sundry Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 04.01.09, 20:13 Ostatnio w moim kościele roczek miała Czelsi Pietruszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyssawka Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.09, 13:14 Robert Posłuszny Artur Drżał Magda Czekaj W mojej dawnej pracy była katarzyna Łokieć-Kolanko, a w bazie naszych klientów była Alicja Mowa-Trawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucy Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: 213.192.64.* 23.01.09, 12:15 Moja siostra studiowała z 2 osobnikami nazywającymi się uroczo: Andromeda Wróbel i Oktawian Bąbel A przewinął mi się jeszcze w życiorysie Gianni Ciuruś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.mobile.playmobile.pl 04.06.09, 23:06 Ze mną studiuje Monika Czekaj- może rodzina. Ze śmiesznych zestawów- ale z zawodami to znam fryzjerkę o nazwisku Sczotka. Studiuję chemię na UW, wykładał u nas kiedyś Ś. P. prof. dr hab. Stanisław Głąb. Jak pierwszy raz to usłyszałam, to myślalam,że to jakiś żart Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.nplay.net.pl 16.11.10, 12:43 W liceum miałam książkę do chemii, której autorka nazywała się: Szarota Styka-Wlazło zabawne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.hsd1.il.comcast.net 27.03.12, 06:13 Pani Szarota uczyla mnie chemii w podstawowce, dwadziescia pare lat temu. Przemila osoba Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 20.11.20, 20:21 Też miałam tę książkę do chemii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyma Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: 213.134.188.* 24.01.09, 19:08 Filo Zofia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acha Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.chello.pl 30.01.09, 11:36 Marzanna Paździoch-Czochra Taki zestawik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krokon Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: 212.127.0.* 06.02.09, 09:53 Oliwka Ogórek - moja malenka sasiadka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonia Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.182.131.187.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.08.10, 13:42 zapomniałam dopisać: ARIEL KOLANO autentycznie chodziłam z jego dziewczyną do szkoły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kara Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.182.131.187.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.08.10, 13:45 Małgorzata Ciemniak-Cuperek znam ją osobiście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andromeda :-) IP: *.chello.pl 10.02.09, 18:58 Gracja Niedźwiedź - jeszcze o niej usłyszycie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tusia Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 19:47 Róża Czajka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrecekrzepki Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.xdsl.centertel.pl 02.03.09, 02:19 Anemona Knut - aktorka. Z tego co mi wiadomo na drugie ma Perpetua, ale może to tylko urban legend. Odpowiedz Link Zgłoś
nostress.ka21 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 19.04.09, 23:30 Na liście przyjętych na moje studia był Adam Mickiewicz Owszem pięknie, ale to filologia polska. Trochę rozwagi! Jak dla mnie najlepszy zestaw, który pewnie już się pojawił: Anna Doruch. Zapamiętana przy liście obecności jako doru...ia Odpowiedz Link Zgłoś
ann_a30 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 19.04.09, 23:50 Na liście lokatorów w moim bloku (czasy dzieciństwa) widniał Henryk Sienkiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
morelee Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 20.04.09, 15:39 Kolega nazywa się Zbyszek Cybulski. A najlepszy zestaw dla dziecka jaki znam - Vaness Łosoś. Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka40 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 21.04.09, 22:07 Gniewko Bagno a jego dziewczyna,Klaudia Kauża. Odpowiedz Link Zgłoś
nelcia714 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 22.04.09, 16:15 Ja znam kobietę która nazywa się Róża Zimna Odpowiedz Link Zgłoś
lana.777 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 02.05.09, 17:12 Dobrochna Niezgoda Odpowiedz Link Zgłoś
nelcia714 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 05.05.09, 20:59 Ostatnio w "Nowi Mieszkańcy" była dziewczynka: Vanessa Fartuch Odpowiedz Link Zgłoś
