Dodaj do ulubionych

Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkalyscie!

• sundry Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 04.01.09, 20:13
      Ostatnio w moim kościele roczek miała Czelsi Pietruszkasmile
      • Gość: przyssawka Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.09, 13:14
        Robert Posłuszny
        Artur Drżał
        Magda Czekaj

W mojej dawnej pracy była katarzyna Łokieć-Kolanko, a w bazie
        naszych klientów była Alicja Mowa-Trawa
        • Gość: Lucy Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: 213.192.64.* 23.01.09, 12:15
          Moja siostra studiowała z 2 osobnikami nazywającymi się uroczo:
          Andromeda Wróbel
          i Oktawian Bąbel

A przewinął mi się jeszcze w życiorysie Gianni Ciuruś smile

• Gość: kaska Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.mobile.playmobile.pl 04.06.09, 23:06
          Ze mną studiuje Monika Czekaj- może rodzina. Ze śmiesznych zestawów- ale z zawodami to znam fryzjerkę o nazwisku Sczotka. Studiuję chemię na UW, wykładał u nas kiedyś Ś. P. prof. dr hab. Stanisław Głąb. Jak pierwszy raz to usłyszałam, to myślalam,że to jakiś żart wink
          • Gość: Kamila Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.nplay.net.pl 16.11.10, 12:43
            W liceum miałam książkę do chemii, której autorka nazywała się:

Szarota Styka-Wlazło

smile zabawne
            • Gość: ania Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.hsd1.il.comcast.net 27.03.12, 06:13
              Pani Szarota uczyla mnie chemii w podstawowce, dwadziescia pare lat temu. Przemila osoba smile
            • chayah Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 20.11.20, 20:21
              Też miałam tę książkę do chemii wink
    • Gość: wyma Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: 213.134.188.* 24.01.09, 19:08
      Filo Zofia
    • Gość: acha Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.chello.pl 30.01.09, 11:36
      Marzanna Paździoch-Czochra smile Taki zestawik smile
    • Gość: krokon Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: 212.127.0.* 06.02.09, 09:53
      Oliwka Ogórek - moja malenka sasiadka smile
      • Gość: sonia Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.182.131.187.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.08.10, 13:42
        zapomniałam dopisać:
        ARIEL KOLANO autentycznie chodziłam z jego dziewczyną do szkoły
      • Gość: kara Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.182.131.187.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.08.10, 13:45
        Małgorzata Ciemniak-Cuperek
        znam ją osobiściesmile
    • Gość: andromeda :-) IP: *.chello.pl 10.02.09, 18:58
      Gracja Niedźwiedź - jeszcze o niej usłyszycie smile
      • chayah Re: :-) 20.11.20, 20:21
        Kojarzę ją wink
    • Gość: tusia Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 19:47
      Róża Czajka big_grinbig_grin
    • Gość: Wrecekrzepki Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.xdsl.centertel.pl 02.03.09, 02:19
      Anemona Knut - aktorka. Z tego co mi wiadomo na drugie ma Perpetua, ale może to
      tylko urban legend.
      • nostress.ka21 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 19.04.09, 23:30
        Na liście przyjętych na moje studia był Adam Mickiewicz smile
        Owszem pięknie, ale to filologia polska. Trochę rozwagi!

Jak dla mnie najlepszy zestaw, który pewnie już się pojawił:
        Anna Doruch.
        Zapamiętana przy liście obecności jako doru...ia indifferent
        • ann_a30 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 19.04.09, 23:50
          Na liście lokatorów w moim bloku (czasy dzieciństwa) widniał Henryk Sienkiewiczsmile
          • morelee Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 20.04.09, 15:39
            Kolega nazywa się Zbyszek Cybulski.

