Gość: AGATKA IP: *.acn.waw.pl 16.09.08, 18:45 Witam! Co sądzicie o imieniu Daria, znacie jakieś Darie, a może ktoś z Was ma córeczkę o tym imieniu?? Czekam na wasze opinie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nastka_19 Re: Daria ??? 16.09.08, 19:39 znam 3 wszystkie ode mnie z osiedla ( jakoś tak wyszło), jedna ma 13 lat, druga 9 i ostatnia 5 ale sama imienia nie lubię, wydaja mi się twarde i nie lubię zdrobnień Darka, Darńka Darusia jakoś mnie nie przekonują Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: Daria ??? 16.09.08, 23:37 A ja to imię lubię .Daria nie musi być Darką. Rozważałam to imie dla mojego pierwszego dziecka ,ale urodził sie syn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Daria ??? IP: *.cable.ubr03.bath.blueyonder.co.uk 17.09.08, 01:20 nie podoba mi sie, kojarzy mi sie z darciem np. czegos, dziwne co? Odpowiedz Link Zgłoś
quasimodo82 Re: Daria ??? 31.10.08, 15:08 Ja Ci powiem dlaczego Daria kojarzyć się może z Darią Moja sąsiadka ma... hmmm, chyba sześcioro dzieci i wiecznie drze się na nie i na męża. No i jedno z tych dzieci to właśnie Daria. Zdaje mi się nawet, że moja mama wiozła sąsiadkę do porodu z ta Darią. Dziecka jednak nie znam osobiście. Starsi bracia i siostry są w porządku. A imię nie podoba mi się za bardzo. Jakieś takie zbyt twarde jak dla dziewczynki. Trąci też sezonówką, tak jak Dariusz. Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Re: Daria ??? 17.09.08, 09:14 Moja szwagierka to Daria. Ma 24 lata. A zdrobnienia są bardzo fajne, imho. Dula, Dusia i my mówimy też na nią Recha ale to już nie od imienia Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Daria ??? 17.09.08, 10:20 Nie jestem fanką tego imienia, ale wolę je od kilku innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmaupa Re: Daria ??? IP: 163.1.80.* 17.09.08, 11:11 Znam trzy Darie - 34letnia Darunie, 25letnia Darie i 21letnia Dasze. Bardzo lubie to imie, daje fajne mozliwosci zdrobnieniowe (Darunia, Darusia, Dasza, Dasia, Dusia...). Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Daria ??? 17.09.08, 11:38 Kiedyś ogromnie mi się podobało, ale zniechęcają mnie zdrobnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Daria ??? 17.09.08, 17:49 moja córka ma na imię Daria, jesteśmy z tego imienia zadowoleni Odpowiedz Link Zgłoś
uccellino Re: Daria ??? 18.09.08, 16:13 Znam jedną fantastyczna Darię w wieku studenckim, ale imię mi się nie podoba ( Odpowiedz Link Zgłoś
li.ann Re: Daria ??? 21.09.08, 00:16 Moja córka ma na imię Daria.I tak się do niej zwracamy od pierwszych dni.Nie przepadam za imionami, które można zdrabniać. Sama nie lubię, gdy moje imię ktoś zdrabnia-pewnie stąd to się wzięło.Daria lubi swoje imię-rozmawiałyśmy sobie o tym. Jest bardzo wrażliwą, delikatną osobą.Ja polecam Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Daria ??? 21.09.08, 22:49 znam i lubię Darię, zarówno jako osobę, jak i imię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilija Re: Daria ??? IP: *.lublin.mm.pl 14.10.08, 22:47 Podoba mi się imię Daria ale tylko u dorosłej kobiety, jakoś mi nie pasuje do dziecka. Daria kojarzy mi się z twardą, konkretną babką a ta którą znam to 8-letnia pyzata gruba dziewczynka i to imię do niej nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kumakk Re: Daria ??? 30.10.08, 22:00 Moja córka też ma na imię Daria. Lubię zdrobnienia Dasia, Darinka, Dusia, Dunia, Dasza, Daszeńka, Dasieńka. Nie podoba mi sie proponowana "Darka". Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Daria ??? 30.10.08, 22:39 Lubię to imię, kojarzy mi się z przesympatyczną osobą, dorzucam zdrobnienie Daryjka Odpowiedz Link Zgłoś