Gość: Monika73 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.08, 10:06 za miesiąc ma termin moja koleżanka z pracy (matematyczka),wczoraj zdradziła mi imię dziecka Mia Marcjanna,dodam,że ładnie współbrzmi z nazwiskiem,ale czy w Polsce są jakieś Mie i ogólnie co sądzicie o jej wyborze?Ja początkowo nie bardzo miałam zdania bo pierwszy raz słyszałam takie imię,ale po przespaniu nocy i małym osłuchaniu się nawet mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: koleżanka... 20.08.08, 10:14 W Polsce mi się nie podoba, zagranica też mnie nie zachwyca ale jestem osłuchana. Odpowiedz Link Zgłoś
jasta78 Re: koleżanka... 20.08.08, 10:36 Znam to imię, ponieważ aktor Jakub Przebindowski ma córkę o mieniu Mia. Bardzo mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: koleżanka... 20.08.08, 10:45 Zdecydowanie wolałabym te imiona w odwrotnej kolejności, Mia zupełnie do mnie nie przemawia. Odpowiedz Link Zgłoś
gandziaxd Re: koleżanka... 20.08.08, 12:25 a mnie się zestaw podoba.lubię imię Mia Odpowiedz Link Zgłoś
veranillo Re: koleżanka... 20.08.08, 14:27 W ogóle mi te dwa imiona do siebie nie pasują. Osobiście uważam też, że jest mnóstwo ładniejszych imion niż Mia, chociażby planowana na drugie Marcjanna. Odpowiedz Link Zgłoś
donmari Re: koleżanka... 20.08.08, 15:17 Wątków o Miach trochę było w tym roku. Co do samego imienia jestem stanowczo na nie! Koleżanka mogłaby zmienić kolejność lub poszukać czegoś innego, podobnego, np Maja, Maria, Matylda,Michalina... Mia nie podoba mi się z prostej przyczyny-w Polsce brzmi dziwnie (moim zdaniem)i nie ma jak za bardzo tego zdrabniać. Zresztą (ale zastrzegam ,że jest to moja opinia) nadanie dziecku takiego imienia jakoś nie przystoi nauczycielce. Ale nie martw się-ja miałam w zeszłym roku podobną sytuację-znajoma, też nauczycielka,chciała nadać córeczce imię Elena, nie mam pojęcia skąd jej się to wzięło, ale na szczęście opamiętała się i mała została Kornelią Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_19 Re: koleżanka... 20.08.08, 20:20 donmari napisała: Zresztą (ale > zastrzegam ,że jest to moja opinia) nadanie dziecku takiego imienia > jakoś nie przystoi nauczycielce nie żebym była zachwycona Mią, ale dlaczego wg Twojej opinii nadanie takiego imienia dziecku nie przystoi nauczycielce ??? czyżby nauczyciele mieli nakaz nadawania dzieciom tylko " starszych" imion lub pospolitych ale nie popularnych...? Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: koleżanka... 20.08.08, 21:17 Nastko, pospolitych przecież też nie można, bo wówczas Donmari zakłada wątek, że anglistka wybrała Julię! Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: koleżanka... 20.08.08, 15:54 Oba imiona średnio razem do siebie pasują, ale i tak używane będzie tylko pierwsze. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: koleżanka... 20.08.08, 16:03 cieszę się, że to jej wybór, a nie mój Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: koleżanka... 21.08.08, 10:09 Poprzedni wątek o Mii: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=75958849&a=75958849 Dla mnie Mia to urocze zdrobnienie, a nie samodzielne imię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Re: koleżanka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 10:33 Mnie się podoba,dziewczęce i przyjemne! Odpowiedz Link Zgłoś
quasimodo82 Re: koleżanka... 21.08.08, 19:18 Brzmienie imienia bardzo ladne. Ale w Polsce troche Mija(!) sie z rozsadkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelinka76 Re: koleżanka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.08, 09:40 mnie się podoba.Jest wiele imion które maja jakieś znaczenie jak Mia (mija),Ida (ida sobie),Tomasz ( to masz),Michał np kojarzy mi się tylko ze szczekaniem psa (chał),kiedyś naśmiewali się z chłopczyka koledzy wołając do niego chał chał aport!i takich imion typu Mia (mija) można by wymieniać i wymieniać... Imię samo w sobie podoba mi się co nie znaczy,że jestem nim zachwycona,jednak nie wzbudza u mnie takiej reakcji jak u co poniektórych Odpowiedz Link Zgłoś
aire1 Re: koleżanka... 22.08.08, 09:46 Może być, ale w Polsce będzie ciagle musiała tłumaczyć że nie 'mia' ale 'mija'. Odpowiedz Link Zgłoś