jabw Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 12.05.09, 23:16 Konrad Konrat Konstanty królik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: susan Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.09, 12:40 Ja znam Filipinę Wycisk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Akse Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.chello.pl 05.07.09, 20:59 Moją nauczycielką od polskiego w podstawówce była niewysoka acz okrągła pani Ewelina Polonis - Byczy lub Byczy - Polonis (niepamiętam) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emm Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.09, 23:07 Jean Lucien (żan lusjen) Kopeć. Adolf Bździkot Odpowiedz Link Zgłoś
analyss Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 06.07.09, 11:10 - Ulisess Słodki - Chester Kisiel - historia zasłyszana i nie wiem czy prawdziwa - odczytywanie zapowiedzi w kościele na Śląsku - Anna Jedliga i Jan Chrzan, wychodziło z tego "Anna i Jan, Jedligówna i Chrzan", albo "Anna z Janem Jedligówna z Chrzanem" - no i czeskie nazwiska - mąż opowiadał, ze kiedyś oglądał transmisję z meczu hokejowego i słyszy takie połączenie nazwisk "Popil, Poruchal a Smutny" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hg Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.olsztyn.vectranet.pl 09.08.09, 15:13 Nie ma w Polsce nazwisk Jedliga. Te czeskie tez pewnie lipa. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze_m1 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 14.08.10, 00:59 te czeskie to z kawału! zreszta starego jak świat Odpowiedz Link Zgłoś
anusia-9 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 15.08.10, 08:10 Aleksander Rozkosz Maria Bezwerchna Weronika Piękny Seweryn Piękny Lena Nędza Antoni Gabinet Łukasz Łukaszewicz Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 06.07.09, 15:06 OLIWIA KUJAWSKA - MASAKRA... jak olej... Odpowiedz Link Zgłoś
czarna-dalia Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 07.07.09, 17:19 Dziś w gazecie rzuciła mi się w oczy Jessica Korzec... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabrysia Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.09, 16:04 Roger Burek. A jego siostra to Roksana Burek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabrysia Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.09, 16:12 Znajoma mojej mamy to Dorota Dorota (nazwisko po mężu). Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 15.07.09, 22:19 Zestaw jak z Króla Rogera, tylko nazwisko zaskakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eja Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: 89.231.194.* 16.07.09, 20:07 20-lenie dziewczyny - HONORATA CYCAK i IWONA MOTOWIDEŁKO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olik Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 19:59 Patrycja (po mężu) Perlicjan. dla mnie tragedia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dżulia [...] IP: *.chello.pl 20.07.09, 17:15 Treść postu jest niedostępna. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna-dalia Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 20.07.09, 18:26 Miriam Namiotko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inez Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.home.aster.pl 08.11.11, 10:48 Inez się pisze moje imie bo podejrzewam ze chodzi o mnie ciekawe tylko kto to napisał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacyna Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.09, 11:25 Florentyna Golonka Angelika Pasztet Jesica Kogut Afrodyta Baran Co do pisowni imion to nie jestem pewna czy nie były spolszczone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ariella a propos nazwiska Jedliga IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.09, 11:42 Gdyby ktos mial tak na nazwisko i chcial uzywac wersi panienskiej to od takiej formy nazwiska poprawna jest Jedliżanka, a nie Jedligówna, bowiem wersja podstawowa konczy sie na samogloske. Gdyby nazwisko brzmialo Jedlig - wtedy ta, bylaby Jedligówna. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: a propos nazwiska Jedliga 10.08.09, 21:13 Nazwiska kończące się na -g też się odmienia przez -anka, -yna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osoba Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: 94.42.176.* 21.10.11, 16:38 Narcyz Owsiany Kevin Ćwiek Kayleigh Kosidło Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 03.09.09, 14:43 Marek Turek. Odpowiedz Link Zgłoś
