ga_lapagos 29.07.08, 21:03 moi znajomi sa para hispzansko-francuska i tak wlasnie nazywa sie ich 4letnia doreczka- Melody, przyjaciele mowia tez na mala -Didi. ta rodzina wyjezdza do Polski na rok czy dwa. jak myslicie jak zostanie przyjete to imie? podoba sie Wam? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
donmari Re: Melody 29.07.08, 21:39 Imię strasznie mi się podoba, ale za granicą, nie u polskiej dziewczynki. Imię powinno zostać przyjęte normalnie,skoro dziewczynka jest cudzoziemką. We Francji chyba teraz dość popularne, aktor Johny Deep ma cóerczkę Lily Rose Melody,w raz z zoną Vanessą Paradis mieszka we Francji Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Melody 29.07.08, 21:42 Myślę, ze jak kazde imię dzieci cudzoziemców - zwyczajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
donmari Re: Melody 29.07.08, 21:46 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=68159662&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
rurka-z-kremem Re: Melody 29.07.08, 23:03 Mnie się nie podoba. Myślę jednak, że wśród rówieśników to imię wywoła najpierw sporą fascynację, a potem po prostu dzieci się z nim oswoją. Wszakże do wszystkiego idzie się przyzwyczaić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilija Re: Melody IP: *.lublin.mm.pl 30.07.08, 18:12 Imię Melodia (gdyby istniało) pewnie byłoby moim numerem 1 wśrod imion. Natomiast Melody odbieram tak jak Twepiwa i Jejsteki Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Melody 30.07.08, 18:29 Gość portalu: lilija napisał(a): \Natomiast Melody odbieram tak jak Twepiwa i Jejsteki A Melody, Twepiwa i Jejsteki jakiej są płci? Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Melody 30.07.08, 22:56 Podejrzewam że w gronie dziewczynek kilkuletnich imię Melody może być b. pozytywnym wyróżnikiem i powodem do dumy (właścicielki) i zazdrości (rówieśniczek). To imię nosi córka Małej Syrenki w sequelu disneyowskim (Powrót do morza czy jakoś podobnie), przetłumaczone jako Melodyjka. Nie cierpię z całego serca tej hollywoodzkiej podróby, ale moja córka jest zachwycona. Odpowiedz Link Zgłoś