dazy9 04.02.09, 15:01 Stoję przed wyborem imienia dla mojego synka. Mam wybraqć jedno z trzech imion; Mateusz, Michał, Miłosz i nie mogę się zdecydować które, Poradżcie które mam wybrać . Czekam na liczne opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rybka.dziubka Re: pomóżcie wybrać imię 04.02.09, 15:04 miłosz bo bedziesz go mogła miłać przez całe dnie hehe Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczek-7 Re: pomóżcie wybrać imię 04.02.09, 15:04 1.Michał 2.Mateusz 3.Miłosz Odpowiedz Link Zgłoś
karro80 Re: pomóżcie wybrać imię 04.02.09, 15:05 Ładne wszystkie. Michał najładniejsze Ale Mateusz chyba najpopularniejsze teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
dorot-a1624 Re: pomóżcie wybrać imię 04.02.09, 15:13 Stawiam na Miłosz,jest nietypowe i oryginalne Odpowiedz Link Zgłoś
betty842 Miłosz! 05.02.09, 14:37 Podobnie jak moja poprzedniczka wybrałabym Miłosza.Jest bardzo oryginalne.Mój syn miał być Miłoszem ale koleżanka miesiąc przede mną urodziła syna,którego nazwała Miłosz-nie chciałam papugowac.Michał-olepane,Mateusz-bardzo popularne,więc co trzeci chłopiec w piaskownicy będzie Mateuszem.Tak więc stawiam na Miłosza! Odpowiedz Link Zgłoś
angel-marta Re: pomóżcie wybrać imię 04.02.09, 15:13 Z tych trzech podanych przez Ciebie to mateusz, ale mój typ to Wiktor, ewentualnie Marcel. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: pomóżcie wybrać imię 04.02.09, 15:53 Miłosz wcale nie takie dziwaczne i wraca do lask i bedzie przynajmniej jedyny w klasie no moze jede z dwoch a nie jeden z 7 Mateuszów :o Michał jest dla mnie neutralne Odpowiedz Link Zgłoś
mama_milosza_31 Re: pomóżcie wybrać imię 04.02.09, 16:20 Miłosz- oczywiście wszystkie są ładne, nawet mój synek miał być przez chwilę Mateuszkiem, ale to teraz baaardzo popularne imię, a szukałam jakiegoś...niebanalnego? I wg mnie Miłosz jest niebanalne. A poza tym, Miłosze to fajne chłopaki są. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewika0502 Re: pomóżcie wybrać imię 04.02.09, 16:39 wszystkie są ładne, ale mi najbardziej podoba się Miłosz, bo najbardziej męsko brzmi i kojarzy mi się z prawdziwym facetem, tzn z takim zdecydowanym, silnym, a jednocześnie kochającym i rozumiejącym kobiety )) Życzę Ci,żeby Twój synek taki był w przyszłości Odpowiedz Link Zgłoś
acha01 Miłosz 04.02.09, 23:13 śliczne i oryginalne. Pozostałe 2 ładne ale strasznie oklepane Odpowiedz Link Zgłoś
beliska Re: pomóżcie wybrać imię 04.02.09, 17:30 Mateusz od kilkunastu lat jednym z najczęsciej nadawanych, ba zajmuje szczytowe miejsca albo pierwsze albo drugie /na zmianę z Jakubem/albo pierwsza piątka-odpuściłabym sobie wobec tego. Michała lubię bardzo, sama mam Michalinę, ale to imię tatusiów, wujków obecnych dzieci, czyli było popularne w latch 70, 80, 90 i znajdowało się wtedy w pierwszej dziesiątce czy nawet piątce najczęsciej nadawanych i nadal jest dośc popularny-pierwsza dziesiatka, więc mnie tez nie odpowiadałoby. Za to Miłosz jak najbardziej-piękne imię, ładne zdrobnienia i nie ma szans na bycie w pierwszej 10 tych najpopularniejszych choc dziwacznym tez nie bedzie dla pokolenia naszych dzieci, bo jest nadawany i to wcale nie rzadko lecz nie za często-w ubiegłym roku 39 miejsce. Poza tym, gdyby zamiast Miśki urodził się chłopczyk, byłby pewnie Miłoszkiem-taki był plan Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: pomóżcie wybrać imię 04.02.09, 18:17 Jeżeli wolisz najbardziej klasyczne i ponadczasowe: Michał - jedno z najczęstszych imion męskich przez wieki, we wszystkich krajach zachodnich) Jeżeli wolisz najbardziej popularne wśród obecnego pokolenia polskich dzieci i młodzieży: Mateusz - w zeszłym roku trzecie najczęściej nadawane