donmari 25.01.08, 13:32 Jak Wam się podoba? Częsta teraz? Jak zdrabniać? (oprócz Elizki) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krimhilda Re: Eliza 25.01.08, 13:36 Mnie sie podoba. Jak czesta nie wiem. A z zdrobnienia? Moze Lizi? Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Eliza 25.01.08, 14:41 w całym życiu spotkałam tylko jedną Elizę Imię mi się nie podoba w swojej formie podstawowej, natomiast wszelkie zdrobnienia już tak (poza Elizką). Jako że jest to skrócona "Elżbieta", więc wszelkie Ela, Elka, Elunia, Elżunia, ale też Liza, Lizka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pluk Re: Eliza IP: 89.240.18.* 25.01.08, 15:35 Sliczne imie, slodnkie dziewczecie i mocne kobiece jednoczenie Eliza, Elizunia, Ela, Liza, Lizunia, Elisia...i mozna tworzyc dziwolongi Kojarzy si ez Eliza Orzeszkowa i jest to chyba calkiem fajne skojarzenie. Zna jedna tylko Elize i byla to przecudna ruda dziewczynka - szalenie inteligentna i kulturalna Gdyby nei Elzbiety w mojej rodzinie to bym rozwazala Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Eliza 25.01.08, 18:06 Dodam, ze Orzeszkowa miala tak naprawde na imie Elzbieta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pluk Re: Eliza IP: 89.240.18.* 30.01.08, 16:35 zgadza sie, ale znana byla pod forma Eliza Eliza pochodzi od Elzbiety czy tez od Elizabeth Ladne imie, czyz nei!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolmadakia Re: Eliza IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.08, 18:03 Mi się b.podoba.W całym zyciu spotkałam tylko jedną /a z racji pracy spotykam mnóstwo osób/-jest ładną i miłą młodą kobietą,może też dlatego kojarzy mi sie jeszcze milej Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Eliza 25.01.08, 19:44 Znałam co najmniej 2 Elizy, co charakterystyczne - w szkole muzycznej. Obie były nieszczególne, a co do imienia, równiez wolę pełniejszą formę, czyli Elżbietę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilija Re: Eliza IP: *.lublin.mm.pl 25.01.08, 21:31 Jedno z najpiękniejszych imion kobiecych. Kojarzy się z literaturą (Orzeszkowa) i muzyką (Dla Elizy) znam kilka 25-30letnich. Ale skróty są raczej nieciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Eliza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.08, 08:27 Podoba mi się i wolę Elizę od Elżbiety. Jakie ma to znaczenie dzisiaj, że jest to forma skrócona- w chwili obecnej jest to samodzielne imię. Cóż z tego że Orzeszkowa była Elżbietą jak nigdy twj formy nie używała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marti_de Re: Eliza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.08, 11:39 Ja na koleżankę mówię po prostu Eli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucy Re: Eliza IP: *.dsl.scarlet.be 31.01.08, 17:53 Rowniez nie wiem czy czesto nadawane. Znalam 3 Elizy ze szkol. Wszystkie byly bardzo sympatycznymi dziewczynami, dlategotez zapewne imie to podoba mi sie. A zdrobnienie Lizka tez jest slodkie, choc imie dosc krotkie, wiec moze i nawet nie ma potrzeby zdrabniac pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martita Re: Eliza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.08, 18:53 Znam jedną Elize, Mowimy do niej Elizka lub Eli Odpowiedz Link Zgłoś