A najlepszy zestaw dla dziecka jaki znam - Vaness Łosoś.
            • iskierka40 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 21.04.09, 22:07
              Gniewko Bagno a jego dziewczyna,Klaudia Kauża.
              • nelcia714 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 22.04.09, 16:15
                Ja znam kobietę która nazywa się Róża Zimna
    • lana.777 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 02.05.09, 17:12
      Dobrochna Niezgoda
      • nelcia714 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 05.05.09, 20:59
        Ostatnio w "Nowi Mieszkańcy" była dziewczynka: Vanessa Fartuch
    • jabw Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 12.05.09, 23:16
      Konrad Konrat
      Konstanty królik
      • Gość: susan Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.09, 12:40
        Ja znam Filipinę Wycisk wink
    • Gość: Akse Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.chello.pl 05.07.09, 20:59
      Moją nauczycielką od polskiego w podstawówce była niewysoka acz okrągła pani
      Ewelina Polonis - Byczy lub Byczy - Polonis (niepamiętam) smile
      • Gość: emm Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.09, 23:07
        Jean Lucien (żan lusjen) Kopeć.
        Adolf Bździkot
    • analyss Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 06.07.09, 11:10
      - Ulisess Słodki
      - Chester Kisiel
      - historia zasłyszana i nie wiem czy prawdziwa - odczytywanie
      zapowiedzi w kościele na Śląsku - Anna Jedliga i Jan Chrzan,
      wychodziło z tego "Anna i Jan, Jedligówna i Chrzan", albo "Anna z
      Janem Jedligówna z Chrzanem"
      - no i czeskie nazwiska - mąż opowiadał, ze kiedyś oglądał
      transmisję z meczu hokejowego i słyszy takie połączenie
      nazwisk "Popil, Poruchal a Smutny"
      • Gość: hg Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.olsztyn.vectranet.pl 09.08.09, 15:13
        Nie ma w Polsce nazwisk Jedliga. Te czeskie tez pewnie lipa.
      • zawsze_m1 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 14.08.10, 00:59
        te czeskie to z kawału! zreszta starego jak świat
        • anusia-9 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 15.08.10, 08:10
          Aleksander Rozkosz
          Maria Bezwerchna
          Weronika Piękny
          Seweryn Piękny
          Lena Nędza
          Antoni Gabinet
          Łukasz Łukaszewicz
    • magda79pn Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 06.07.09, 15:06
      OLIWIA KUJAWSKA - MASAKRA... jak olej...
      • czarna-dalia Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 07.07.09, 17:19
        Dziś w gazecie rzuciła mi się w oczy Jessica Korzec...
    • Gość: Gabrysia Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.09, 16:04
      Roger Burek. A jego siostra to Roksana Burek.
      • Gość: Gabrysia Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.09, 16:12
        Znajoma mojej mamy to Dorota Dorota (nazwisko po mężu).
      • gaudencja Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 15.07.09, 22:19
        Zestaw jak z Króla Rogera, tylko nazwisko zaskakuje.
        • Gość: eja Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: 89.231.194.* 16.07.09, 20:07
          20-lenie dziewczyny - HONORATA CYCAK i IWONA MOTOWIDEŁKO
          • Gość: olik Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 19:59
            Patrycja (po mężu) Perlicjan.
            dla mnie tragedia uncertain
    • Gość: Dżulia [...] IP: *.chello.pl 20.07.09, 17:15
      Treść postu jest niedostępna.
      • czarna-dalia Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 20.07.09, 18:26
        Miriam Namiotko
      • Gość: Inez Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.home.aster.pl 08.11.11, 10:48
        Inez się pisze moje imie bo podejrzewam ze chodzi o mnietongue_out
        ciekawe tylko kto to napisałbig_grin
    • Gość: jacyna Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.09, 11:25
      Florentyna Golonka
      Angelika Pasztet
      Jesica Kogut
      Afrodyta Baran

Co do pisowni imion to nie jestem pewna czy nie były spolszczone
      • Gość: ariella a propos nazwiska Jedliga IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.09, 11:42
        Gdyby ktos mial tak na nazwisko i chcial uzywac wersi panienskiej to
        od takiej formy nazwiska poprawna jest Jedliżanka, a nie Jedligówna,
        bowiem wersja podstawowa konczy sie na samogloske. Gdyby nazwisko
        brzmialo Jedlig - wtedy ta, bylaby Jedligówna.
        pozdr
        • gaudencja Re: a propos nazwiska Jedliga 10.08.09, 21:13
          Nazwiska kończące się na -g też się odmienia przez -anka, -yna.
      • Gość: osoba Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: 94.42.176.* 21.10.11, 16:38
        Narcyz Owsiany
        Kevin Ćwiek
        Kayleigh Kosidło
    • gaudencja Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 03.09.09, 14:43
      Marek Turek.
    • candy_asiya Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 03.09.09, 15:02
      hihi rzeczywiście dosyć śmiesznie tongue_out
      ja spotkałam się z Sheherezada Kowalska, mysle że to lekkie przegiecie tym
      bardziej że obaj rodzice są polakami, byc może chcieli dac jakies mniej
      popularne imie gdyz nazwisko jest bardzo znane , no ale taki kontrast chyba nie
      jest trafny owszem może byc jakies mniej znane ale polskie , polsko brzmiące a
      nie zupełnie z innej beczki smirk

• Gość: Stella Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.09, 21:25
        Gaudencja Puściznabig_grin
        • Gość: ag Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.pools.arcor-ip.net 05.10.09, 13:08
          ostatnio spotkane:

Vanessa Piskorz
          Lolita Strupa
          • ewela444 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 22.10.09, 22:52
            Maja Pszczółka
            Patryk Mlonek
            Mateusz Stawiarz
      • zawsze_m1 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 14.08.10, 01:01
        chyba Polakami!
      • efedra geje? 27.06.12, 15:56
        @candy-asiya

"...mysle że to lekkie przegiecie tym bardziej że obaj rodzice są polakami,..."

Obaj rodzice? Znaczy geje?
    • alawuwu Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 18.11.09, 02:11
      Joanna Pipień-Żółty : lekarz dermatolog
      Konstancja Słonina
      Matylda Pokrywka- koleżanka z roku
      Axel Wójcik
      • alawuwu Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 18.11.09, 02:37
        a jeszcze: Iwona Turbo smile
      • gaudencja Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 18.11.09, 21:36
        alawuwu napisała:

> Joanna Pipień-Żółty : lekarz dermatolog

Ojć, mało zachęcająco pod kątem wykonywanego zawodu.
      • zawsze_m1 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 14.08.10, 01:02
        Axel Spławski - uczeń mojego męża
    • Gość: sassanka Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: 213.25.4.* 20.11.09, 14:06
      A ja znam Magdę Magdę. Nazwisko po mężu. Najgorzej jest jej w wszelkiego typu
      urzędach...cóż radziłam jej zostawić panieńskie....lub przyjąć dwawink
    • clio_yaga Pierwszkolasiści 24.11.09, 18:13
      Ja kilka "ciekawych" zestawień pierwszoklasistów z zagłębiowskich szkół na
      podstawie gazety, gdzie zostały zamieszczone zdjęcia dzieci.

Alan Jagiełło (mój "faworyt", prawie z krzesła spadłam jak przeczytałam)
      Carlos Niesiołowski
      Gesika Mirek (to nie ma pomyłki w imieniu)
      Noemi Polewiak

Nie wspomnę, że roi się po prostu od Alanów Nowaków, Nikoli Kowalskich itp. Nie
      przejrzałam wszystkich podpisów pod zdjęciami, bo jest tego dużo, więc pewnie
      jeszcze jakieś ciekawostki się znajda.
      • quasi.modo Re: Pierwszkolasiści 11.01.10, 11:18
        clio_yaga napisała:

> Gesika Mirek (to nie ma pomyłki w imieniu)

No tak, bo "g" też się po angielsku czyta jak "dż".

Dzięki tej wymienności możemy łatwo zinternacjonalizować piękne polskie imię
        Dżesika i niech podbija świat!!! smile
    • dalenia Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 08.01.10, 22:34
      Jako że właśnie założyłam wątek o Nikandrze, szukałam sobie Nikandr na nk smile Znalazłam ... nastolatka o dźwięcznym imieniu i nazwisku : Nikandra Surówka wink
    • Gość: gość Imię, kórego brak IP: *.kielce.vectranet.pl 10.01.10, 20:20
      Czemu nie ma tutaj pięknego imienia: Lola (ja) i imienia Toksela?
    • vocativa Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 11.01.10, 00:25
      Gracja Niedźwiedźsmile
      • Gość: gość Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: 193.59.173.* 26.01.10, 15:46
        Nikola Pająk
        • Gość: gość Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: 193.59.173.* 26.01.10, 15:52
          i Simonetta Charabańska - Jajko
    • misself Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 26.01.10, 19:37
      Delfina Kozimór
      Sybilla, nazwiska dokładnie nie pamiętam, ale było typowo podlaskie, zakończone
      na -niuk
    • karolina-81 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 26.01.10, 21:34
      Na studiach od tego semestru mam w grupie Eunikę Kiszkę smile
      Imię jest super smile
      • karolina-81 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 26.01.10, 21:35
        Aha, a znajoma mojego przyjaciela nazywa się Estera Bębenek (zresztą jest na NK) smile
        • beza30-to-ja Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 06.03.10, 20:43
          W moim mieście w gazecie pod zdjęciem nowo narodzonych dzieci: Scarllet Wiecheć,
          a mama Żaklin Wiecheć. Oj fantazja nie zna granic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.