chłopcom imię, w ciągu ostatniego dziesięciolecia ciągle w pierwszej trójce, w latach 1991-1998 na miejscu pierwszym (dla mnie osobiście to je dyskwalifikuje). Jeśli wolisz najbardziej oryginalne i najrzadsze - Miłosz. Jest także najmniej "uniwersalne", bo używane tylko w krajach słowiańskich. A w ogóle polecam forum Wszystko o imionach forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12924 Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: pomóżcie wybrać imię 04.02.09, 18:21 Jeszcze z podobnych imion (na M i takie "miękkie"), polecam Mikołaja. *Nikt nie spodziewa się laktacyjnej inkwizycji* Odpowiedz Link Zgłoś
tscina miłosz 04.02.09, 18:36 sama mam miłosza Bardzo podoba mi się imię mateusz, ale zbyt popularne Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: pomóżcie wybrać imię 04.02.09, 19:39 Ja bym wybrala Mateusza, zawsze mi sie podobalo, Nad Michalem i Miloszem nawet bym sie nie zastanawiala, ale... jak widze swojego syna, to to na pewno nnie jest Mateusz znam przypadki, ze ludzie mieli zaplanowane imie dla dziecka, a po porodzie okazywalo sie, ze nijak im do tego malucha nie pasuje i wymyslali cos na poczekaniu inni moga ci radzic, ale to twoje dziecko i ty je znasz najlepiej. zamiast sluchac co sie komu podoba zacznij na glos do sziecka gadac, wolaj, jakby siedzial na drugim koncu placu zabaw, pozlosc sie nawet, ale za kazdym trazem czesto powtarzaj wybrane imie w roznych formach. czasem dopiero slyszane glosno albo sie podoba albo nie, bo czasem do ladne imie wymowione glosno brzmi co najmniej dziwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bafami Re: pomóżcie wybrać imię 04.02.09, 20:22 wybierz takie, które można zdrobnić. Miłosz i Mateusz piękne, ale nie bardzo jest jak pieszczotliwie ich używać. A Michał - Michaś, Miszka, Misiek, Michu, Michałek. Do małego chlopca lepiej pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
angelsik Re: pomóżcie wybrać imię 04.02.09, 20:27 Miłosz najmniej oklepane, najładniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
marzenciaf Re: pomóżcie wybrać imię 04.02.09, 20:36 Mateuszek mimo wszystko że oklepane, ewentualnie na drugim miejscu Miłosz Odpowiedz Link Zgłoś
lavia78 Re: pomóżcie wybrać imię 04.02.09, 20:42 hmmm mateusz-bardzo popularne(jak dziecko chyba najbardziej rozbrykany)michał-jako dorosły rozbrykany a miłosz najmniej oklepane hmmm chyba miłosz bym wybrała... Odpowiedz Link Zgłoś
m_aja Re: pomóżcie wybrać imię 04.02.09, 21:03 a ja odpowiem z przymrużeniem oka: Mateusz - wajchę przełóż Michał - cztery baby skichał Miłosz - .....jeszcze nikt nie wymyslił Odpowiedz Link Zgłoś
bunkowa Re: pomóżcie wybrać imię 04.02.09, 21:10 Miłosz... a daleko w tyle reszta Odpowiedz Link Zgłoś
monpaj77 Re: pomóżcie wybrać imię 05.02.09, 00:41 Ja wybralabym Michal. Przy wyborze imienia kieruje sie: 1/ jak brzi imie zdrobniale np. Michas 2/ tym, jak bedzie brzmialo imie, kiedy dziecko bedzie dorosle i jak bedzie mozna sie do niego zwracac np. w pracy, np. panie Michale (dla mnie brzmi ok). Odpowiedz Link Zgłoś
mania2008 Re: pomóżcie wybrać imię 05.02.09, 11:37 Mi się najbardziej podoba Michał a imienia Miłosz w ogóle nie brałabym pod uwagę no ale to jest tylko moje prywatne zdanie, wybór należy do Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
tscina mocny argument za miłoszem :) 06.02.09, 11:04 mam dwóch chłopców: Filipa i Miłosza Mama (oczywiście w żartach) powtarzała, że Filipy to straszne rozrabiaki I miała rację - to diabeł wcielony A Miłosz - anioł a nie dziecko! Mieć jedno takie dziecię to człowiek by nie czuł, że rodzicem jest Każdemu takiej pociechy szczerze życzę Teraz z perspektywy czasu miałabym dwóch Miłoszów Odpowiedz Link Zgłoś