candy_asiya Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 03.09.09, 15:02 hihi rzeczywiście dosyć śmiesznie ja spotkałam się z Sheherezada Kowalska, mysle że to lekkie przegiecie tym bardziej że obaj rodzice są polakami, byc może chcieli dac jakies mniej popularne imie gdyz nazwisko jest bardzo znane , no ale taki kontrast chyba nie jest trafny owszem może byc jakies mniej znane ale polskie , polsko brzmiące a nie zupełnie z innej beczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stella Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.09, 21:25 Gaudencja Puścizna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: *.pools.arcor-ip.net 05.10.09, 13:08 ostatnio spotkane: Vanessa Piskorz Lolita Strupa Odpowiedz Link Zgłoś
ewela444 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 22.10.09, 22:52 Maja Pszczółka Patryk Mlonek Mateusz Stawiarz Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze_m1 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 14.08.10, 01:01 chyba Polakami! Odpowiedz Link Zgłoś
efedra geje? 27.06.12, 15:56 @candy-asiya "...mysle że to lekkie przegiecie tym bardziej że obaj rodzice są polakami,..." Obaj rodzice? Znaczy geje? Odpowiedz Link Zgłoś
alawuwu Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 18.11.09, 02:11 Joanna Pipień-Żółty : lekarz dermatolog Konstancja Słonina Matylda Pokrywka- koleżanka z roku Axel Wójcik Odpowiedz Link Zgłoś
alawuwu Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 18.11.09, 02:37 a jeszcze: Iwona Turbo Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 18.11.09, 21:36 alawuwu napisała: > Joanna Pipień-Żółty : lekarz dermatolog Ojć, mało zachęcająco pod kątem wykonywanego zawodu. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze_m1 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 14.08.10, 01:02 Axel Spławski - uczeń mojego męża Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sassanka Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: 213.25.4.* 20.11.09, 14:06 A ja znam Magdę Magdę. Nazwisko po mężu. Najgorzej jest jej w wszelkiego typu urzędach...cóż radziłam jej zostawić panieńskie....lub przyjąć dwa Odpowiedz Link Zgłoś
clio_yaga Pierwszkolasiści 24.11.09, 18:13 Ja kilka "ciekawych" zestawień pierwszoklasistów z zagłębiowskich szkół na podstawie gazety, gdzie zostały zamieszczone zdjęcia dzieci. Alan Jagiełło (mój "faworyt", prawie z krzesła spadłam jak przeczytałam) Carlos Niesiołowski Gesika Mirek (to nie ma pomyłki w imieniu) Noemi Polewiak Nie wspomnę, że roi się po prostu od Alanów Nowaków, Nikoli Kowalskich itp. Nie przejrzałam wszystkich podpisów pod zdjęciami, bo jest tego dużo, więc pewnie jeszcze jakieś ciekawostki się znajda. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Pierwszkolasiści 11.01.10, 11:18 clio_yaga napisała: > Gesika Mirek (to nie ma pomyłki w imieniu) No tak, bo "g" też się po angielsku czyta jak "dż". Dzięki tej wymienności możemy łatwo zinternacjonalizować piękne polskie imię Dżesika i niech podbija świat!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 08.01.10, 22:34 Jako że właśnie założyłam wątek o Nikandrze, szukałam sobie Nikandr na nk Znalazłam ... nastolatka o dźwięcznym imieniu i nazwisku : Nikandra Surówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Imię, kórego brak IP: *.kielce.vectranet.pl 10.01.10, 20:20 Czemu nie ma tutaj pięknego imienia: Lola (ja) i imienia Toksela? Odpowiedz Link Zgłoś
vocativa Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 11.01.10, 00:25 Gracja Niedźwiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: 193.59.173.* 26.01.10, 15:46 Nikola Pająk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly IP: 193.59.173.* 26.01.10, 15:52 i Simonetta Charabańska - Jajko Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 26.01.10, 19:37 Delfina Kozimór Sybilla, nazwiska dokładnie nie pamiętam, ale było typowo podlaskie, zakończone na -niuk Odpowiedz Link Zgłoś
karolina-81 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 26.01.10, 21:34 Na studiach od tego semestru mam w grupie Eunikę Kiszkę Imię jest super Odpowiedz Link Zgłoś
karolina-81 Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 26.01.10, 21:35 Aha, a znajoma mojego przyjaciela nazywa się Estera Bębenek (zresztą jest na NK) Odpowiedz Link Zgłoś
beza30-to-ja Re: Najdziwniejsze zestawy, z jakimi sie spotkaly 06.03.10, 20:43 W moim mieście w gazecie pod zdjęciem nowo narodzonych dzieci: Scarllet Wiecheć, a mama Żaklin Wiecheć. Oj fantazja nie zna granic. Odpowiedz Link Zgłoś