowiedz Link Zgłoś
blue_ice1 Re: Mercedes Delfina 24.01.08, 11:55 Mercedes nie podoba mi sie. W zadnym kraju Delfina- moze byc. Odpowiedz Link Zgłoś