madziarek_edziecko 09.10.03, 21:44 Kiedyś usłyszałam w sklepie jak pani woła do swojego synka (takiego gdzieś 3 letniego) - Bernardzie. Co sądzicie o tym imieniu? Do małego dziecka wg mnie nie pasuje to imię w całości , no chyba że jakies ciekawe zdrobnienie się wymyśli (np Berni, czy jakoś tak). Mi akurat się ono nie podoba, lecz są różne gusta. Może ten mały Berni będzie w przyszłosci zadowolony ze swego imienia jako już dorosły Bernard. Pozdrawiam Madzia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olinerkha Re: Bernard 09.10.03, 21:51 Oczywiście, że o gustach się nie dyskuteje Imię Bernard podoba mi się bardzo. Uważam, że jest szalenie męskie i duży Bernard ma szansę dobrze się z nim czuć, a mały Benio też będzie zadowolony. pozdrawiamy Ola i Lokatorka(?) Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Bernard 09.10.03, 22:30 Czesc ! Sa gusta i gusciki .Mnie osobiscie sie to imie nie podoba .Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
anma Re: Bernard 09.10.03, 22:52 Mi tez się nie podoba. Ale podobnie się zdziwiłam kiedy w przychodni usłyszałam jak mama wołała 5 letniego Gwidona Odpowiedz Link Zgłoś
maknop Re: Bernard 15.10.03, 10:36 A mnie sie bardzo podoba... Tylko zona sie nie zgodziła. Lepszy Benny niz Kubusie i Maciusie, brr... Też uwazam ze oryginalne i cholernie męskie. Będę miał za to Leonarda Czyli imie z tej samej grupy: Bernard - silny jak niedżwiedz, Leonard - silny jak lew. Jest jeszcze Eberhard - dzielny jak dzika świnia, ale nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
kiruna1 Re: Bernard 15.10.03, 16:40 Dla mnie Bernard jest najładniejszym męskim imieniem, ale niestety zdrobnienie w formie Beniu jest obrzydliwe, kombinowałam z Bero, Berniu, ale mąż się nie godzi na to imię no i chyba będzie Kajetan (Kajtek, Kajtuś - ślicznie) Magda Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: Bernard 16.10.03, 14:43 mój siostrzeniec to Bernard - Benek i to Benek wyjątkowo do niego pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Bernard 03.01.04, 11:46 Znalam jednego Bernarda w swoim wieku. Mowili na niego Beniac). Odpowiedz Link Zgłoś
jo_asia Re: Bernard 19.01.04, 18:21 spotkałam w życiu trzech Bernardów: jeden to Bernard (kolega ze studiów) drugi to Benek (obcy facet) a trzeci Bernaś (synek koleżanki) podoba mi się to imię (zwłaszcza to ostatnie zdrobnienie) Odpowiedz Link Zgłoś
edyciula Re: Bernard 09.06.04, 14:30 Moj brat ma na imię Bernard. Jest z tego imienia bardzo zadowolony. Gdy był malutki, mówiliśmy na niego Narduś, Nardeńku. W szkole koledzy mówili do niego: Benek, Beny; Dziś Bernard jest Bernardem. Uważam, że rodzice trafnie dobrali Małemu imię. Odpowiedz Link Zgłoś
ele7 Re: Bernard 09.06.04, 23:09 Tak tak to rzecz gustu, ale moim zdaniem Bernard brzmi okropnie!Zbyt twardo, zbyt sztywno i akcent pada na r co wprost okropnie brzmi...Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś