matekanabr 25.07.08, 12:06 Szanowni, co sądzicie o imieniu Prosper. Mnie się bardzo podoba, ale wszyscy wokół mówią "nie rób krzywdy dziecku..." Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
donmari Re: Prosper 25.07.08, 12:42 No cóż,też bym się nie pokusiła. Dla mnie zero uroku i ewidendnie nasuwa się skojarzenie "dobrze prosperująca firma" Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Prosper 27.07.08, 17:49 Ps. nie wiem, na czym miałaby polegać ta krzywda? Odpowiedz Link Zgłoś
penellopa Re: Prosper 28.07.08, 14:57 Mnie się nie podoba, ale rodzic najlepiej moim zdaniem czuje, jak powinno mieć na imię jego dziecię Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_19 Re: Prosper 28.07.08, 17:07 u mnie również nie budzi zachwytu, ale krzywdy dziecku tez wyrządzić nie powinno Odpowiedz Link Zgłoś
matekanabr Re: Prosper 30.07.08, 19:12 Dziękuję za wszystkie opinie i sugestie i proszę o jeszcze. Może to Was zachęci, jak mnie zachęciło: pl.youtube.com/watch?v=G3mApNApv6Q Pozdrawiam serdecznie wszystkich "imienników" i "imienniczki" Odpowiedz Link Zgłoś
nivja Re: Prosper 30.07.08, 21:47 Mnie też się nie podoba ale to Ty masz zdecydować. Nie jest moim zdaniem AŻ tak dziwne ale ja nigdy bym tak dziecka nie nazwała :] Odpowiedz Link Zgłoś
donmari filmik na you-tubie 30.07.08, 22:12 Dziecko pokazane na nim mieszka w kraju anglojęzycznym.Może w Anglii, Irlandii czy USA nie budzi zdziwienia, ale w Polsce Prosper od razu kojarzony byłby z czasownikiem "prosperować", o czym pisałam powyżej. Taka jest moja opinia. No chyba że nie mieszkasz w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: filmik na you-tubie 31.07.08, 13:48 No cóż. W Polsce rodzice Peospera musieliby być ludźmi na tyle zamożnymi, żeby wiedzieć, że ich syn też zawsze będzie kasiasty. Prosper korzystający z kolonii MOPS albo stojący po zasiłek dla bezrobotnych będzie życiowo bardziej poszkodowany niż będący w analogicznej sytuacji Jan albo Piotr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Prosper IP: *.zabrze.net.pl 31.07.08, 00:41 Mi też się nie podoba. Od razu skojarzyło mi się z serwisem pożyczek społecznościowych prosper.com. Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka75 Re: Prosper 31.07.08, 22:01 mnie się kojarzy z hurtownią farmaceutyczną Odpowiedz Link Zgłoś