aneladgam 14.09.08, 09:58 chrzczony w ostatnią niedzielę w naszej parafii (Wrocław). jako jedyne dziecko przyznam, że pomimo iż Błażej generalnie mi nie leży, to zestaw zabrzmiał mi bardzo miło dla ucha a Wam jak się podoba? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lirael Re: Cezary Błażej 14.09.08, 12:01 We mnie ten zestaw nie wzbudził entuzjazmu - każde imię z innej parafii Tak jakby starożytnego Rzymianina przyodziano w kontusz szlachecki. Rozważając te imiona odrębnie: Cezarego nie znoszę (głównie przez skojarzenie z p. Pazurą), Błażej podoba mi się. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Cezary Błażej 14.09.08, 12:44 Oba te imiona są łacińskie, tylko jedno z nich w większym stopniu spolszczone. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Cezary Błażej 14.09.08, 11:59 Gdyby kolejność imion była odwrotna, byłabym zachwycona. Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: Cezary Błażej 14.09.08, 15:45 gaudencja napisała: > Gdyby kolejność imion była odwrotna, byłabym zachwycona. > O, dokładnie. Wolałabym Błażeja Cezarego. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Cezary Błażej 14.09.08, 12:39 A w mojej parafii ochrzcili dziś Kamila Kacpra i Fabiana. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Cezary Błażej 14.09.08, 12:42 Zwraca uwagę, fajny zestaw. Ale ja bym chyba zmieniła kolejność, wolałabym w domu Błażka niż Czarka. Odpowiedz Link Zgłoś
mmaupa Re: Cezary Błażej 14.09.08, 13:18 Wedlug mnie to dwa najbrzydsze imione meskie. Blazej gorszy od Cezarego, ale nie o wiele. Jestem zdecydowanie na nie. Odpowiedz Link Zgłoś
ga_lapagos Re: Cezary Błażej 14.09.08, 17:28 mmaupa napisała: > Wedlug mnie to dwa najbrzydsze imione meskie. Blazej gorszy od Cezarego, ale ni > e > o wiele. Jestem zdecydowanie na nie. > a ja sie pod mmaupa podpisuje! - ja? wrednygalapagos.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
julie1789 Re: Cezary Błażej 14.09.08, 20:02 Jak dla mnie dość neutralne, plus za oryginalność (wśród Kubusiów i Mateuszów Czarek będzie się wyróżniał), minus za Błażeja, którego nie znoszę. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Cezary Błażej 15.09.08, 11:28 Nie podoba mi się imię Cezary więc wolałabym na odwrót. Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: Cezary Błażej 15.09.08, 15:09 Mnie obydwa bardzo sie podobaja. Co prawda Blazeja zadnego osobiscie nie znam, ale kazdy Czarek z mojego otoczenia (Pazury nie znam ) to swietny i bardzo przystojny chlopak Natomiast Kamil Kacper - koszmar modowy! Fabian - zupelnie bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś