dylan2002 02.09.03, 13:52 Co sądzicie o tym imieniu?Podoba wam sie?A może są tu mamy(takze przyszle) malych Kajtkow?Jak inaczej mozna zdrabniac to imie?Pozdrawiam Julka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olinerkha Re: Kajetan 02.09.03, 15:11 Witaj, Kajtek, Kajtuś dla dziecka podoba mi się bardzo. Gorzej z dorosłą formą - Kajetan to dla mnie głównie Kajetan Chrumps (partner Kota Makawitego od Bromby Macieja Wojtyszki). Bardzo trudno mi się wyzwolić ze skojarzeń które mam w związku z różnymi imionami. Dlatego nie mogłabym tak nazwać ewentualnego synka - ale jeśli ktoś nie jest "skazony" to jak najbardziej... pozdrawiam Ola Odpowiedz Link Zgłoś
kalamburka_89 Re: Kajetan 02.09.03, 22:58 Nie radzę! Skojarzenie dzieci to od razu "kajtek bez majtek" i tak wołają do małego chłopca. A do dorosłego mężczyzny IMHO to imię po prostu nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Kajetan 03.09.03, 10:44 Bardzo ładne imię ! :o) Można zdrabniać: Kajtek, Kajtuś, Kajko, Kaj. Zależy jak kto lubi. Można wymyśleć własne zdrobnienia, prawda ? Pozdrawiam. Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
mer12 Re: Kajetan 23.10.03, 03:57 bardzo ladne moze by Kajciu. Pozdrawiam Mama Radoslawa Odpowiedz Link Zgłoś
anma Re: Kajetan 23.10.03, 21:12 Podobnie jak olinerkha uważam, ze jest to wdzięczne imie dla Kajtka, Kajtusia, czyli małego chłopca..do męzczyzny a nawet do starszego nastolatka mi nie pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Kajetan 23.10.03, 21:46 Czesc ! Mnie tez sie nie podoba. Jak chcecie ladnie zdrabniac to dajcie poprostu na imie KAJ to pasuje do malego chlopca i doroslego mezczyzny.I mozecie zdrabniac od koloru do wyboru :Kajus,kajek,Kajtek itp.chociaz dla mnie by byl tylko Kaj.To imie ma w sobie cos magicznego.Ale decyzja nalezy do was.Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
marcsi Re: Kajetan 24.10.03, 09:59 Mały Kajtuś brzmi słodko, ale jak się zwracać do dorosłego faceta? Panie Kajtku - trochę niepoważnie; Panie Kajetanie - trochę dziwnie, bo się rymuje. No i istnieje duże prawdopodobieństwo, że dzieciaki będą wołać Kajtek bez majtek. Pozdrawiam, Marcsi Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Kajetan 29.11.03, 20:15 marcsi napisała: dzieciaki będą wołać Kajtek bez > majtek. To powiedzenie pasuje tez do Bartka, a uslyszalam go kiedy brat Wojtek, przezywal swojego brata Bartka. "Bartek bez majtek lata po ulicy w czerwonej spodnicy". Bartek odpowiedzial: "Wojtek bez portek". Kazde imie mozna wysmiac... Odpowiedz Link Zgłoś