ariana1 09.10.03, 22:10 Które imiona pasują do siebie idealnie? Np. Piotr i Paweł Adam i Ewa Co jeszcze przychodzi Wam do głowy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anma Re: Pary imion 09.10.03, 22:49 Jaś i Małgosia ) Jacek i Agatka ) A tak poważnie mi się podoba zestawienie Anna Maria, ponieważ na pierwsze mi dali Anna a na drugie Beata, na bierzmowaniu przyjęłam Maria. Kilka razy w życiu spotkałam braci kórzy mieli imiona Kuba i Maciek, więc coś w tym zestawieniu musi być. I Znam dwie pary sióstr o imionach Kasia i Gosia. Jedne to dwuletnie bliźniaczki a drugie to dorosłe juz nie-bliźniaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Pary imion 10.10.03, 09:43 Magdalena Maria (tak jak ja) lub Maria Magdalena pasują idealnie wg mnie. Pa Pa Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
marcsi Re: Pary imion 26.01.04, 08:34 Coś z tą Kasią i Gosią rzeczywiście jest, bo ja też znam dwie pary sióstr o tych imionach. A pozatym to przychodzą mi do głowy tylko głupie zestawienia w stylu Paweł i Gaweł, Prot i Filip, Jacek i Placek )))) Odpowiedz Link Zgłoś
milenium5 Re: Pary imion 12.01.04, 15:45 Wiktor i Wiktoria, Jan i Sebastian, Maurycy i Makary, Ola i Ala Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: Pary imion 13.01.04, 10:51 Metan i Etan )) (autentyczna propozycja "z klasy" dla nauczyciela chemii spodziewającego się bliźniaków) Odpowiedz Link Zgłoś
badziul Re: Pary imion 13.01.04, 12:05 I oczywiscie bliźniaczki mojej znajomej: Pola i Tola causki badziul boo Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Pary imion 14.01.04, 09:38 badziul napisała: > I oczywiscie bliźniaczki mojej znajomej: Pola i Tola > A Tola to skrot od jakiegos imienia?! Czy rodzice zarejestrowali dziecko jako Tola?! Odpowiedz Link Zgłoś
badziul Re: Pary imion 14.01.04, 13:19 Tola zostalo zapisane jako samodzielne imię nie np. Anatolia czy tym podobne, ale właśnie Tola a Pola jest już przecież samodzielnym imieniem. Dodam, że na drugie maja imiona po obu babciach (mamach rodziców) niestety nie pamiętam jakie. Taki zestaw bilźniaczkowy bardzo mi sie podoba! My z mężem bardzo chcielibyśmy mieć bliźnięta, ale chłopców: Alberta i Maksymiliana (Z Seksmisji)))) causki badziul boo Odpowiedz Link Zgłoś
micz73 Re: Pary imion 16.01.04, 22:33 Ania i Krzyś - bardzo fajne imiona mimo że bez większego odjazdu, no i oczywiście Bolek i Lolek Magda, mama Ani i Krzysia Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: Pary imion 23.01.04, 22:59 Olenka i Jedrek rodzenstwo u moich znajomych (na bazie Sienkiewicza) Odpowiedz Link Zgłoś
michalina04 Re: Pary imion 24.01.04, 11:37 Feliks (Dzierżyński) i Róża (Luksemburg) Odpowiedz Link Zgłoś
awanturka Re: Pary imion 24.01.04, 19:55 Amelia i Emilia (Amelka-Emilka, Mela-Mila) Odpowiedz Link Zgłoś
awanturka Re: Pary imion 25.01.04, 12:18 Maja - Gaja ( Majka - Gajka ) Ziunek - Ziutek (od czego to zdrobnienia nie jestem pewna, ale chyba od Józefa i Kazimierza) Stanisław - Bronisław (zdrobniale Staniś - Broniś) Odpowiedz Link Zgłoś